Bright Cape

Bright Cape

Over Bright Cape
Ooit voeren de schepen van de VOC van Kaap naar Kaap, op zoek naar nieuwe werelden en (handels)mogelijkheden om te ontdekken. Bright Cape volgt in de voetsporen van die ontdekkingsreizigers, maar in plaats van de oceanen, zoeken zij naar nieuwe mogelijkheden in de wereld die data science heet. Dat is wat Bright Cape doet: bedrijven succesvol door het grote data science landschap gidsen, en hen met slimme oplossingen steeds een stap verder brengen.

Het succes van Cape Bright schuilt in de perfecte synergie van data science en consultancy. De scale-up gaat verder dan alleen een PoC opleveren, een pilot draaien of slimme algoritmes ontwikkelen – Bright Cape weet het antwoord op de vraag van een bedrijf perfect te integreren in een slimme data-oplossing die het zelf ontwikkelt, en zorgt er vervolgens voor dat de oplossingen echt in de organisatie landen.

Innovatie en succesvolle spin-offs
Sinds haar oprichting in 2014 groeide Bright Cape hard. Inmiddels telt de scale-up 70 gedreven consultants en datawetenschappers die impactvolle projecten voor mooie klanten in de Benelux, Duitsland en Engeland opleveren. Zo ontwikkelde Bright Cape de afgelopen jaren meerdere succesvolle innovaties, waarvan ‘SARA’ wellicht de bekendste is. Sara is een liefdevolle zorgrobot die de kwaliteit van leven van zowel zorgbehoevenden en zorgmedewerkers significant verbetert, en tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan het aanhoudende tekort aan zorgmedewerkers. Een geweldig project dat als spin-off verder gegaan, maar nog altijd onder de vleugels van Bright Cape.

Aan ambities geen gebrek bij de dynamische scale-up, integendeel. De komende jaren wil Bright Cape flink verder groeien in binnen- en buitenland. Door in samenwerking met universiteiten, bedrijven en kennisinstellingen continu op zoek te blijven naar de nieuwste data science oplossingen en innovaties, zorgt Bright Cape ervoor dat ze voorop blijven lopen en dé gids in het data science landschap blijven.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.