Marant

Marant

Over: Marant

Energie, bouw, infrastructuur, petrochemie, chemie, offshore, overheden; slechts een greep uit de sectoren waarin Marant actief is. Als specialist in kunststoffen biedt Marant het alternatief voor traditionele constructiematerialen zoals staal. In deze specialistische markt gebeurt veel, maar wordt een aanzienlijk deel van het commerciële potentieel nog niet volledig benut. 

Vanaf de oprichting in 1955 is Marant pionier op het gebied van glasvezelversterkte kunststoffen. Nog niet zo lang geleden hebben ze dit uitgebreid met thermoplasten, wat maakt dat Marant zicht met recht de specialist in kunststoffen noemt. Marant biedt oplossingen voor problemen die kunnen optreden bij traditionele constructiematerialen. Zo heeft Marant met een grote verscheidenheid aan kunststoffen met uiteenlopende eigenschappen het antwoord op het begrip corrosie.

Speciale positie in de Nederlandse markt

Doordat de kunststoffen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, komt Marant écht overal. Zo is Marant actief in branches zoals de voedingsmiddelenindustrie, chemische plants, afvalwerkingsindustrie, maritieme industrie en offshore. Enkele voorbeelden van klanten zijn TATA Steel, PepsiCo, NUON, BP, Waternet, BAM en Total. Het grootste deel van de bedrijfsactiviteiten betreft de productie van leidingsystemen, waaronder elektrisch geleidend leidingwerk, waarmee Marant een van de weinige aanbieders in Nederland is. Dit geldt ook voor de complete composiet tanks die Marant maakt.

Met composieten worden glasvezelversterkte kunststoffen bedoeld die zijn opgebouwd uit een combinatie van hars en glasvezel. Voordelen van composiet zijn dat het corrosievrij, zeer chemisch resistent en lichtgewicht is. Thermoplast is het plastic zoals we dat in het dagelijks leven kennen. Een thermoplast is een materiaal dat na verwarming weer vervormd kan worden, dit is een belangrijk verschil met composiet. Voordelen van  thermoplasten zijn dat het licht in gewicht is, een hoge sterkte heeft, snel verwerkt kan worden en recyclebaar is.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.