Innovatie Manager

Innovatie Manager

  • Scale-up
  • Consumer
  • Giessen
  • 1176 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HAK werkgeverspagina voor andere vacatures

HAK is een van de bekendste Nederlandse merken en top 4 merk in de avondmaaltijd. Het is de missie van HAK om het lekkerder en gemakkelijker te maken om groenten en peulvruchten te eten. Een absolute hotspot binnen de trend naar gezonder en plantaardig eten. En een mooie uitdaging: want ondanks de sterke groeitrend vinden consumenten het nog lastig om voldoende groenten en peulvruchten te eten. Toch is HAK er door middel van innovatieve concepten, verpakkingen, recepten en marketingcampagnes uitstekend in geslaagd meer consumenten meer groenten en peulvruchten te laten eten. Het is nu de taak aan de nieuwe Innovatie Manager om dat succes verder uit te bouwen met een innovatie boost op het houdbare segment van HAK.

HAK: EEN VAN DE GROOTSTEN IN NOORD-EUROPA

Het Nederlandse HAK, ooit opgericht door de familie Hak, is een van de grootste groente- en fruitverwerkende bedrijven in Noord-Europa. HAK is vooral bekend van groenten, bonen en appelmoes in de glazen pot. HAK verkoopt daarnaast ook bonen, bonenschotels en bonensoepen in stazakken en heeft sinds vorig jaar eigen bonenburgers.

HAK is vooral actief in Nederland, maar ook marktleider in België en succesvol in Noord-West Duitsland waar ook op verdere groei wordt ingezet. In 2017 realiseerde het totale bedrijf een omzet van 90 miljoen euro. In 2017 werd door de acquisitie van het bedrijf Peter van Halder een stap gemaakt naar koelverse groenten en foodservice waardoor ambities en nieuwe kansen om het merk verder te ontwikkelen en nieuwe consumptiemomenten in te vullen nog verder uitgebouwd worden.

[box style=”rounded” border=”full”]

LOKAAL EN HOGE KWALITEIT

HAK wil het consumenten gemakkelijk maken om lekkere, gezonde en duurzaam geteelde groenten en peulvruchten te eten. Hoge kwaliteit is erg belangrijk en sinds jaar en dag het bestaansrecht van het bedrijf. HAK verwerkt veel van haar producten razendsnel: binnen een paar uur gaan ze vanaf het veld de pot in. Om dat te realiseren wordt 80 procent van alle groenten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek geteeld. Dat zorgt niet alleen voor een hoge kwaliteit, maar is ook duurzaam. Alleen de beste kwaliteit gaat naar de consument. Elke ochtend keurt een getraind smaakpanel of de groenten, peulvruchten en appelmoes “HAK waardig” genoeg zijn om op het bord te belanden.[/box]

GROOT MERK, ONDERNEMEND EN SLAGVAARDIG

HAK is een groot merk maar het bedrijf erachter is compact en slagvaardig. Een absoluut competitief voordeel. Er heerst een cultuur van hoge betrokkenheid en samenwerking zonder silo’s of hiërarchie waarin iedereen het beste van zichzelf geeft voor het bedrijf. Iedere medewerker heeft impact op het eindresultaat. Dit alles maakt HAK een dynamisch en ondernemend bedrijf met een professionele en tegelijkertijd nuchtere en pragmatische cultuur.

STERK IN INNOVATIE

Innovatie is een van de belangrijkste strategische groeidrivers voor HAK . Dagelijks zijn ze op zoek naar nieuwe producten, verpakkingen en concepten om de consument nog beter te helpen meer groenten en peulvruchten te eten door het nog lekkerder en gemakkelijker te maken. Een voorbeeld van de innovatiekracht van HAK is het 1-2-open-deksel. Door dit deksel is het gebruikelijke gedoe om een glazen pot open te krijgen verleden tijd. Tenminste, bij potten van HAK. Voor deze innovatie heeft HAK de prestigieuze verpakkingsprijs De Gouden Noot gewonnen.

Een recenter voorbeeld van succesvol innoveren is de stazak. Een nieuw en disruptief verpakkingstype binnen het conservenschap. Hiervoor won HAK in 2017 de Wheel of Retail voor beste introductie in de supermarkt. Het introduceren van de stazak zorgde voor nieuwe gebruikers in de categorie en geeft HAK meer aansluiting bij de jongere, moderne eters. Inmiddels bestaat de lijn uit 14 SKUs.

DE VACATURE: Innovatie Manager

Bij het boosten van de groei door innovatie speelt de Innovatie Manager een centrale rol. De verantwoordelijkheid van de Innovatie Manager is breed: het zien en definiëren van kansen in de markt en die door vertalen naar nieuwe culinaire productconcepten, het co-creëren en commercieel samenwerken met klanten, het verder door ontwikkelen van de concepten tot het op de markt brengen van het eindproduct. Daarbij horen bijvoorbeeld ook het aansturen van designbureaus voor packagingontwikkeling, opstellingen maken van P&L prognoses en volumeprognoses voor nieuwe producten en de verkoopargumentatie richting klanten. De Innovatie Manager ontwikkelt een korte en lange termijn visie op de gehele innovatiefunnel en zorgt ervoor dat deze gevuld blijft.

BREDE BASIS

De Innovatie Manager ontwikkelt nieuwe concepten op basis van consumer insights, kansen die hij/zij signaleert in de markt of op basis van een klantbriefing. Vervolgens brieft de Innovatie Manager de Productontwikkelaars waarmee hij samen nieuwe recepturen ontwikkelt. Hierbij wordt de Innovatie Manager gevoed door zijn of haar passie voor het creëren van lekkere en gezonde concepten voor de consument gecombineerd met een brede kennis en ervaring op product technische zaken en commercieel vlak.

CATEGORIE HOUDBAAR

Deze vacature betreft specifiek de categorie Houdbaar. Daarmee is deze Innovatie Manager verantwoordelijk voor alle innovatie op producten in glas en stazakken voor Nederland, België en Duitsland waarbij de verschillen in smaak en gedrag tussen de markten moeten worden meegenomen in de concept- en receptuurontwikkeling. De voornaamste uitdaging voor de Innovatie Manager is om enerzijds de producten in glas te optimaliseren maar prioriteit is het nieuwe verpakkingssegment stazakken verder te ontwikkelen. Het doel is om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren middels innovatie en business development.

De Innovatie Manager rapporteert binnen de organisatie aan de Directeur Marketing & Innovatie, en heeft een directe lijn naar het MT, waaronder de Sales Directeur. In deze rol werkt de Innovatie Manager bovendien nauw samen met productontwikkeling, kwaliteit, verkoop, marketing en productie. De Innovatie Manager wordt ondersteund door de Innovatie Support.

ERVARING

• HBO/WO
• 7+ jaar werkervaring
• Ervaring met innovatie trajecten leiden
• Ervaring binnen food, foodservice of retail

COMPETENTIES

• Passie voor voeding en voedingsmiddelenproductie
• Culinaire kennis
• Kennis van alle aspecten van NPD en innovatie
• Financieel / rekenkundig goed onderlegd

PERSOONLIJKHEID

• Creatief
• Commercieel
• Action oriented
• Drive for results
• Ondernemend
• Technisch
• Strategisch
• Gestructureerd

 

Contact

Innovatie Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.