Yarrah

Yarrah

Yarrah: Beter voor jouw dier, beter voor alle dieren

Het bewustzijn rondom voeding groeit. Consumenten kopen meer gezonde, duur- en voedzame producten en kiezen steeds vaker voor een biologisch alternatief. En dat geldt ook voor de voeding van hun huisdier. Want waarom zouden je zelf bewust kiezen voor gezonde voeding, om vervolgens je trouwe viervoeter brokken te geven met daarin bespoten graanproducten en plofkippen? Diervoerproducent Yarrah is al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van biologisch dierenvoer en profiteert enorm van de populariteit van biologische producten.

In 1992, ver voor deze trend, kwam Yarrah als eerste volledig biologische diervoerproducent op de markt. Ontstaan vanuit een ongenoegen over de misstanden in de dierenvoermarkt en met de overtuiging dat ook de dieren die in voer terecht komen een goed leven moeten hebben gehad.

Biologisch als visie in plaats van trend

Yarrah heeft als enige speler in de markt een volledig biologisch assortiment, waarbij alle schakels in het productieproces volledig biologisch en duurzaam zijn ingericht. De ingrediënten worden direct ingekocht bij boeren die – net als Yarrah – de wereld graag wat beter willen maken. De dieren die in de producten worden verwerkt hebben een goed leven gehad en eten biologisch onbespoten voer. De kwaliteitsmanager van Yarrah houdt hier actief toezicht op en bezoekt regelmatig leveranciers om te controleren of zij voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard. Met deze aanpak heeft Yarrah als enige diervoerproduct een Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming gekregen. Zo maakt Yarrah volledig biologisch, 100% puur voer, zonder onnodige toevoegingen of short-cuts in recepten. Gewoon zoals de natuur het bedoeld heeft.

Groeistrategie

Met deze unieke propositie is Yarrah inmiddels uitgegroeid tot de toonaangevende biologische diervoerspecialist in Europa. De producten zijn verkrijgbaar in 22 landen via on- en offline retailers en onlangs is daar het huisdier-retailkanaal aan toegevoegd. Daarnaast heeft Yarrah een tweede merk in de markt gezet: Dano, volledig gericht op het conventionele retailsegment. En de condities in de markt zijn perfect voor verdere groei. Naast de toenemende vraag naar biologische producten worden huisdieren steeds meer gezien als onderdeel van het gezin waardoor consumenten vaker kiezen voor kwalitatief goed en gezond voer. Daarom heeft Yarrah ambitieuze groeitargets neergezet, volledig gericht op verdere internationale multi-channel uitbreiding. In die groeistrategie staan brand-awereness, merk- en kanaaldifferentiatie en verdere professionalisering centraal.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.