Marketing & E-commerce Director

Marketing & E-commerce Director

 • Marketing
 • Consumer
 • Veghel
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 3981 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Goossens vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 10 jaar ervaring
 • Met e-commerce in retail
 • Omnichanneldenken
 • Assertieve people director
 • Commercieel
 • Hands-on
 • Woonachtig in de regio Noord-Brabant

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het Brabantse familiebedrijf Goossens is al bijna zeventig jaar een toonaangevend merk in de woon- en slaapmarkt. Een nieuwe strategie vormde onlangs het startschot voor een organisatiebrede transitie. De Marketing & E-commerce Director ontwikkelt de omnichannelstrategie waarmee Goossens zijn merk, organisatie en omzet de komende jaren significant verstevigt.

Over Goossens

Goossens wil bijdragen aan duurzaam woongeluk voor klanten. Wie zich thuis fijn voelt en in balans is, haalt alles uit het leven, daar zijn ze bij Goossens van overtuigd. Met het oog op deze filosofie verkoopt het bedrijf een breed scala aan kwaliteitsproducten. Niet alleen in zijn drie webshops, maar ook in 23 inspiration stores verspreid over Nederland en België. De afgelopen jaren sleepte Goossens meerdere nominaties en onderscheidingen in de wacht, waaronder nominaties voor de Shopper Award en de Retailer of the Year-award. Onlangs won Goossens de ABN AMRO Webshop Award 2023. Goossens is al bijna zeventig jaar een succesvol familiebedrijf met een aantal duidelijke kernwaarden: hecht, gedreven door kwaliteit, doelgericht met aandacht en ‘eigen en wijs’.

Bij Goossens werken medewerkers die zich thuis voelen en alles tegen elkaar durven te zeggen. Samen kijken ze vooruit naar de toekomst, en door elke dag beter te worden in wat ze doen, gaan ze collectief voor het beste resultaat. Maar wel op hun eigen, unieke manier en met een rotsvast vertrouwen in hun eigen kunnen.

De komende jaren wil Goossens flink verder groeien. In de nieuwe strategie die onlangs gepresenteerd werd, zijn het eigen merk en de daarbij behorende producten/lijnen, de klant en de organisatie de belangrijkste speerpunten. Door de focus op merkpositionering en -beleving te leggen en door de organisatie anders in te richten, wil Goossens het merk nog meer betekenis geven, klanten nog beter begrijpen en de omzet significant laten groeien. Van woonwinkel naar woonmerk.

Net-zero in 2030
In de nieuwe strategie speelt duurzaamheid ook een prominente rol en ook op dit gebied heeft Goossens grote ambities. Het bedrijf wil in 2030 een volledig energieneutrale collectie hebben en op termijn het meest duurzame merk in de woonbranche zijn. Vandaag de dag gebruikt het bedrijf al zoveel mogelijk duurzame, recyclebare materialen en zoeken medewerkers continu naar manieren om processen nog duurzamer in te richten. Het kantoorpand in Veghel is volledig energieneutraal en de meubels worden bezorgd met elektrische vrachtwagens.

Vacature: Marketing & E-commerce Director

De Marketing & E-commerce Director stapt in op een uiterst interessant en cruciaal moment in de transitie. Het neerzetten van Goossens als sterk merk geldt in die transitie als prominente stip op de horizon en is daarmee een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de Marketing & E-commerce Director.

Zij/hij definieert, implementeert en verfijnt een merkstrategie en -positionering die Goossens in de markt zet als duurzaam woonmerk. Dat koppelt de Marketing & E-commerce Director aan een heldere marketingstrategie en -kalender die zij/hij eveneens ontwikkelt en in de organisatie implementeert. Zij/hij zorgt ervoor dat de merkidentiteit en boodschap in alle kanalen, touchpoints, winkelervaringen en marketingcommunicatie bewaakt wordt en in lijn met de strategie is. Op die manier zorgt de Marketing & E-commerce Director ervoor dat het merk Goossens optimaal in de markt geladen wordt en naadloos aansluit op de wensen en behoeften van (toekomstige) klanten.

Omnichannel-mindset
De scope van de Marketing & E-commerce Director beslaat zowel het online e-commerce-domein, als het offline en online marketingdomein. Wie zijn onze klanten precies, hoe kunnen we hen naar de winkel halen en hoe kunnen we hen zo goed mogelijk bedienen? En als ze in de winkel zijn geweest, hoe weten we dan zeker dat ze de bank of het bed in onze webshop kopen of naar de winkel terugkomen om dat te doen? En wat zijn de mogelijkheden voor cross-selling? Al dit soort vragen vormen de basis voor de datagedreven, conversiegerichte omnichannelstrategie die de Marketing & E-commerce Di uitstippelt en continu aanscherpt.

In die strategie zoekt de Marketing & E-commerce Director met een kritische, commerciële blik naar maximale synergie en onderlinge versterking van de online en offline kanalen. Zo brengt zij/hij het hele omnichannel-landschap in beeld. Zij/hij oppert innovatieve en goed onderbouwde, datagedreven plannen die return on investment garanderen. Logischerwijs houdt de Marketing & E-commerce Director altijd oog voor nieuwe kansen en innovaties in de markt.

Dynamische omgeving
Aan de standvastige Marketing & E-commerce Director de taak om in de dynamische retailwereld een langetermijnvisie neer te zetten en daar te midden van marktontwikkelingen aan vast te houden. Zij/hij brengt structuur aan in het team en de organisatie, stelt prioriteiten en houdt altijd het overzicht. Daarmee zorgt zij/hij er niet alleen voor dat het team gestructureerder, efficiënter en eensgezinder werkt, maar bewaart zij/hij ook de rust die essentieel is om in deze markt succesvol te zijn en te blijven.

De Marketing & E-commerce Director werkt nauw samen met de inkoopmanagers, Sales en IT, met wie zij/hij onder andere het MT vormt. Ook deze collega’s neemt de verbindende Marketing & E-commerce Directors mee in het opzetten en uitrollen van de digitale strategie, waardoor deze stevig in de core van de organisatie verankerd wordt.

Zelf geeft de Marketing & E-commerce Director leiding aan drie teamleads – Advertising, Platform & Data en Content – en bijbehorende teams (in totaal twaalf fte). De Marketing & E-commerce Director rapporteert direct aan de CEO, Bart Goossens.

“Eigen en wijs is een van onze kernwaarden, we doen dingen graag op onze manier. Maar wel samen, want teamspirit is hier een groot goed. Als Marketing & E-commerce Director krijg je ruimte om eigenwijs te zijn en met goede, datagedreven ideeën te laten zien hoe we onze e-commerce- en marketingkanalen in moeten richten.” – Bart Goossens, CEO

De rol is een mooie kans voor een ervaren e-commerce- en/of onlinemarketingspecialist met de nodige jaren ervaring in retail. De ideale kandidaat is pragmatisch genoeg om beslissingen voor de korte termijn te nemen, maar houdt tegelijkertijd het vizier op de lange termijn. Daarmee heeft de Marketing & E-commerce Director alle skills in huis waar Goossens behoefte aan heeft en die nodig zijn om de succesvolle, klantgerichte organisatie te worden die het bedrijf wil zijn.

 

Interesse?

Goossens werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.