IT Integrations & Services Manager

IT Integrations & Services Manager

  • IT
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1238 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Quin werkgeverspagina voor andere vacatures

Quin combineert technologie en gezondheidszorg op geheel revolutionaire wijze, namelijk via een digitaal zorgplatform met een netwerk van fysieke huisartsenpraktijken. De IT Integrations & Services Manager zorgt zowel intern als in alle Quin Dokters-praktijken voor een betrouwbare technische infrastructuur en de allerbeste service.

Over Quin

Kun je online op objectieve wijze vaststellen of iemand baat heeft bij een behandeling? Dit was een van de dingen die de founder van Quin, Bart Malenstein, zich vijf jaar geleden afvroeg. Deze vraag werd een digitaal project en in 2019 beantwoord met Quin, een zelfstandig bedrijf dat fysieke huisartsenpraktijken combineert met digitale services voor patiënten, huisartsen en specialisten.

Het Quin-platform
Het concept van Quin is tweeledig, te beginnen met het Quin-platform. Dit platform koppelt de patiënt en de huisarts via een Quin-patiëntenapp en een huisartsenportaal aan elkaar. Vanuit de visie empowering patients with health information wil Quin door middel van digitale services patiënten meer regie in het zorgproces geven. In de app vinden ze onder andere hun medisch dossier, onderzoeksresultaten én kunnen ze bij klachten de symptoomchecker invullen voor 24/7 medisch advies van een arts. Zo krijg je als patiënt meteen te zien of een huisartsbezoek, dan wel online videoconsult, noodzakelijk is of niet.

Digitale zorgaanbieder met fysieke locaties: Quin Dokters
Het digitale aspect van Quin wordt gecombineerd met fysieke locaties in de vorm van Quin Dokters. De inzet van het platform helpt namelijk niet alleen de regie door patiënten te verbeteren, maar ook de huisartspraktijken te ontlasten. Het bedrijf koopt huisartsenpraktijken om deze vervolgens via de integratie met het Quin-platform digital first te maken. Met deze nieuwe digitale werkwijze kan de praktijk zich volledig focussen op het belangrijkste: het verlenen van de allerbeste patiëntenzorg.

Dit is Quin in een notendop, want deze vernieuwer in de zorgmarkt heeft nog heel veel meer in petto. Momenteel wordt er een proof of concept gebouwd voor nieuwe specialistische diagnostiek. Hiermee kan de huisarts voortaan zelf de diagnose en de indicatiestelling stellen en worden patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis verwezen.

Inmiddels is de Nederlandse uitrol van het bedrijf in volle gang. Binnen afzienbare tijd werkt Quin toe naar een netwerk van vijftig Nederlandse Quin Dokterspraktijken (met in het totaal 500.000 patiënten) om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. En met een succesvolle Series A-investeringsronde achter de rug heeft het bedrijf genoeg middelen om deze ontwikkelingen snel te laten verlopen.

Vacature: IT Integrations & Services Manager

De IT Integrations & Services Manager zorgt ervoor dat Quin een solide en schaalbare IT-infrastructuur heeft. Een infrastructuur van goedwerkende systemen en passende service voor het Amsterdamse hoofdkantoor en het bijbehorende netwerk van Nederlandse Quin Dokters-praktijken. Zij/hij ontwikkelt een eenduidige strategie waarmee Quin binnen afzienbare tijd de gewenste service kan garanderen voor alle vijftig praktijken.

Tijdens zowel de transitiefase naar een Quin Dokters-praktijk als de daaropvolgende day-to-day-business fungeert de IT Integrations & Services Manager als de spin in het web. Zij/hij zorgt voor de integratie met de verschillende HIS-systemen (huisartseninformatiesysteem), rolt de uiteindelijke SaaS-oplossing van het systeem uit en neemt de organisatie rondom de digitale werkplekomgeving en werkplekbeheer voor haar/zijn rekening. Zij/hij is de projectmanager die precies weet wat wanneer nodig is. Om vervolgens alle learnings mee te nemen naar nieuwe praktijken.

De ideale kandidaat is iemand met ambitie en in staat om innovatief te denken. Vooral op inhoudelijk vlak werkt zij/hij veel met mij en de CTO samen en denkt graag actief mee over de toekomst van Quin.  – Olivier Molenkamp, Managing Director

Niet alleen binnen de Quin Dokters-praktijken, ook intern weet de IT Integrations & Services een goed functionerend systeem neer te zetten. Zij/hij denkt goedlopende werkprocessen uit, zorgt voor een effectieve monitoring van de dienstverlening en de verbetert serviceniveaus waar nodig. Zonder hierbij het risicomanagement en de (cyber)security uit het oog te verliezen. Een ander focuspunt is het aanjagen van geautomatiseerde processen, bijvoorbeeld voor de onboarding. Alles bij elkaar genomen is ervaring in een omgeving met een grote complexiteit aan integraties voor deze rol een must. Evenals leidinggevende ervaring, aangezien de IT Integrations & Services Manager een eigen, ondersteunend team gaat aansturen en uitbouwen.

Om ervoor te zorgen dat alles binnen de juiste tijd en op de juiste manier wordt geleverd, werkt de IT Integrations & Servicesveel samen. Zowel intern, waaronder de Transition Managers, als met extern partijen, waaronder IT-serviceproviders, houdt zij/hij nauw contact en weet te allen tijde het overzicht te houden. Zij/hij heeft het vermogen om op natuurlijke wijze de regierol naar zich toe te trekken, weet wat er op de werkvloer gebeurt en is een kei in stakeholdermanagement.

De IT Integrations & Services Manager voelt zich op haar/zijn gemak in een internationale en snelgroeiende organisatie met veel positieve impact. Zodra de maatregelen dit weer toelaten vinden de werkzaamheden plaats in het Amsterdamse hoofdkantoor. Al vindt zij/hij het ook geen probleem om minimaal één keer per week een bezoek aan een of meerdere Quin dokters-praktijken te brengen. De IT Integrations & Services Manager rapporteert aan Olivier Molenkamp, Managing Director NL.

 

Interesse?

Quin werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.