Managing Director

Managing Director

 • Utrecht
 • 784 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jibes werkgeverspagina voor andere vacatures

Jibes bestaat in 2018 tien jaar en gaat een nieuwe groeifase in. Deze fase wordt gemarkeerd door een participatie van Waterland Private Equity. De agenda wordt gedomineerd door groeikansen. Zowel organisch als via overnames. Het laatste is het nieuwe werkveld van oprichter Ivo-Paul Tummers – voor de organische groei wordt een nieuwe Managing Director aangetrokken.

Jibes: Mastering Data Craftmanship

Door de bomen het bos niet meer zien – dat is het data-dilemma waar organisaties in alle sectoren mee worstelen. Of het nu retailers, banken of publieke instellingen zijn, steeds meer organisaties kiezen ervoor om data en inzichten een centrale rol te geven in hun bedrijfsvoering. In de gehele bedrijfsketen komt steeds meer data beschikbaar. Van supply chain en productinformatie tot consumentengegevens en real-time gebruikersdata – voor ieder type informatie bestaat weer een ander systeem. Naarmate het informatielandschap complexer wordt, is het lastiger om inzicht te krijgen en data-gedreven beslissingen te nemen. Dat is het gat in de markt waar Jibes op inspeelt. Jibes ondersteunt bedrijven bij het opstellen en beheren van hun hele informatielandschap. En dat is maatwerk, keer op keer.

De drie tribes van Jibes

Op het gebied van data craftmanship biedt Jibes een totaalpakket, dat kan worden uitgesplitst in drie services, verzorgd door drie tribes:

ENTERPRISE ANALYTICS

Deze tribe buigt zich over alles wat er bij Data Management komt kijken. De diensten vallen uiteen in Meta Data Management (denk aan data lake foundations, data integration, ingestion & quality, open meta data) en Master Data Management (denk aan analytical & operational MDM, product information management (PIM), reference data management, data governance, data policies, stewardship, definitions & lineage). Deze tribe staat onder leiding van roerganger Jeroen Grootnibbelink, en bestaat op dit moment uit 21 professionals. Degelijk, grondig en betrouwbaar zijn kernwoorden die zowel op de service als op het karakter van deze tribe slaan.

DATA ANALYTICS

Op dit moment bestaat deze tribe uit 35 consultants. Zij hebben een achtergrond op MSc- of PhD niveau in kunstmatige intelligentie en/of econometrie. Door de agile werkwijze kan Jibes naadloos aansluiten bij de behoefte van de klant – of dat nu support, advies of training is. Het resultaat zie je direct terug. Buzzwoorden voor de diensten van deze tribe zijn cognitive computing, data & dialogue driven engagement, competitive intelligence, analytics support & enablement, big data architectures, machine learning, artificial intelligence, statistic analysis & modelling, advanced text analyses en data mining. Dit team bouwt bijvoorbeeld non-lineaire chatbots die de emoties van hun gesprekspartner kunnen herkennen. Naast de strategische mindset kenmerkt deze tribe zich door een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Het merendeel van de MVO-trajecten van Jibes is te herleiden tot deze tribe.

BUSINESS ANALYTICS

Deze tribe van 35 consultants is gespecialiseerd in de datastromen rondom bedrijfsprocessen. Kernwoorden zijn performance management solutions, reporting, dashboarding, self-service BI, data warehousing, generated data solutions, cloud-based business intelligence en hybrid solutions. Het is een tribe met een buitengewoon positieve sfeer. De focus ligt op het meetbaar maken van doelstellingen, inzichtelijk maken wat er gedaan kan worden om performance te verbeteren, en uiteindelijk het zichtbaar maken van resultaten. In 2018 viert Jibes hun tienjarig jubileum. De kans is groot dat zowel het initiatief als het draagvlak voor de festiviteiten met name uit deze hoek zal komen.

Managing Director

Expansie, gestut door Private Equity

Jibes bestaat in 2018 tien jaar, en gaat een nieuwe groeifase in die wordt gemarkeerd door een participatie van Waterland Private Equity. De markt voor data craftmanship is op dit moment nog sterk gefragmenteerd. Er liggen grote kansen voor consolidatie.

In het geval van Jibes gaat die consolidatie plaatsvinden in binnen- en buitenland. Binnen Nederland door kleinere, gespecialiseerde niche spelers over te nemen en toe te voegen aan Jibes. Internationaal door grotere spelers samen te laten smelten onder een nog op te richten paraplu-onderneming.

