Manager Organizational Change

Manager Organizational Change

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Veghel
 • Gepubliceerd op: 3 juni 2021
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 758 views

Kandidaatprofiel*

 • Change Manager met >10 jaar ervaring, eventueel vanuit management consulting
 • Uitstekende beheersing van de change management toolkit
 • Met ijzersterke stakeholder management-vaardigheden en het vermogen de aanpak pragmatisch aan te passen aan de organisatiecultuur
 • Goed in het wegnemen van complexiteit

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Wanneer de wereld van Foodservice weer opengaat, is marktleider Sligro Food Group er klaar voor. Dit veerkrachtige beursgenoteerde familiebedrijf investeert flink in internationalisering, innovatie en technologische transformatie. De Manager Organizational Change zorgt ervoor dat deze veranderingen succesvol landen in de gehele organisatie.

Transformatie bij Sligro Food Group

Groots in genieten en passie voor de producten, dat is waar Sligro Food Group voor staat. Sligro Food Group is in Nederland marktleider in Foodservice B2B. Het bedrijf wil in België haar positie verstevigen, heeft ambitieuze plannen voor verdere internationalisering en wil flink digitaal groeien. Zij zien een gestandaardiseerde IT omgeving als een belangrijke basis onder hun bedrijfsprocessen, en daarmee een randvoorwaarde voor verdere internationalisering. Momenteel is Sligro Food Group bezig met de introductie van een nieuw ERP-platform (SAP), startend met MVP in België. Dit is een belangrijk onderdeel van een transformatie die vanuit robuuste fundamenten – zoals data – de verdere reis naar internationalisering support.

De programma’s bij deze strategische ambities zijn reeds in gang gezet. De uitvoering ervan kan echter alleen slagen als de organisatie meeverandert. Dit vergt een nieuwe mindset en een nieuwe manier van werken van alle Sligro-medewerkers – in het magazijn, op de winkelvloer en op het hoofdkantoor. De Manager Organizational Change is de drijvende kracht achter de aanpak en executie van deze verandering en speelt daarmee een belangrijke rol in het succesvol implementeren van deze transformatie op organisatieniveau.

Organizational change bij familiebedrijf Sligro
Wie serieuze ervaring heeft met organizational change, weet: plannen en systemen zijn belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om mensen. Om hen mee te krijgen is een flexibele en sensitieve, of soms ook juist stevige aanpak nodig. Sligro is weliswaar een beursgenoteerde organisatie met internationale aanwezigheid, maar heeft nog altijd de cultuur van het familiebedrijf dat het nog steeds is. Deze informele cultuur – het Sligro DNA – vraagt een juiste toonzetting, juiste mate van formalisering en structuur om de transformatie te begeleiden en in te zetten. Met als algemene focus: professionaliseren en standaardiseren met het behoud van de wendbaarheid.

Passie en gastvrijheid zijn typische kenmerken van dit bedrijf dat de koers uitzet op purpose en kernwaarden. Daarbij bestaat Sligro Food Group voor maarliefst 80% uit medewerkers die dagelijks met klanten en producten werken in de Sligro-vestigingen en DC’s, en voor slechts 20% uit hoofdkantoormedewerkers aan een bureau. Vanuit het perspectief van verandermanagement zorgt dit voor een unieke uitdaging. Sligro Food Group kiest er dan ook bewust voor de Manager Organizational Change intern in het bedrijf te plaatsen, in plaats van te werken met een consultingbureau. Dat die Manager Organizational Change een cruciale rol speelt, blijkt wel uit het feit dat zij/hij lid is van het internationale HR-managementteam en rechtstreeks rapporteert aan de CHRO.

‘De Sligro-cultuur is uniek en krachtig, met passie als sleutelwoord. De Manager Organizational Change moet heel goed aanvoelen welke aanpak bij onze cultuur en onze mensen past en daar flexibel in zijn – soms mensen bij de hand nemen, soms duidelijk richting geven. De vrijheid die je daarbij krijgt, en de impact die je op de organisatie kunt hebben, zijn ongeëvenaard.’ – Jacqueline Touw-Conradi, CHRO Sligro Food Group

Vacature: Manager Organizational Change

De Manager Organizational Change bouwt verder aan een sterk team van zeven fte, waarin de focusgebieden Organizational Change, Organization Design, Learning en Communication zijn vertegenwoordigd. Zij/hij begeleidt en adviseert daarnaast de International Board, met name in organisatorische aspecten rondom de transitie naar SAP. De Manager Organizational Change ondersteunt de International Board in deze transitie een sterke en effectieve leiderschapsrol in te nemen. De Manager Organizational Change zorgt ook voor de verbinding naar senior managers en lijnmanagers in de organisatie, en coacht hen actief in het succesvol implementeren van de transformatie op team- of lokaal niveau.

De Manager Organizational Change wordt verantwoordelijk voor de Change Management aanpak, die deels al is geformuleerd maar verder zal worden doorontwikkeld. Hierbij ligt de nadruk op het hands-on begeleiden van de transformatie, maar is het leiden van het Center of Excellence (het team) eveneens van belang. Zij/hij monitort op datagedreven wijze de voortgang van het programma en houdt daarbij een vinger aan de pols in de organisatie en bij de International Board, die zij/hij op de juiste momenten weet in te zetten om knelpunten op het kritieke pad samen uit de weg te ruimen.

De ideale kandidaat heeft ruim ervaring in en een sterke visie op verandermanagement vanuit een KPI-gedreven setting, bijvoorbeeld in managementconsulting. Zij/hij heeft niet alleen zeer sterke analytische vaardigheden, maar laat ook een flexibele aanpak zien. Dankzij die flexibele aanpak is zij/hij in staat een scala aan tactieken toe te passen, afhankelijk van het organisatie-onderdeel, het gewenste of getoonde gedrag en de individuele eigenschappen van de mensen met wie zij/hij op dat moment te maken heeft. De Manager Organizational Change kan hierin creatief zijn en is niet bang om af te wijken van een standaardmethode. De Manager Organizational Change is een ‘master’ in change management en neemt daarbij complexiteit weg in het begeleiden van de transformatie.

Dit is een unieke uitdaging voor een ervaren verandermanagement-professional, die een langer traject in een bijzondere organisatie wil aangaan om al haar/zijn opgedane kennis en vaardigheden op senior-niveau in de praktijk te brengen.

 

Interesse?

Sligro werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker
 via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Manager Organizational Change

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Operationeel Manager InstallateursHomeQgo
Volgende vacature
Lead CommunicationFrisse Blikken

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.