Sligro

Sligro

85 jaar leveren, nog altijd vernieuwen

In 1935 richtte Abel Slippens een groothandel in oliën, vetten en margarines op. 85 jaar later is het beursgenoteerde familiebedrijf Sligro Food Group met ruim 24% marktaandeel de grootste, leidende foodservice groothandel in Nederland. Sligro is onderdeel van Sligro Food Group dat in 2019 EUR 2,4 miljard omzet heeft gerealiseerd. Met trots presenteert de groep traditioneel als eerste van de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen haar jaarverslag.

Ook als het gaat om visie en klantbeleving is Sligro toonaangevend. Het bedrijf richt zich met een landelijk netwerk van zelfbedieningsgroothandels en bezorgservicevestigingen op allerlei klantsegmenten, zoals groot- en kleinschalige horeca, cateraars, sportkantines, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompstations, convenience outlets, kleinschalige retail, en MKB-ers / hobbykoks met een KvK-inschrijving. Deze klanten bedient Sligro  vanuit het eigen vlaggenschip, daarnaast is er  het merk Van Hoeckel (met een eigen gezicht en marketing) dat specifiek gericht is op de institutionele markt. Ook heeft Sligro verschillende succesvolle partnerschappen: in een strategische samenwerking met Heineken verzorgt Sligro bijvoorbeeld de exclusieve distributie van Heineken fustbieren in Nederland.

De ideale mix

De kracht van het zelfbedienings- en digitale bezorgnetwerk ligt in de onderlinge samenwerking. Zo bezoekt 75% van de bezorgklanten gemiddeld tweemaal per maand de zelfbedieningsgroothandel voor inspiratie, advies of een extra inkoopmoment naast de bezorging. Daarnaast maakt een groot deel van de klanten in de zelfbedieningsgroothandel alléén gebruik van het offline kanaal. De zelfbedieningsgroothandel leent zich bij uitstek als inspiratie en voorraad- en afhaalcentrum, voor zowel de professionele kok als de kleine ondernemer die goede koffie op kantoor wil of advies zoekt voor een personeelsevent. De vakspecialisten van Sligro staan voor de professional en de ondernemer klaar met advies en inspiratie, in een omgeving die daartoe stimuleert.

Hoewel de zelfbedienings- en bezorgonline- en offline operaties gescheiden zijn met het oog op efficiency en klantbehoefte, is de commerciële samenwerking sterk verankerd. Dat werkt door in een integrale prijs-, bonus- en managementinformatie-structuur voor de klanten, zodat het inkopen in beide kanalen prima samengaat onder een merk.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.