Nieuwe rolverdeling

Oprichter Ivo-Paul Tummers is een rasondernemer. Zo’n duizendpoot, iemand die overal een florerende business van weet te maken. Presteerde het om met een achtergrond in de metaalindustrie een leidende consultancy firm op te bouwen, gespecialiseerd in het oplossen van data related issues. Een fixer dus. Nu Jibes honderd man groot is geworden, is het voor hem tijd om door te gaan naar het volgende niveau: consolidatie en internationalisatie. Maar ondertussen is er binnen Jibes nog veel, heel veel te doen.

Wat is er nodig?

Er ontstaat vraag naar een degelijke organisatie. Met deugdelijke processen en heldere accountability. Met gedelegeerde verantwoordelijkheden en brede besluitvorming door een volwassen management team. Corporate klanten als ING, Sligro en ASML vragen om sustainability, governance en diversity. Als leverancier moet je daar een antwoord op hebben.

Dat is de degelijke kant van het verhaal. Dan is er de energieke kant. Dit is een bruisend bedrijf van ambitieuze jonge mensen. Wat haar kantoor verhuist van een bedrijventerrein in Houten naar Utrecht om beter bereikbaar te zijn voor OV-millenials. Waar er voor ieder probleem een oplossing bestaat en voor elke klant een project. Daar past positief denken, aanpakken en getting things done. Die daadkrachtige commercialiteit mag bij de nieuwe Managing Director niet ontbreken.

Taken en verantwoordelijkheden

De volgende 10 taken en verantwoordelijkheden behoren in ieder geval tot het pakket van de Managing Director:

 • P&L Eindverantwoordelijkheid
  De Managing Director is financieel gedreven. Optimaliseert de organisatie naar bottom-line resultaten. Creëert omzet, beslist over kosten. Sterke invloed op investeringsbeleid.
 • Sales en Account Management
  Zit zelf aan tafel bij klanten, meestal als stuurgroep lid tijdens de uitvoering van grote projecten. Is eindverantwoordelijk voor accountmanagement bij grotere accounts.
 • Strategic Partner Development
  Jibes is onderdeel van een grotere waardeketen en kent een nauwe samenwerking met verschillende internationale software vendors zoals IBM en Microsoft. De Managing Director onderhoudt relaties op directieniveau.
 • Product Development
  De Managing Director is strategisch eindverantwoordelijk. Bezit de kunst om de enorme stroom aan technologische ontwikkelingen te vertalen naar schaalbare kant en klare oplossingen, ook voor de (sterk groeiende) MKB markt.
 • Business Development
  Grijpt kansen om nieuwe markten en doelgroepen te bedienen. Vooruitstrevende klanten bouwen zelf competenties rondom data en worden zelfstandig, terwijl traditionelere industrieën pas net potentiële klant worden.
 • Boegbeeld
  Verzorgt thought leadership publicaties en acteert als spreker op internationale congressen, al dan niet samen met klanten. Gebruikt PR en nieuwswaardige data topics om de autoriteit van Jibes te versterken.
 • Verbinder
  Terwijl het bedrijf groeit moet cohesie behouden blijven. Het expliciet maken en borgen van cultuur speelt daar een belangrijke rol in. Mensen bij Jibes zijn erg betrokken en willen dat graag blijven, dat vraagt om adequate overlegstructeren.
 • Professionaliseren van Back-office processen
  Hoewel het zwaartepunt in de uitvoering hiervan bij de CFO ligt, stelt de Managing Director de prioriteiten voor het goed functioneren van de machine. Contracten, projecten, urenadministraties – alles kan altijd beter, maar wat pakken we als eerste aan?
 • Begeleiden van escalaties
  Het werk van Jibes is voor de meeste klanten een gebied van pionieren. Nieuwe projecten met grote strategische impact geven grote onzekerheden. Escalaties naar directieniveau zijn dan ook niet ongewoon.
 • Delegeren met behoud van dossierkennis
  Respect dwing je af door te weten waar het over gaat. Dit is een sterk inhoudelijk vakgebied. Niemand verwacht dat je de specialist bent, maar wel dat je razendsnel begrijpt waar het over gaat. Context kennen is dan belangrijk.

Kandidaatsprofiel

Voor deze vacature kijken we naar kandidaten die een bewezen trackrecord hebben in het managen van een consultancy firma met een vergelijkbare dienstverlening en minstens dezelfde omvang. Commerciële slagkracht is daarbij even belangrijk als operationele management kwaliteiten.

Jibes werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Auke Bijnsdorp via auke@topofminds.com.

Contact

Managing Director Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.