Roamler

Roamler

Roamler werd in 2011 opgericht door Wiggert de Haan en Martijn Nijhuis. Gedreven door het besef dat taakgericht werken via crowdsourcing de toekomst heeft, ontketenden de ondernemers een revolutie in de fieldmarketing industrie. Roamler begon als ‘slim onderzoeksbureau voor de retail’. Door de jaren heen groeide het uit tot een toonaangevend platform dat de grootste Europese retailers van waardevolle data en verkoopdiensten voorziet. Roamler biedt een totaaloplossing waarmee het haar klanten op efficiënte, snelle en effectieve wijze begeleidt naar duurzame, flexibele oplossingen voor resources.

In de Roamler-app verschijnen elke dag opdrachten die op verschillende locaties uitgevoerd moeten worden, wanneer dat moet gebeuren en tegen welke prijs. Voor de retailtak – de business vertical waarvoor de Business Development Manager aangetrokken wordt – taken variëren veelal van het vastleggen van het verzamelen van inzichten via mystery shopping tot het uitvoeren van merchandising taken, en alles daartussenin.

De app met daarop gemiddeld honderdduizenden taken per jaar is zichtbaar voor de gehele community. Die community telt meer dan tienduizenden Roamlers in heel Europa, die direct op een taak kunnen reageren. Roamlers zijn allemaal zorgvuldig gerekruteerd, getraind en ingedeeld op basis van hun skillset, ervaring en locatie.

Roamler Retail is het klassieke voorbeeld van een win-win scenario: de klant heeft direct beschikking over een gekwalificeerde professional, en professionals kunnen zelf bepalen welke klus ze doen, wanneer ze dat doen en hoeveel ze ermee verdienen. Voor klanten binnen de FMCG is het voordeel minstens zo evident: met behulp van het platform en de verschillende Roamler crowds (zoals mystery shopping en merchandising) helpt het bedrijf grote fabrikanten binnen de FMCG om hun buitendienstactiviteiten zo slim mogelijk in te zetten. Door het brede scala aan data die het platform verzamelt, kan het slimme keuzes maken met betrekking tot de inzet van capaciteit en merken helpen op hoog niveau datagedreven beslissingen te nemen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.