Lead of Supplier Operations Management

Lead of Supplier Operations Management

  • Operations
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1331 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Elke dag worden op bol.com duizenden orders geplaatst. Al die bestelde artikelen moeten vlot en probleemloos bij de consument worden geleverd. Daarvoor vertrouwt het retailplatform onder andere op zo’n 1000 leveranciers. Dat gaat doorgaans goed, maar kan altijd beter. De Lead of Supplier Operations Management zorgt ervoor dat de leveranciers elke dag een best-in-class performance leveren.

Over bol.com

In het retaillandschap is sprake van een tijdperk vóór en na de introductie van bol.com. Nooit eerder was winkelen zo kinderlijk eenvoudig en laagdrempelig als nu. Met dank aan de 33 miljoen artikelen die in een paar klikken besteld – en niet veel later bezorgd – zijn. Op piekmomenten verwerkt het platform maar liefst 700 (!) orders per minuut.

Vorig jaar noteerde bol.com een groei van 70% en een recordomzet van 4,3 miljard euro. De populairste winkel van Nederland en België telt maar liefst 12,5 miljoen actieve klanten die naar bol.com scrollen voor hun nieuwe loungeset, koekenpan, parfum en een boek van Harry Potter – en alles daartussenin.

Supply chain is cruciaal
De supply chain van bol.com bestaat uit die eerder genoemde 1000 leveranciers en meerdere warehouses waar meer dan een half miljoen artikelen op voorraad liggen. Dat daar alles op rolletjes loopt is van cruciaal belang. Wanneer de leverancier verzaakt of de levering om een andere reden niet vlot verloopt, neemt de consument dit bol.com kwalijk.

Hot topic: leveranciersmanagement
Leveranciersmanagement is een belangrijk thema binnen bol.com. Logisch, het is immers een voorwaarde om de dynamische groei te kunnen volhouden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de service. Met andere woorden: elke leverancier moet het juiste artikel, op het juiste moment, in de juiste verpakking en volgens de juiste IT-standaard aanleveren. Dat de levering altijd compleet moet zijn, staat buiten kijf. En liefst zo snel mogelijk bezorgd worden. Een pittige, en zeker niet altijd gemakkelijke uitdaging, maar wel een waar bol.com onder geen beding concessies aan wil doen.

Vacature: Lead of Supplier Operations Management

De Lead of Supplier Operations Management ontwikkelt een waterdicht, ambitieus programma om leveranciersmanagement en alle processen die daarbij komen kijken naar een hoger niveau te tillen. Door de supply chain optimaal in te richten, borgt de Lead of Supplier Operations Management betere prestaties van de leveranciers en zorgt zij/hij ervoor dat leveranciers maximaal met de groei van bol.com kunnen meebewegen. Het zorgvuldig en effectief reduceren van operationele werkzaamheden is daarbij een belangrijke drijfveer.

Met een datagedreven blik inventariseert de Lead of Supplier Operations Management welke projecten en (IT-)innovaties nodig zijn om de keten te optimaliseren, zet deze trajecten op en ziet er nauwkeurig op toe dat ze succesvol geïmplementeerd worden. De best mogelijke performance leveren is altijd het ultieme doel, en daartoe stelt de Lead of Supplier Operations Management alles in het werk. Naast daadkracht, blinkt zij/hij ook uit in tactische vaardigheden: beide zijn essentieel om het gesprek met leveranciers succesvol te laten verlopen en te waarborgen dat alle partijen aligned zijn. Met als resultaat: een uiterst efficiënt, meetbaar en schaalbaar leveranciersmanagementprogramma. Een programma dat enorme impact gaat hebben op de organisatie, daar zijn ze bij bol.com van overtuigd.

Stakeholdermanagement en strakke timelines
Stakeholdermanagement is een essentieel onderdeel van de rol: naast het ontwikkelen en implementeren van het programma, is de Lead of Supplier Operations Management ook de persoon die het programma proactief naar de interne organisatie en stakeholders promoot. Dankzij heldere, overtuigende communicatieve vaardigheden weet zij/hij gemakkelijk draagvlak bij stakeholders te creëren en van hen de steun te krijgen die nodig is.

Daar staat tegenover dat de Lead of Supplier Operations Management zowel de interne organisatie als deze stakeholders concrete resultaten presenteert, voorafgegaan door een duidelijke roadmap inclusief strakke timelines. Een geslaagde roll-out van het leveranciersmanagementprogramma garandeert het toekomstige succes van de leveranciers en bol.com.

Lid van het MT Supply Chain Excellence
De Lead of Supplier Operations Management stuurt twee teams – Supply Chain Performance Management en Leveranciersservice – van in totaal acht fte aan en werkt nauw samen met andere teams binnen bol.com, zoals Commercial Operations, Contracting en Logistiek. Zij/hij is lid van het MT Supply Chain Excellence (SCE) en rapporteert direct aan Judith Wijtvliet, Head of Supply Chain Excellence.

Commerciële vaardigheden en people skills
De ideale kandidaat beschikt over een strategisch, datagedreven brein waarmee zij/hij de supply chain en bijbehorende processen optimaal kan inrichten. In elk gesprek met interne stakeholders en leveranciers manifesteert de kandidaat zich communicatief vaardig, besluitvaardig, conceptueel en commercieel sterk, zonder de onderlinge relatie te ondermijnen. Uitmuntende people skills zijn niet alleen onmisbaar in de relatie met leveranciers, maar ook om de eigen teams inspirerend en coachend naar the next level te brengen.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via
annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.