Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Energy
 • Den Bosch
 • 793 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken binnen de energiesector is veranderd. De beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data, de mogelijkheden voor het aangaan van verassende partnerships en de (daarmee gepaarde) opkomst van nieuwe verkoopkanalen: het biedt ruimte voor innovatie en creatie in de breedste zin van het woord. Voor business marketeers een mooi moment om in te stappen. Specifiek voor de functie van Marketing Manager geldt dat de impact op de commerciële resultaten van Essent enorm is. Een positie om verschil te maken dus.

Over Essent

Uit een onderzoek van Essent blijkt dat voor veel Nederlanders de ochtend het minst favoriete moment is. Een wekker die te vroeg gaat, haasten om op tijd op kantoor te zijn, te koud, te donker – het is ook wel logisch. ’s Avonds daarentegen is voor de meeste mensen (71%) het favoriete moment om lekker thuis te zijn. Of je nu een ochtend- of een avondmens bent, thuis is hoe dan ook de belangrijkste plek op aarde. Essent helpt haar klanten om hun huis van alle gemakken te voorzien. Helemaal Thuis is dan ook de merkbelofte. Denk aan de slimme thermostaat Nest, duurzame CV-ketels, zonnepanelen en woningisolatie. Dit zijn voorbeelden van de Energie+ producten en diensten van Essent: alle producten en diensten buiten het leveren van gas en stroom die het wooncomfort verhogen. De ambitie van Essent is dat deze tak in 2020 verantwoordelijk is voor 20% van de omzet. Lees meer over werken bij Essent.

Vacature Marketing Manager

De Marketing Manager is een commerciële business marketeer die de Energie+ proposities van Essent verder ontwikkelt en nieuwe proposities op de markt brengt. Dit is een strategische, leidinggevende positie gericht op het aantrekken van nieuwe klanten voor de Energie+ producten van Essent. De Marketing Manager stuurt een team van acht professionals aan. Een voorbeeld om nieuwe klanten te bereiken is de samenwerking tussen Essent en Media Markt. Het strategisch partnerschap voor de verkoop van stroom- en gascontracten loopt goed, nu is het zaak dat er ook meer zichtbaarheid gecreëerd wordt voor de producten van Energie+. De Marketing Manager stuurt zijn/haar team aan om er onder andere voor te zorgen dat de proposities van Essent zijn afgestemd op de acties van de Media Markt en dat ook de lokale servicepartners (die de producten leveren en installeren) ready to move zijn wanneer bezoekers van de Media Markt zonnepanelen kopen bij Essent. Dit is slechts één voorbeeld. De Marketing Manager is vrij om op basis van data en door een intensieve samenwerking met zowel de interne teams bij Essent als de externe partners, nieuwe proposities te ontwikkelen en lanceren. Er ligt bijvoorbeeld nog veel potentieel binnen up- en cross-sell van bestaande klanten naar Energie+ en het beter inzetten van het online kanaal. Bij Essent wordt heel datagedreven gewerkt en er gebeurt niets zonder uitgebreide (A/B) testen.

De organisatie

De vacature van Marketing Manager valt binnen het Formule Team Essent dat wordt aangestuurd door Albert de Koning (Head of Marketing Essent). Aan hem rapporteren de teams voor marketing, marketingcommunicatie, online en marketing Energie+. De Marketing Manager werkt nauw samen met de teams binnen de formule. Daarnaast heeft de Marketing Manager korte lijnen naar sales en finance.

Essent: onderdeel van innogy

Essent is – net als energiedirect.nl – een dochterbedrijf van innogy, een Europese energiegroep die zich volledig richt op de transitie naar een duurzame energievoorziening. De oprichting van innogy in de zomer van 2016 is een reactie van RWE (het voormalig moederbedrijf van innogy) op de Duitse Energiewende. RWE heeft de hele ‘groene’ tak ondergebracht bij innogy en in oktober 2016 naar de beurs gebracht. Het zelfstandige bedrijf is nu zo’n € 20 miljard waard en kan zelf geld ophalen voor duurzame investeringen.

“De energiemarkt van de toekomst is groen, decentraal en digitaal. Innogy is kleurrijk, flexibel, vol energie en rijk aan creatieve ideeën. We vernieuwen onze onderneming omdat we koploper willen zijn op het gebied van duurzame, moderne energiediensten.” – Peter Terium, CEO innogy

Kandidaatsprofiel

 • Commercieel
 • Daadkrachtig
 • Data-driven
 • Resultaatgericht

Ervaring

 • Marketingactivatie
 • Ontwikkeling van proposities
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring
 • Stakeholdermanagement

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.