Lead Consulting

Lead Consulting

 • Scale-up
 • Consulting
 • Eindhoven
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2587 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bright Cape werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • 4+ jaar ervaring in (strategie) consultancy
 • Achtergrond in data science/analytics
 • Ondernemend
 • Zelfstarter
 • Scale-up mentaliteit

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Extract, embed and educate: dat is de succesformule waarmee Bright Cape sinds 2014 bedrijven door het data science landschap gidst. Waardevolle inzichten uit data halen, ze vertalen naar bruikbare oplossingen en deze door de juiste training goed in de business laten landen. De Lead Consulting tilt zowel de innovatieve projecten als het team naar een hoger niveau. 

Over Bright Cape

Ooit voeren de schepen van de VOC van Kaap naar Kaap, op zoek naar nieuwe werelden en (handels)mogelijkheden om te ontdekken. Bright Cape treedt in de voetsporen van die ontdekkingsreizigers, maar in plaats van de oceanen, zoeken zij naar nieuwe mogelijkheden in de wereld die data science heet. Dat is wat Bright Cape doet: bedrijven succesvol door het grote data science-landschap gidsen, en hen met slimme oplossingen steeds een stap verder brengen.

Het succes van Bright Cape schuilt in de perfecte synergie van data science en consultancy. De scale-up gaat verder dan alleen een PoC opleveren, een pilot draaien of slimme algoritmes ontwikkelen – Bright Cape weet het antwoord op de vraag van een bedrijf perfect te integreren in een slimme data-oplossing die het zelf ontwikkelt, en zorgt er vervolgens voor dat de oplossingen echt in de organisatie landen.

Innovatie en succesvolle spin-offs
Sinds haar oprichting in 2014 groeide Bright Cape hard. Inmiddels telt de scale-up 70 gedreven consultants en datawetenschappers die impactvolle projecten voor mooie klanten in de Benelux, Duitsland en Engeland opleveren. Zo ontwikkelde Bright Cape de afgelopen jaren meerdere succesvolle innovaties, waarvan ‘SARA’ wellicht de bekendste is. Sara is een liefdevolle zorgrobot die de kwaliteit van leven van zowel zorgbehoevenden en zorgmedewerkers significant verbetert, en tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan het aanhoudende tekort aan zorgmedewerkers. Een geweldig project dat als spin-off verder is gegaan, maar nog altijd onder de vleugels van Bright Cape.

Aan ambities geen gebrek bij de dynamische scale-up, integendeel. De komende jaren wil Bright Cape flink verder groeien in binnen- en buitenland. Door in samenwerking met universiteiten, bedrijven en kennisinstellingen continu op zoek te blijven naar de nieuwste data science oplossingen en innovaties, zorgt Bright Cape ervoor dat ze voorop blijven lopen en dé gids in het data science landschap blijven.

Vacature: Lead Consulting

De innovatieprojecten zijn cruciaal om de ambities van Bright Cape waar te maken. De Lead Consulting is van begin tot eind verantwoordelijk voor deze projecten – van het vinden van partners en funding, tot het opzetten, uitvoeren en monitoren van de voortgang. Als het project succesvol opgeleverd is, zet de Lead Consulting het project zo breed mogelijk in de markt, en weet het op die manier optimaal te commercialiseren. Naast de innovatieprojecten is de Lead Consulting ook de drijvende kracht achter verschillende projecten bij klanten.

Naast solide projectmanagementskills, brengt de Lead Consulting ook verfijnde consultingvaardigheden mee naar Bright Cape. Die weet zij/hij op plezierige, inspirerende en verbindende wijze over te brengen aan het jonge team van consultants. De consulting-tak van Bright Cape is groeiende; een lijn die de organisatie graag voortzet. Daarvoor zullen intern mensen (verder) moeten worden opgeleid en getraind. De Lead Consulting is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling. Daarmee brengt de Consulting Lead het niveau en de skills van de organisatie naar een hoger niveau.

“Door zowel onze projecten als onze mensen naar de volgende fase te brengen, heeft de Lead Consulting een enorme impact op onze organisatie en het toekomstige succes ervan.” – Ivo Schutz, COO

De rol komt met veel verantwoordelijkheid, maar met minstens zoveel vrijheid. Binnen de organisatie liggen mooie doorgroeimogelijkheden in het verschiet. Rapporteren doet de Lead Consulting direct aan de COO, Ivo Schutz.

De ideale kandidaat is een ondernemende (strategie)consultant met geslepen analytische skills en sterke communicatieve vaardigheden. Een pure data-analist of wetenschapper hoeft zij/hij niet te zijn, maar een achtergrond in of sterke affiniteit met data science is wel een must. Daarnaast kan in de dynamische scale-up die Bright Cape is een positieve, getting things done mindset niet ontbreken.

 

Interesse?

Bright Cape werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.den.dekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.