Wealth Management Branding & Marketing Lead

Wealth Management Branding & Marketing Lead

 • Marketing
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2351 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ABN AMRO vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf tien jaar ervaring
 • Met strategische marketing, branding en/of propositieontwikkeling
 • Binnen vermogensbeheer in financiële dienstverlening of strategische marketing van een luxury brand
 • Inspirerende storyteller
 • Thought leader op het gebied van wealth management
 • Changemanagement-ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Vermogende klanten kunnen bij ABN AMRO Wealth Management rekenen op persoonlijke aandacht en expertise om hun vermogen te beschermen en laten groeien. De Lead  Branding & Marketing begrijpt wat deze klanten drijft, en ontwikkelt met marketingteams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België een passende groeistrategie voor ABN AMRO MeesPierson, ABN AMRO Private Banking, Bethman Bank en Neuflize OBC.

Over ABN AMRO Wealth Management

ABN AMRO Wealth Management wil in het huidige digitale tijdperk een persoonlijke bank zijn. Een bank die persoonlijke dienstverlening en expertise combineert met het gemak van digitale kanalen. ABN AMRO Wealth Management heeft de ambitie om de eerste keus te zijn en te blijven in Nederland voor vermogensbeheer van klanten met een vermogen vanaf 500.000 euro. Daarnaast is groei in Noordwest Europa het streven.

Het bankbrede doel ‘Banking for better for generations to come’ vertaalt zich bij Wealth Management in het beschermen en laten groeien van het vermogen van klanten. Als marktleider in Nederland, derde in Duitsland en vijfde in Frankrijk, is het nu het moment om op basis van diepgaande klantinzichten nieuwe, schaalbare proposities te ontwikkelen voor bestaande en nieuwe klanten. Het doel hierbij is om de behoeften van de traditionele vermogensbeheerklanten te verenigen met die van een nieuwe, jongere generatie klanten, bijvoorbeeld als het gaat om digitale voorkeuren.

We willen  de Wealth Management-brands van ABN AMRO nog sterker neerzetten. Binnen ABN AMRO Wealth Management geloven wij dat de merken elkaar nog verder kunnen versterken om in de toekomst nog meer het verschil te maken voor onze klanten.

Vacature: Wealth Management Branding & Marketing Lead

De Lead Brand & Marketing Wealth Management binnen het Business Development & Marketing Team verankert de internationale merk- en marketingstrategie in de organisatie. Zij/hij maakt deel uit van het internationale marketingmanagementteam en rapporteert aan de Head of Business Development & Marketing Wealth Management.

Klantinzichten als basis voor propositieontwikkeling
ABN AMRO Wealth Management richt zich op een exclusieve klantgroep met zeer hoge verwachtingen. Op basis van diepgaande klantinzichten maakt de Lead Brand & Marketing strategische marketingplannen voor de verschillende klantsegmenten. Door deze diepgaande klantkennis met collega’s in binnen- en buitenland te delen, verankert zij/hij tegelijkertijd de positionering en merkbeleving van de verschillende Wealth Management-merken in alle onderdelen van ABN AMRO in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De Branding & Marketing Lead zorgt voor een effectieve vertaling van de merkwaarden naar concrete proposities en naar een bedieningsconcept dat past bij deze klantgroep. Zij/hij ontwikkelt voor zowel bestaande (traditionele) als nieuwe (jongere) klantgroepen een persoonlijke en digitale klantervaring die aansluit bij de specifieke voorkeuren van dit uitzonderlijke klantsegment.

Een belangrijke taak is de ontwikkeling van een organisatiebrede aanpak waardoor alle merk- en marketingactiviteiten van Wealth Management op elkaar aansluiten. Daarnaast adviseert zij/hij het Executive Board (ExBO)-lid van Wealth Management en haar team bij het implementeren van strategische merkwaarden van de Wealth Management-merken en de bijbehorende marketingactiviteiten.

Het internationale, multidisciplinaire Wealth Management marketingteam is divers en gepassioneerd, en bestaat uit professionals met een brede staat van dienst binnen en buiten de financiële dienstverlening. Elke collega brengt een specifieke vaardigheid mee naar het team.

De Wealth Management Branding & Marketing Lead snapt de context van onze uitzonderlijke klantgroep en combineert dit met nieuwe manieren om klanten te bedienen met unieke belevingen en ervaringen. Zij of hij krijgt daarbij alle ruimte om groei te realiseren.”– Hatim Chebti, Head of Segment Development – Wealth Management 

De Branding & Marketing Lead bij Wealth Management neemt het heft in handen en werkt nationaal en internationaal graag samen met andere professionals van ABN AMRO. Deze thought leader op het gebied van Wealth Management heeft sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden en inspireert collega’s om met diepgaande kennis van de voorkeuren van iedere klantgroep aansprekende proposities en marketingcampagnes te ontwikkelen. Zij/hij heeft ervaring met merkstrategieontwikkeling opgedaan binnen Wealth Management in de financiële dienstverlening, of bijvoorbeeld bij een luxury brand met een vergelijkbare klantgroep.

 

Interesse?

ABN AMRO werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Stephanie Stuit via stephanie.stuit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

 

 

 

 

Contact

Stephanie Stuit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.