Manager New Business & Sales

Manager New Business & Sales

 • Sales
 • Consulting
 • Huurhugowaard
 • 413 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Marant werkgeverspagina voor andere vacatures

Energie, bouw, infrastructuur, petrochemie, chemie, offshore, overheden; slechts een greep uit de sectoren waarin Marant actief is. Als specialist in kunststoffen biedt Marant het alternatief voor traditionele constructiematerialen zoals staal. In deze specialistische markt gebeurt veel, maar wordt een aanzienlijk deel van het commerciële potentieel nog niet volledig benut. De Manager New Business & Sales herkent deze mogelijkheden feilloos en speelt een hoofdrol in het verwezenlijken van de groeiambities van Marant.

Dé specialist in kunststoffen

Vanaf de oprichting in 1955 is Marant pionier op het gebied van glasvezelversterkte kunststoffen. Nog niet zo lang geleden hebben ze dit uitgebreid met thermoplasten, wat maakt dat Marant zicht met recht de specialist in kunststoffen noemt. Marant biedt oplossingen voor problemen die kunnen optreden bij traditionele constructiematerialen. Zo heeft Marant met een grote verscheidenheid aan kunststoffen met uiteenlopende eigenschappen het antwoord op het begrip corrosie.

“We zijn trots op het enorme netwerk dat we door de jaren heen hebben opgebouwd, maar we weten dat er nog zoveel meer mogelijk is. Voor de Manager New Business & Sales draait het om het creëren van nieuwe netwerken. Een mooi voorbeeld hiervan is het feit dat engineers nog steeds vaak ‘denken in staal’. Een van de projecten waar onze nieuwe Manager New Business & Sales zich op kan richten is het creëren van een nieuw netwerk waarin composiet het voor de hand liggende alternatief wordt.” Sander Pielkenrood – CEO Marant.

Speciale positie in de Nederlandse markt

Doordat de kunststoffen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, komt Marant écht overal. Zo is Marant actief in branches zoals de voedingsmiddelenindustrie, chemische plants, afvalwerkingsindustrie, maritieme industrie en offshore. Enkele voorbeelden van klanten zijn TATA Steel, PepsiCo, NUON, BP, Waternet, BAM en Total. Het grootste deel van de bedrijfsactiviteiten betreft de productie van leidingsystemen, waaronder elektrisch geleidend leidingwerk, waarmee Marant een van de weinige aanbieders in Nederland is. Dit geldt ook voor de complete composiet tanks die Marant maakt.

[box]Met composieten worden glasvezelversterkte kunststoffen bedoeld die zijn opgebouwd uit een combinatie van hars en glasvezel. Voordelen van composiet zijn dat het corrosievrij, zeer chemisch resistent en lichtgewicht is. Thermoplast is het plastic zoals we dat in het dagelijks leven kennen. Een thermoplast is een materiaal dat na verwarming weer vervormd kan worden, dit is een belangrijk verschil met composiet. Voordelen van  thermoplasten zijn dat het licht in gewicht is, een hoge sterkte heeft, snel verwerkt kan worden en recyclebaar is.[/box]

Vacature: Manager New Business & Sales

Waar veel bedrijven Marant goed weten te vinden voor deze (deel)oplossingen, weet nog niet iedere klant dat ze ook bij Marant terecht kunnen voor het projectmanagement van A tot Z. Een van de speerpunten van de groeistrategie is dan ook het positioneren van deze totaaloplossing. De Manager New Business & Sales herkent up- en crossell mogelijkheden en speelt hierop in door de best passende totaaloplossing samen te stellen. Door zich te verdiepen in de klantsituatie weet de Manager New Business & Sales wensen moeiteloos te verwerken in een scherpe offerte, die hij/zij overtuigend presenteert.

Uitbreiding werkgebied

Door de jaren heen heeft Marant een enorm netwerk opgebouwd. Veel van de klanten hebben al ruim 30 jaar een relatie met het bedrijf in Heerhugowaard. Merendeel van deze klanten komt bovendien uit de nabije omgeving. Het tweede speerpunt van de groeistrategie is daarom het uitbreiden van het werkgebied. De Manager New Business & Sales brengt deze markten in kaart, stelt marktbewerkingsplannen op en legt de eerste contacten.

Verdrievoudiging van de omzet en omvang

In deze brede commerciële rol werkt de Manager New Business & Sales in beginsel nauw samen met twee Accountmanagers die zich bezighouden met alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van Client Service en Sales Support. Bij goede resultaten zal de Manager New Business de mogelijkheid hebben om zelf  een salesteam samen te stellen. Daarnaast onderhoudt de Manager New Business & Sales ook met de werkplaats veel contact, waardoor hij/zij precies weet welke expertise in de organisatie aanwezig is en hoe deze kan worden ingezet voor de best passende producten en diensten. Als een van de voorvechters van Marant’s groeistrategie enthousiasmeert de Manager New Business & Sales collega’s om mee te denken over totaaloplossingen met als doel de omzet en omvang van Marant in de komende 5 jaar te verdrievoudigen.

Kandidaatsprofiel

Ervaring:

 • Minimaal HBO denk-/werkniveau
 • Ervaring in technische sector is een plus
 • Saleservaring met complexe vraagstukken
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Persoonlijkheid:

 • Ondernemer
 • Hands-on
 • Resultaatgericht
 • Overtuigend

Marant werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.