Key Account Manager Albert Heijn

Key Account Manager Albert Heijn

  • Sales
  • Consumer
  • Rotterdam
  • 826 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Unilever vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bij Unilever ontwikkelen Key Account Managers hun eigen (relatie)managementstijl. Ze werken nauw samen met de retailer en Marketing om te innoveren binnen hun categorie. Ze ontwikkelen samen nieuwe producten en promoties. Het is niet vaak dat er bij deze Nederlandse FMCG-gigant een kans is om als ervaren professional in te stappen, maar op dit moment is er binnen de categorie Foods een vacature voor een Key Account Manager Albert Heijn.

Het verschil maken

Met merken als Unox, Conimex, Knorr, Hellmann’s en Bertolli is de afdeling Foods een belangrijk onderdeel binnen Unilever. Een categorie waarbinnen een Key Account Manager een groot verschil kan maken. Gezien de aanzienlijke bedragen die omgaan in Foods, kan een relatief klein winstpercentage een grote omzetgroei vertegenwoordigen. Gezien de schaal van de business zijn Unilever en Albert Heijn belangrijke businesspartners voor elkaar, die bovendien beide open staan voor vernieuwende plannen. De Key Account Manager brengt de belangen van Unilever en Albert Heijn bij elkaar in een customer category plan dat beide belangen behartigt.

“We verwachten dat onze Key Account Managers zelf het initiatief nemen om nieuwe dingen te proberen, bijvoorbeeld op het vlak van promoties of het slimmer inrichten van de supply chain.” – Paul de Hartog, Customer Development Director Albert Heijn bij Unilever

Initiatief loont

Unilever is Hollands glorie. Een eigenzinnige, zelfstandige organisatie waar je met initiatief veel kan bereiken. Waar een Key Account Manager zelf nadenkt over bijvoorbeeld onderhandelingsmethoden, productpresentatie, promoties, schapindeling en relatiemanagement. Daarbij wordt hij/zij waar nodig ondersteund door Category Management en zijn/haar manager Paul de Hartog.

Complex

Foods is een complexe categorie. De Key Account Manager is immers verantwoordelijk voor diverse ‘tafels’ binnen Albert Heijn: Meat & Soup (Unox, Cup-a-Soup), Meal Solutions (Knorr en Conimex) en Dressings (Calvé en Hellmann’s). Dit betekent intensief schakelen met diverse contactpersonen binnen de retailer over uiteenlopende producten. De Key Account Manager is dan ook veelvuldig bij Albert Heijn in Zaandam te vinden om te overleggen met de Category Managers en inkopers van Albert Heijn. Indien nodig wordt hij/zij hierbij ondersteund door een Category Manager van Unilever.

“Ik geloof in loslaten, maar heb wel mijn verwachtingen. Het is aan de Key Account Manager om die waar te maken met zijn of haar eigen mix van creativiteit, lef en verbindingskracht.” – Paul de Hartog, Customer Development Director Albert Heijn bij Unilever

Creativiteit en power

Unilever zoekt een Key Account Manager met creativiteit en bravoure. Iemand die inventief genoeg is om strategisch slimme plannen te ontwikkelen én de power heeft om deze ideeën gedragen te krijgen ‒ zowel extern als intern. Want wil de Key Account Manager wat voor elkaar krijgen, dan zal hij/zij ook eerst de interne stakeholders moeten overtuigen. Maar ook iemand die analytisch sterk is en de verantwoordelijkheid draagt voor het afgeven van en opleveren van de maandelijkse forecast. Daarnaast moet de Key Account Manager kunnen verbinden, onderhandelen, conflicten oplossen en relaties opbouwen vanuit een persoonlijke aanpak. Soms leidt subtiel relatiemanagement namelijk tot meer omzet dan harde stellingname. Voor succesvolle Key Account Managers is er de mogelijkheid om door te groeien tot Sales Director.

Leiderschap

De Key Account Manager stuurt twee assistenten en een stagiair aan, en rapporteert aan Customer Development Director Paul de Hartog. Paul de Hartog is eindverantwoordelijk voor Albert Heijn. Hieronder vallen de onderdelen Foods, Home & Personal Care, Refreshment en Baking, Cooking & Spreads. Hij rapporteert op zijn beurt aan de Vice President Sales Fred van Beek.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.