International Key Account Manager

International Key Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 764 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KidKraft werkgeverspagina voor andere vacatures

KidKraft maakt en verkoopt speelgoed en kindermeubelen. Het assortiment loopt uiteen van houten treinen en puzzels tot speelkeukens en poppenhuizen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Vanaf zijn bureau kijkt de recent aangenomen Commercieel Directeur Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) Martijn de Bruijn uit op de finishlijn. Dat is tekenend voor de ambities van KidKraft: met de recente investeringen van private equity partij MidOcean Partners wil het bedrijf de omzet de komende jaren verdriedubbelen.

Werken bij KidKraft

De Bruijn is in maart 2016 gestart als Commercieel Directeur EMEA bij KidKraft. Daarvoor was hij Sales Directeur bij Red Bull en hij werkte in verschillende commerciële functies bij P&G. Hij heeft gekozen voor KidKraft omdat er nog zoveel mogelijk is. Hij zegt:

“KidKraft is opgericht in 1968 en heeft tot op heden nog niet veel met marketing gedaan. Toch hebben we altijd groei laten zien. Kun je nagaan wat voor groeimogelijkheden er nog zijn als je wel inzet op het ontwikkelen van de merkidentiteit, portfoliomanagement en nieuwe relaties met retailers en online partners.” – Martijn de Bruijn, Commercieel Directeur

Dat is dan ook wat hij gaat doen. De kersverse Commercieel Directeur is aangenomen als ervaren professional die KidKraft mede gaat professionaliseren en het groeipotentieel gaat benutten. Een voorbeeld: uit de verkoopdata blijkt dat een groot deel van de omzet wordt verdiend in de feestmaanden – rond Sinterklaas en Kerstmis. Dat is logisch, want het assortiment van KidKraft bestaat uit duurdere producten die zeer geschikt zijn als cadeau. De Bruijn wil inzetten op portfoliomanagement, diversificatie van het assortiment en een actieve pricing- en promotiestrategie ontwikkelen om de verkoop beter te spreiden. Daarnaast verkent hij samen met een extern adviesbureau de mogelijkheden rondom marketing, boort nieuwe afzetkanalen en -markten aan en wil het team van KidKraft in Amsterdam verder uitbreiden. Er waait een frisse wind bij KidKraft: een mooi moment om in te stappen en mee te sprinten richting de finishlijn.

Het Sales Team Europe

De commerciële ambities van KidKraft zijn niet mis. Het Sales Team Europe – onder leiding van Marc Vorstermans – speelt een belangrijke rol in het verder ontwikkelen en implementeren van de plannen. Het Sales Team bestaat uit vijf International Key Account Managers, elk verantwoordelijk voor hun eigen afzetmarkt: Benelux/Scandinavië, Oostenrijk/Zwitserland, Portugal/Spanje/Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hun portfolio bestaat uit zowel de offline retailers (voornamelijk speelgoedwinkels) als de online webwinkels. Op dit moment is er een vacature voor de functie van International Key Account Manager Portugal/Spanje/Italië en voor International Key Account Manager Benelux/Scandinavië.

Vacatures voor International Key Account Manager

De International Key Account Manager (KAM) is een ervaren professional die het portfolio van KidKraft in de regio verder gaat ontwikkelen en uitbreiden. Het doel is dat de regio een van de grootste afzetmarkten wordt voor KidKraft. De Bruijn:

“We willen meer focus aanbrengen. Daar is sterk Key Account Management voor nodig. Dus niet gewoon zoveel mogelijk omzet draaien, maar echt meedenken met de klant.”

De functie voor de KAM is een veelzijdige functie. De KAM combineert strategisch langetermijndenken met pragmatisch handelen en veel aandacht voor relatiemanagement. Hij/zij is een voorbeeld voor de rest van het Sales Team en implementeert intensief key accountmanagement bij KidKraft.

Bijvoorbeeld: het afstemmen van het aanbod op de wensen van de lokale consument. Het van oorsprong Amerikaanse KidKraft levert de artikelen vaak in felle kleuren, terwijl de Europese consument liever neutrale kleuren wil. Door goed samen te werken met de klant staat de KAM dicht bij de consument en kan zo inspelen op de behoeften die er leven. Een ander voorbeeld: een poppenhuis van KidKraft neemt al snel twee vierkante meter op de winkelvloer in beslag. Niet alle retailers hebben daar de ruimte voor. Een omni-channel benadering van een kleiner poppenhuis in de winkel in combinatie met een call-to-action om online het grotere assortiment te bekijken zou een goede verkoopstrategie kunnen zijn.

De KAM gaat dergelijke strategieën in samenwerking met Marc Vorstermans en Martijn de Bruijn verder ontwikkelen en implementeren.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Houdt van reizen
 • Commercieel
 • Sociaal zeer vaardig
 • Klantgericht

Ervaring

 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met category management
 • Eerder gewerkt in een FMCG-omgeving
 • Verantwoordelijk voor de jaaronderhandelingen
 • Zelfstandig klantmanagement
 • Spreekt vloeiend Engels (Scandinavië/Benelux) en Spaans/Italiaans (Spanje/Portugal/Italië)

Interessant, want:

 • Sparringpartner voor Commercieel Directeur
 • Meedenken over de meest effectieve sales-strategie
 • Als een voorbeeld of coach voor de rest van het Sales Team Europe
 • Interessante combinatie van e-commerce en retail
 • Focus op acquisitie (new business development)
 • Nauw betrokken bij productontwikkeling, portfoliomanagement en pricing

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.