Innovation Lead Sourcing

Innovation Lead Sourcing

  • Strategy
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1624 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wie iets op bol.com koopt, shopt bij een van de 53.000 externe verkooppartners of bij bol.com zelf. Die laatste is én blijft de grootste speler op het platform. De Innovation Lead Sourcing schetst het strategische vergezicht op het gebied van tooling en data voor de eigen inkoopafdeling, en borgt een optimale samenwerking tussen de afdelingen Innovatie, Commercie en de Operatie. 

Over bol.com

In het retaillandschap is sprake van een tijdperk vóór en na de introductie van bol.com. Nooit eerder was winkelen zo kinderlijk eenvoudig en laagdrempelig als nu. Met dank aan de ruim 33 miljoen artikelen die in een paar klikken besteld – en niet veel later bezorgd – zijn. Vandaag de dag telt de populairste winkel van Nederland en België 12.5 miljoen actieve klanten die naar bol.com scrollen voor e-books, tuinmeubilair, parfum, drones, legpuzzels, een nieuwe barbecueset – en alles daartussenin.

Vorig jaar noteerde bol.com een groei van 70% en een recordomzet van 4,3 miljard euro. Op piekmomenten verwerkt het platform maar liefst 700 (!) orders per minuut. Hoewel de externe verkooppartners op het retail tech platform inmiddels verantwoordelijk zijn voor ongeveer 60% van de sales, is de eigen inkooporganisatie van bol.com – de ‘interne retailer’ – veruit de grootste speler op het platform. De innovatie-afdeling van het bedrijf levert alle tooling die nodig is om ervoor te zorgen dat alle ‘winkels’ en productgroepen op logistiek en commercieel niveau optimaal kunnen performen. Als verbindende schakel tussen innovatie en de operatie speelt de Innovation Lead Sourcing een sleutelrol in de verdere innovatie en groei van de inkooporganisatie van bol.com.

Vacature: Innovation Lead Sourcing

De Innovation Lead Sourcing is onderdeel van het Interne Retailer Innovatieteam en tevens lid van het MT van de inkooporganisatie. In die hoedanigheid zet zij/hij een heldere, datagedreven visie en strategie neer op hoe innovatie, commercie en operatie binnen bol.com zich het best tot elkaar kunnen verhouden. Deze heldere langetermijnvisie waarborgt dat zowel de innovatie als tech het best tot hun recht komen in de commerciële organisatie die bol.com is. Door moeiteloos bruggen tussen verschillende domeinen en stakeholders te slaan, zorgt de Innovation Lead Sourcing voor optimale, onderlinge verbinding en samenwerking. Daarbij heeft zij/hij een helder doel voor ogen: een meer leidende positie voor de innovatie-afdeling binnen de organisatie.

Iteratieve innovatie
De Innovation Lead Sourcing stippelt op daadkrachtige wijze de strategie voor een sterke en succesvolle interne retailer uit. Deze brengt zij/hij vervolgens op overtuigende, enthousiasmerende wijze over aan collega’s, afdelingen en stakeholders. Daarbij werkt de Innovation Lead Sourcing nauw samen met de People Manager, de Architect en de Engineering Manager en creëert de visionaire Innovation Lead Sourcing een cultuur waarin iteratieve innovatie de boventoon voert. Zij/hij motiveert en inspireert innovatieteams continu om de meest succesvolle producten te creëren. Met als resultaat: een inkooporganisatie die relevante producten van hoge kwaliteit tegen eerlijke prijzen aanbiedt, met vlotte levertijden en ondersteund door aantrekkelijke campagnes.

Een pittige uitdaging in een wereld die zo snel verandert en een organisatie die zo extreem hard groeit als bol.com. Dat vraagt om een krachtige, schaalbare productvisie en -strategie die rekening houdt met onder meer veranderende klantbehoeften, ontwikkelingen en trends in de markt, overkoepelende organisatie-ambities en belangen van stakeholders.

Diepgaand begrip van sourcing
Uitgebreide kennis van sourcing is voor deze rol essentieel. De Innovation Lead Sourcing staat immers continu in contact met interne klanten, waaronder inkopers, supply chain, logistieke- en financespecialisten, en snapt als geen ander met welke kansen, uitdagingen en obstakels zij te maken hebben.

De ideale kandidaat is een bedreven stakeholdermanager die weet hoe zij/hij solide relaties bouwt en onderhoudt. Dankzij ijzersterke communicatieve- en presentatievaardigheden en een daadkrachtige attitude creëert de Innovation Lead Sourcing moeiteloos draagvlak voor goede, verfrissende ideeën. Affiniteit met IT en tech, en ervaring met agile werken kunnen niet aan het lijstje musthaves ontbreken.

“In een organisatie die zo enorm groeit als bol.com is schaalbaarheid een belangrijk strategisch punt. Het is een van de focusgebieden van de Innovation Lead Sourcing, en zo zijn er meerdere. Binnen bol.com krijg je écht de mogelijkheid om te innoveren en impact op de organisatie te hebben.” – Judith Verkerk, Head of People Development Retail Technologies


Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via
catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.