Loyalty Category Manager

Loyalty Category Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Den Bosch
 • 850 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BrandLoyalty werkgeverspagina voor andere vacatures

Een messenset, wuppies of voetbalplaatjes. Goede loyaliteitsprogramma’s worden tijdelijk hét uithangbord van een retailer. De Loyalty Category Manager bij BrandLoyalty bedenkt het concept én ontwikkelt de loyaliteitsprogramma’s in zijn productcategorie wereldwijd. Hij/zij brengt de klantbehoefte in kaart, onderbouwt het concept, verkoopt het concept intern en zorgt met collega’s voor een succesvolle implementatie.

Over Brandloyalty

BrandLoyalty is dé specialist in het bedenken, opzetten en uitvoeren van loyaliteitsprogramma’s voor retailers. Het doel is eenvoudig: het belonen van de loyaliteit van de consument en tegelijkertijd de verkoop verhogen. Producten van programma’s kunnen variëren van wuppies tot pannen en van korting op een pretpark tot servies. Succesvolle loyaliteitsprogramma’s zijn een onmisbaar ingrediënt in de marketingmix voor retailers. BrandLoyalty werkt voor verschillende retailketens in 52 landen, zoals REWE, LIDL en Albert Heijn. Daarbij neemt BrandLoyalty alles uit handen, dus ook het risico dat er een voorraad artikelen over blijft. Bij Brandloyalty werken meer dan 550 professionals en ze hebben 20 kantoren in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Loyalty Category Manager

Binnen zijn categorie moet de Loyalty Category Manager op eigen initiatief wereldwijd promotieconcepten creëren. Programma’s worden bedacht met specifieke markten, retailers en/of eindconsumenten in gedachten. De Loyalty Manager bepaalt niet alleen welke producten daarin passen, maar ook welk marketingplan het concept onderscheidend maakt. Hij/zij neemt tijdens het opzetten van de pitch het voortouw in de samenwerking met Product & Brand Development, Procurement en Supply Chain. Verschillende productranges en merkcombinaties zijn geschikt voor verschillende loyaliteitsmechanismen. De uitdaging voor de Loyalty Manager is om daarin de perfecte combinatie te vinden en intern de salesafdeling te overtuigen dit concept in de markt te zetten.

“Je hebt alle vrijheid om je categorie aan te pakken en alles eruit te halen. Je bent dé go-to person voor iedereen in de organisatie die vragen heeft over jouw productcategorie.” – Joris Willekens, Director Category Management bij BrandLoyalty

Bij het opzetten van een loyaliteitsprogramma behoudt de Loyalty Manager altijd het totaaloverzicht, zodat verschillende categorieën en programma’s bij uiteenlopende klanten in diverse landen elkaar niet kannibaliseren maar juist versterken. Daarbij zorgt de Loyalty Manager voor een wereldwijd portfolio, waarbij enerzijds raakvlakken gezocht worden tussen de verschillende continentale markten en anderzijds productranges worden ontwikkeld voor specifieke markten. Samen met de Product & Brand Development afdeling is hij/zij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de relaties met de A-merken. Data analytics wordt steeds belangrijker voor BrandLoyalty. De Loyalty Manager is analytisch sterk en gebruikt deze data om zijn/haar programma’s te onderbouwen en te optimaliseren. Daarnaast coördineert de Loyalty Manager het volledige inkoopproces van A-merken. Zo moet hij/zij ervoor zorgen dat de producten voldoen aan de kwaliteitseisen en regelgeving, in de gewenste aantallen beschikbaar zijn en voor de juiste prijs worden afgenomen. Vanwege het internationale karakter van de functie is een uitstekende beheersing van de Engelse taal een vereiste.

“We zoeken iemand met een commerciële instelling die niet vies is van cijfers.” – Joris Willekens, Director Category Management bij BrandLoyalty

Team

De Loyalty Category Manager is vrij om alles uit de productcategorie te halen en werkt daarom veel samen met elf collega Category Managers. De Loyalty Manager is owner van de eigen productcategorie, is pro-actief en bouwt snel een netwerk op binnen de organisatie. Hierdoor ontstaan er veel mogelijkheden om crossfunctioneel door te groeien. De Loyalty Manager krijgt daarbij veel vrijheid om zelf een eigen carrièrepad uit te stippelen. Aan het hoofd van dit team staan Joris Willekens en Fransje Elbers, waaraan de Loyalty Manager direct rapporteert.

Persoonlijkheid

 • Creatief
 • Energiek en gedreven
 • Communicatief en overtuigend
 • Oplossingsgericht
 • Analytisch en organisatorisch sterk

Ervaring

 • Uitstekend spreken en schrijven van Engels
 • WO-niveau
 • Minimaal vijf jaar ervaring
 • Commerciële ervaring binnen FMCG or retail
 • Kennis van supply chain is een pre

Interessant, want:

 • Vrijheid en innovatie binnen de productcategorie
 • Doorgroeimogelijkheden binnen een open, internationale organisatie

Contact

Loyalty Category Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.