International Brand Manager

International Brand Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Harderwijk
 • 626 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Yarrah werkgeverspagina voor andere vacatures

We eten steeds bewuster, gezonder en biologischer. Maar als je dat voor jezelf belangrijk vindt, waarom dan niet voor je hond of kat? Daarom verkoopt Yarrah uitsluitend zuivere, biologische diervoeding. Beter voor je huisdier en beter voor de wereld. Het bedrijf is de laatste jaren flink gegroeid. Toch is nog lang niet iedereen bekend met Yarrah’s producten. Daar gaat de nieuwe International Brand Manager iets aan doen.

Beter voor jouw dier, beter voor alle dieren

Yarrah is al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van biologische diervoeding. Daarmee was het bedrijf de ‘biologische hype’ ruim voor. Voor Yarrah is biologisch geen trend maar een overtuiging. Het bedrijf zorgt al sinds begin jaren ’90 dat diervoeding goed is voor huisdieren en voor de wereld.

Yarrah’s assortiment is volledig biologisch. Alle producten dragen een Beter Leven Keurmerk met 3 sterren. Dankzij Yarrah weten honden- en katteneigenaren zeker dat ze hun dieren gezond voer voorschotelen: geen vlees uit megastallen of van plofkippen, geen chemische toevoegingen, geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen en geen hormonen, conserveermiddelen of pesticiden. In Yarrah’s voer zit precies wat er nodig is.

“We zijn een klein en hecht team. Dat maakt ons flexibel en wendbaar: goede ideeën krijgen altijd een podium en besluitvorming gaat razendsnel.” – Bas van Tongeren, CEO

Inmiddels is Yarrah actief in 23 verschillende landen en marktleider in een nichesegment met enorme potentie. Het bedrijf is daarmee Europa’s toonaangevende specialist in biologische diervoeding. De strategie van het bedrijf is gericht op verdere internationale uitbreiding. Brand awareness en merk- en kanaaldifferentie zijn cruciaal voor het realiseren van die ambitie.

Vacature: International Brand Manager

Het marketing team richt zich voornamelijk op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In de relatief kleine biologische doelgroep is Yarrah een bekende naam, maar daarbuiten is de brand awareness nog laag. Dat is waar de voornaamste uitdaging voor de International Brand Manager ligt.

Eén van de grote projecten waar de International Brand Manager een prominente rol in gaat spelen, is de herpositionering van het merk Yarrah. Het bedrijf werkt aan een warmere en toegankelijkere merkidentiteit en gaat dat de komende tijd uitrollen in alle communicatie-uitingen en op de eigen website en webshop. Het is aan de International Brand Manager om de doelgroep de juiste boodschap, op de juiste manier en via het juiste kanaal duidelijk te maken. En dit uiteraard te doen binnen de gestelde budgetten en business prioriteiten.

De International Brand Manager zoekt nauwe interne samenwerking op en is bovendien contactpersoon voor verschillende goede doelen, zoals bijvoorbeeld de Dierenbescherming, Stichting Dierenlot en Gaia.

Sinds kort verkoopt Yarrah niet alleen producten onder haar eigen naam maar is er een nieuw merk toegevoegd aan het portfolio: DANO. Met het recent gelanceerde merk richt het bedrijf zich op het conventionele retailsegment (bijvoorbeeld supermarkten). De International Brand Manager ontwikkelt dus niet alleen de marketingstrategie voor Yarrah, hij/zij werkt ook aan de positionering van DANO. Daarbij houdt de International Brand Manager rekening met verschillen tussen de landen.

“Ik zoek een echte aanpakker. Iemand die kansen ziet, initiatief toont en actief de samenwerking opzoekt met fabrieken, retailers, Sales, etc.” – Jetske Bouma, CMO

Yarrah is enorm in ontwikkeling en werkt op dit moment met een relatief klein team. Voordeel daarvan is dat de International Brand Manager de vrijheid krijgt om proactief veel verschillende onderwerpen en projecten op te pakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontwerpen van creatieve (in-store/beurs) concepten, creëren van content, werken met externe bureaus en bezoeken en/of organiseren van beurzen.

Kandidaatprofiel

 • HBO+ opleidingsniveau
 • 3+ jaar werkervaring in Marketing, in ieder geval binnen communicatie/activatie (digital is een pre)
 • Creatief en resultaatgericht
 • Sterke projectmanagement skills
 • Goede beheersing van het Engels (andere talen zoals Duits/ Frans zijn een pre)
 • Affiniteit met biologische producten en dieren

Yarrah werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.