Key Account Manager Petrol

Key Account Manager Petrol

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 854 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Red Bull vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De afgelopen jaren zijn er in Nederland 45 duizend laadpunten aangelegd en is het aantal onbemande tankstations opgelopen tot 46%. De andere helft speelt meer en meer in op de beleving van de bezoeker, bijvoorbeeld met een verse bakkerij. Petrol ontwikkelt het snelst van alle retailkanalen en biedt grote kansen voor Red Bull vanwege de hoge relevantie voor de doelgroep.

Red Bull

De Nederlandse Red Bull organisatie bestaat uit twee commerciële afdelingen: On-Premise & Events voor de beroemde extreme sports en muziek evenementen, en Off-Premise. De Sales Director Off-Premise gaat over Retail, Trade Marketing, Field Sales en On-the-Move/Foodservice. Het laatste team, waar Petrol onder valt, wordt aangestuurd door Sales Manager Sandra Vingerling.

Red Bull en Petrol

De opkomst van zuinigere en elektrische auto’s werkt als een motor voor de ontwikkeling van Petrol als retail-kanaal. De transactie van benzine wordt steeds minder belangrijk, de beleving van de consument juist steeds belangrijker. Red Bull helpt partners sneller en beter op ontwikkelingen in te spelen. Niet alleen voor de categorie energiedranken, maar met visie en concrete plannen voor hele retail-formule. Dus waar nodig helpt Red Bull bijvoorbeeld ook bij het inrichten van een bakery of versbalie.

Petrol-partners werken graag samen met Red Bull. Omdat de energiedrank tijdens lange autoritten vaak uitkomst biedt, is dit een belangrijke productgroep voor dit kanaal. Afgelopen jaar werden er zo’n 30 miljoen blikjes Red Bull verkocht in Nederlandse benzinestations. Toch zit de toegevoegde waarde voor petrol-partners hem niet zozeer in volumes, maar in de vooruitstrevende totaalvisie en resultaatgerichte plannen.

Vacature voor Key Account Manager Petrol

Vanuit leveranciersperspectief is het landschap van petrol-outlets verdeeld in COCO (Company Owned Company Controlled, dus grote ketens en hun franchises) en non-COCO (clusters en zelfstandigen). Bij Red Bull is er op dit moment een vacature voor Key Account Manager Petrol, die zich zal richten op Texaco en non-COCO. Om de groei binnen dit kanaal vast te houden zijn analytische vaardigheden, creativiteit, een strategische inslag en ondernemerschap van groot belang.

Deze Key Account Manager bouwt relaties met alle stakeholders bij Texaco, relevante groothandels en onafhankelijke ondernemers in deze branche op en verder uit. Hij of zij werkt nauw samen met category management om innovatieve schapvisie en plannen op maat te ontwikkelen, monitort performance via verschillende bronnen (bijv. IRI of Nielsen), analyseert resultaten en stuurt direct bij. Daarnaast schakelt de Key Account Manager met Field Sales om de levering naadloos aan te sluiten op gemaakte afspraken en plannen.

Red Bull is een resultaatgericht organisatie. Succes wordt dan ook opgemerkt. Iemand die zich in deze rol bewijst krijgt de kans om snel door te groeien, bijvoorbeeld naar een channel management positie.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.