IT Operations Manager

IT Operations Manager

  • IT
  • Logistics
  • Almere
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1958 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Leaseplan werkgeverspagina voor andere vacatures

Het van oorsprong Nederlandse LeasePlan is het grootste car-as-a-servicebedrijf ter wereld en zit as we speak midden in een digitale transformatie. Het lokale IT-landschap maakt namelijk plaats voor een wereldwijde next-gen architecture. De IT Operations Manager is een van de sleutelfiguren in deze indrukwekkende, wereldwijde IT-transitie.

Over LeasePlan

LeasePlan Nederland is een baanbrekende speler in de mobiliteitssector. Gestart in 1963 als start-up aan de Amsterdamse grachten, wist LeasePlan met hun Car-as-a-Service-model uit te groeien tot wereldwijde marktleider. Zo introduceerde LeasePlan in Nederland als eerste het idee van autoleasing en had het later nogmaals de primeur met private leasing. Duurzaamheid is nauw verbonden met het business-concept en daarom vanaf het begin een hot topic. Het streven is dat LeasePlan per 2030 alleen nog maar emissievrije auto’s verkoopt.

Al meer dan vijftig jaar ontzorgt LeasePlan zowel zakelijke als particuliere klanten volledig als het gaat om leaseauto’s. Denk hierbij aan de aanschaf en de verzekering tot en met het onderhoud en de verkoop van geretourneerde leaseauto’s. Inmiddels werken er zo’n 7000 collega’s in 32 landen, bezit het bedrijf een wagenpark van 1,9 miljoen auto’s en heeft het een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro. Naast het succes van het Car-as-a-Service-model staat LeasePlan ook bekend als een aanjager van digitale innovatie binnen de sector. Kijk bijvoorbeeld naar Carnext.com, een pan-Europese online marktplaats voor high-end occasions. LeasePlan Nederland ontwikkelde het platform in 2017 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale, autonome autohandelaar.

Binnen LeasePlan Global blijft Nederland een bijzondere positie innemen. De Nederlandse organisatie is verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde omzet en een voorloper in cruciale transformaties op het gebied van onder meer digitalisering. Momenteel vormt het bedrijf het IT-landschap bijvoorbeeld om naar eentje die aansluit op de architectuur van LeasePlan Global. Door de bouw van deze wereldwijde next-gen architecture groeit het bedrijf meer en meer richting een Cloud-service.

Na de reorganisatie van 2020 is de ICT-afdeling van LeasePlan opgedeeld in twee afdelingen, namelijk: Change (projecten en nieuwe ontwikkelingen) en Run (IT-beheer). Deze laatste afdeling bestaat uit vier verschillende teams, waarvan twee worden geleid door de IT Operations Manager.

Vacature: IT Operations Manager

De IT Operations Manager managet het IT-beheer en is nauw betrokken bij het veranderproces van lokaal naar internationaal. Haar/zijn focus ligt hierbij op impact. Zo zorgt zij/hij voor een stabiele werkomgeving voor de medewerkers van Leaseplan Nederland en lost bottlenecks snel op.  Naast een goed technisch begrip van servicedesk en applicatiebeheer binnen een grotendeels zelfontwikkeld IT-landschap. De ideale kandidaat is comfortabel in een transformerende omgeving, waarin applicaties één voor één worden vervangen en verplaatst naar de cloud.

 “Er gaat de komende jaren veel veranderen in de IT-operatie. De ideale kandidaat is iemand die met een nieuwe blik naar de huidige processen kijkt. Deze rol moet echt de brug slaan tussen operations en change, maar ook richting Leaseplan Global als het gaat om bijvoorbeeld Cloud-migraties.” – Jan Mostert, Digital Director

Op motiverende wijze leidt de IT Operations Manager in totaal 15 personen, van junior tot senior, verdeeld over twee teams. Het Service Incident Management-team (6 personen) biedt eerstelijnsondersteuning voor alle LeasePlan-medewerkers. Daarnaast richt het team voor Application Service Management (9 personen) zich op het beheren van systeemaanpassingen. De IT Operations Manager stelt voor deze teams duidelijke kaders op en ontwikkelt beide verder tot zelforganiserende teams.

De IT Operations Manager bouwt eenvoudig contacten op, heeft aandacht voor de mensen om zich heen en verplaatst zich makkelijk in een ander. Zij/hij bespreekt maandelijks de SLA-rapportages tijdens MT-meetings, weet waar stabiliteit nodig is en schakelt indien nodig developers van de Change-afdeling in om verbeteringen te realiseren. Met deze afdeling is sowieso veel kruisbestuiving. De IT Operations Manager rapporteert aan de ICT Operations Director, Carro de Groot. Verder neemt de IT Operations Manager deel aan de overleggen met LeasePlan Digital over de toekomstige digitale processen. Zowel op business als technisch vlak communiceert de IT Operations Manager dus eenvoudig op verschillende niveaus, waarbij zij/hij altijd in staat is om een natuurlijk tegenwicht te bieden.

Zoals eerder aangegeven, deze multinational is nog steeds nauw verbonden met de Nederlandse roots. Dit maakt dat beheersing van de Nederlandse taal voor deze functie essentieel is. Verder is de sfeer binnen het bedrijf informeel en zijn er goede (internationale) doorgroeimogelijkheden.

 

Interesse?

LeasePlan werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.