Head of Sales & Business Development

Head of Sales & Business Development

  • Sales
  • Energy
  • Nieuwegein
  • 832 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Solvari werkgeverspagina voor andere vacatures

Solvari helpt bij het realiseren van duurzame droomhuizen. Op het snelgroeiende internetplatform vinden Nederlandse en Belgische consumenten ruim 10.000 aangesloten bouwbedrijven en installateurs voor (duurzame) bouwprojecten rondom huis. Het ambitieuze bedrijf heeft een duidelijk streven: in vier jaar tijd de omzet verdrievoudigen. Een mooie uitdaging voor een Head of Sales and Business Development die van aanpakken houdt.

Over Solvari

Ruim tien jaar geleden start het succesverhaal van Solvari. ‘Zonne-energie in combinatie met leadgeneratie’ luidt het idee van Dennis van den Bos (founder) en zijn toenmalige compagnon. De start van het internetplatform dat consumenten aan de juiste vakmannen koppelt is een feit. Vanuit Nederland acquireert Solvari zich een weg naar België met een duidelijke boodschap: wij brengen je in contact met potentiële klanten. Het blijkt de groeimotor van Solvari te zijn.

Van zonne-paneleninstallaties tot een volledige verduurzaming van de woning, dankzij jaren van herontwikkeling bedient Solvari met zijn serviceplatform momenteel twee typen klanten. Ten eerste de consument die offertes opvraagt voor grote bouwprojecten en daarnaast de vakman die werk zoekt.

“Onze ambitie is om in de komende vijf jaar de omzet een keer of drie vier over de kop te zien. Afgelopen jaar zijn we van 30 naar 50 man personeel gegaan en willen dit tot maximaal het dubbele laten groeien. In dit proces is de Head of Sales and Business Development een essentiële schakel. Hij/zij richt zich op automatisering en brengt focus in de klantgroepen aan.” – Dennis van den Bos, Founder van Solvari

Inmiddels werkt Dennis van den Bos samen met Commercieel Directeur Coen Verver, die zijn loopbaan bij Solvari  in 2015 startte als Marketing Coördinator Benelux. De ambitie van Solvari is om naast vakmannen ook producenten aan zich te binden. Het leadplatform voor vakmannen wordt een marktplaats met totaalproducten.

Om snelle groei te realiseren is Vortex Capital Partners sinds 2018 mede-aandeelhouder. Dit investeringsfonds is gericht op snelgroeiende MKB-ondernemingen en ondersteunt het bedrijf onder andere door kennisdeling op het gebied van IT en business. De komende jaren rollen ze gezamenlijk de duurzame groeistrategie verder uit met als einddoel: marktleider van de Benelux worden.

Vacature: Head of Sales & Business Development

Om de omzet van Solvari in vier  jaar tijd te verviervoudigen , is de rol van de Head of Sales & Business Development cruciaal. Als fanatiek sparringpartner van de directie heeft hij of zij een eigen visie op de beoogde marktplaats en onderbouwt deze met innovatieve ideeën. Kennis en ervaring met het spel van vraag en aanbod is hiervoor een pluspunt. Naast een ondernemende geest, zijn een projectmatige aanpak en hiernaar handelen onmisbaar.

Solvari heeft momenteel 14 verticals met in totaal 50 productgroepen. Patrick Telkamp (Manager Sales & Customer Success) stuurt het salesteam aan, de Head of Sales & Business Development zal het sales team verder helpen groeien alsook meedenken over het uitbreiden van de dienstverlening aan zowel consumenten als aan partners. Solvari ziet groeikansen in de diepte en breedte: In welke categorieën kan Solvari nog meer succesvol zijn? Hoe kan de dienstverlening uitgebreid worden?

Bij Solvari is het geen business as usual. De scale-up is volop in beweging, wat snel schakelen en uitvoeren met zich meebrengt. Dankzij een volhardende mentaliteit boort de Head of Sales & Business Development met gemak nieuwe markten aan. Een informele en open werkhouding is in deze platte organisatiestructuur van groot belang. Bij Solvari gaan resultaatgerichtheid en een familiaire werksfeer namelijk hand in hand.

De ambitie van Solvari is torenhoog. Dit maakt van deze rol een uitdaging die mogelijke participatie op basis van performance bespreekbaar maakt.

Kandidaatprofiel

  • Vanaf zes jaar werkervaring in business development/ sales
  • Ervaring met een marktplaatsdynamiek is een pre
  • Ondernemende aard en denkt buiten de gebaande paden
  • Ervaring met snelgroeiende bedrijven/ scale-ups

Solvari werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Head of Sales & Business Development Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.