KidKraft

KidKraft

KidKraft

KidKraft is een producent en distributeur van kindermeubelen en speelgoed. Dit doen ze voornamelijk onder hun eigen merknaam en daarnaast voor private label. Het assortiment loopt uiteen van  houten treinen en puzzels tot speelgoedkeukens en poppenhuizen. De hoge kwaliteit en robuuste materialen maken dat het speelgoed van KidKraft jarenlang meegaat. De recensies op online webshops liegen er niet om: “Het keukentje zelf gemonteerd. Het resultaat mag er wezen: een zéér degelijk keukentje dat vele jaren zal meegaan. Ook mooi afgewerkt.” En: “Een ontzettend mooi en degelijk keukentje. Mijn zoon kan zijn geluk niet op. Ik kan de keuken iedereen aanraden.”

Marktleider

Met het speelgoed van KidKraft wanen kinderen zich in de grotemensenwereld. Het bedrijf is marktleider in de categorie voor houten poppenhuizen en is tweede in de categorie van houten speelkeukens. Dit zijn artikelen die bij uitstek online worden besteld. KidKraft werkt dan ook intensief samen met webshops als bol.com, Amazon en wehkamp.nl. In retail worden de artikelen onder andere verkocht bij de bekende speelgoedwinkels Bart Smit, Intertoys, en Toys R Us. KidKraft blinkt naar eigen zeggen uit in hun klantgerichtheid. Alle onderdelen zijn tot een jaar na aankoop gratis te vervangen of bij te bestellen als deze kapot zijn gegaan.

Investeren in de toekomst

Het in 1968 opgerichte familiebedrijf is in de zomer van 2015 overgenomen door het Private Equity bedrijf MidOcean Partners uit New York. Door deze kapitaalinjectie kan KidKraft de komende jaren verder groeien en investeren in het aanboren van nieuwe markten zoals Rusland, Turkije en het Midden-Oosten.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.