ABN AMRO

ABN AMRO

De digitale Bank

De Retail organisatie van ABN AMRO (goed voor 50% van de totale omzet van de bank) staat aan het begin van een gigantische transformatie met impact op meer dan vijf miljoen Nederlandse klanten. Betalingen vormen het hart van e-commerce. Maar de digitalisering heeft voor banken veel meer potentie dan alleen betalingen. Daarom investeert ABN AMRO in de ontwikkeling van de bank van overmorgen door online experts aan te trekken, o.a. voor de rol van Head of Digital Strategy en Online Strategist.

Veranderingen in de markt

In 2014 kondigde ABN AMRO aan 100 van de 300 bankkantoren te sluiten. En dat terwijl de nettowinst van ruim 1,5 miljard euro twee keer zo veel was als in 2013. De bank heeft genoeg aan 200 filialen, want bankieren doet men tegenwoordig online. De ABN AMRO website telt 15 miljoen bezoeken per maand, de app wordt 50 miljoen keer per maand geopend. Daar speelt de bank op in met een mobile first strategie.

ABN AMRO carrière

Om leidend te zijn én te blijven wordt een nieuw topteam geformeerd. De Digitale Bank is geen afdeling, het is de bank van de toekomst. De transitie wordt gedreven door vier teams: E-commerce Klantgroepen en E-commerce Productgroepen beheren en optimaliseren van sales en services op het online en mobiele kanaal; Digital Development & Interaction ontwikkelt nieuwe toepassingen voor ‘de bank van morgen’ en Digital Strategy & Innovation vormt onder leiding van Roland Booijen visie, strategie en New Business Development voor ‘de bank van overmorgen’. Het doel: over een paar jaar is dit team van grofweg 150 professionals verantwoordelijk voor een steeds groter wordend deel van de omzet van de Retail organisatie. Er zijn dan ook regelmatig vacatures bij ABN AMRO.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.