International Community Lead

International Community Lead

  • E-commerce
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 874 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Roamler werkgeverspagina voor andere vacatures

Superlatieven schieten tekort om de groei van Roamler te omschrijven. Als het grootste Europese crowdsourcingplatform loopt Roamler voorop in het efficiënt en succesvol leveren van een flexibele schil. Aan de International Community Lead om de crowd van roamlers als hechte community te laten groeien en naar de volgende fase van succes te leiden. 

Over Roamler

In de Roamler-app verschijnen elke dag duizenden taken die op verschillende locaties uitgevoerd moeten worden. Er staat ook bij wanneer dat moet gebeuren en tegen welke prijs. De Roamler-community telt tienduizenden Roamlers in heel Europa, die direct op een taak kunnen reageren. Elke Roamler is zorgvuldig geselecteerd, getraind en ingedeeld op basis van skillset, ervaring en locatie. Voor de businessvertical Retail – de grootste businessunit van Roamler – bestaan taken veelal uit mystery shopping, auditing en verschillende sales- en merchandisingtaken.

Sinds de oprichting noteerde Roamler elk jaar dubbele groeicijfers. Met de investering van twintig miljoen euro die het vorig jaar ophaalde, wil het bedrijf haar Nederlandse positie versterken en uitbreiden naar de rest van Europa. De International Community Lead is de ondernemende creator die basis van het succes verder laat groeien: een sterk betrokken community van professionals.

Vacature: International Community Lead

De International Community Lead is eindverantwoordelijk voor de strategie en operatie om professionals uit heel Europa te werven, motiveren en lange tijd aan het platform te verbinden. Daarnaast zorgt de International Community Lead voor de grootst mogelijke engagement van de aangesloten professionals, zodat zij met plezier hun werkzaamheden loyaal uitvoeren. Zij/hij is bovendien verantwoordelijk voor een uitmuntende kwaliteit van de geleverde diensten.

De International Community Lead staat aan het hoofd van het internationale Community Managementteam. Hieronder valt crowdrecruitment en -onboarding, crowdhappinness en -kwaliteit. Het team bestaat uit tien medewerkers, die in heel Europa actief zijn. De International Community Lead stelt teamdoelen en zorgt voor een naadloze samenwerking, bijvoorbeeld met marketing en salespartners binnen de organisatie.

De International Community Lead ontwerpt een op maat gemaakte recruitmentaanpak en voert deze in samenwerking met een lokaal team in elk land uit. Denk bijvoorbeeld aan grootschalige wervingscampagnes. Voor het werven en onboarden van nieuwe Roamlers heeft de International Community Lead een sterke link met sales. Zij/hij weet welke taken er verkocht worden in Europa en wat ervoor nodig is om de bestaande crowd te activeren of nieuwe Roamlers te werven. De International Community Lead kijkt constant vooruit en schat zo de aanlooptijd voor crowdsourcing in. Zij/hij zorgt voor een passende community met de juiste omvang en met mensen met de juiste skills. 

Het vergroten van het werkgeluk van alle aangesloten professionals is van doorslaggevend belang voor het succes van de dienstverlening van het bedrijf. Hiervoor ontwikkelt de International Community Lead een uniforme aanpak, bijvoorbeeld op basis van panelbijeenkomsten. In samenwerking met lokale teams zorgt zij/hij voor de uitvoering van het community-engagementplan. Daarnaast zorgt de International Community Lead voor een kwaliteitscontrole op de skills binnen de community. Hiervoor heeft zij/hij nauw contact met projectmanagers die bij de uitvoering betrokken zijn. 

The sky is the limit, de komende tijd binnen Roamler. De International Community Lead is aan zet om verder te bouwen aan de kern van het succes van onze organisatie: de crowd.” – Ingeborg Lampe, COO

Data is de backbone van het succes van deze rol. De International Community Lead weet in de enorme hoeveelheid beschikbare informatie haarfijn de rode draad te vinden en snel keuzes te maken. Zij/hij is zeer praktisch ingesteld en heeft een groot vermogen om creatieve, simpele oplossingen te vinden. De International Community Lead zet from scratch de meest effectieve werkwijze neer voor de hele Europese community.

Er zijn veel verschillende stakeholders met wie de International Community Lead goed contact onderhoudt. Zij/hij is een echte bouwer met een groot zelflerend vermogen. De dynamiek van de schalende organisatie betekent dat het bedrijf snel verandert. De ondernemende International Community Lead weet zich als vaste waarde binnen Roamler verder te ontwikkelen.

 

Interesse? 

Roamler werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.