Head of PR & Communications

Head of PR & Communications

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1591 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Marktplaats werkgeverspagina voor andere vacatures

eBay Classifieds Group (eCG) is een innovatief leider in online handelsplatformen, met in Nederland en België de merken Marktplaats en 2dehands. Hoewel de naamsbekendheid van beide lokale merken groot is, liggen er kansen in het actiever sturen en invullen van de associaties die het publiek bij beide merken heeft. De nieuwe Head of PR & Communications gaat deze potentie verzilveren voor Marktplaats en 2dehands.

Handelspartner voor iedereen

De websites van eBay Classifieds Group helpen mensen alles te vinden wat ze maar zoeken, binnen hun lokale gemeenschap – van auto’s tot paarden en van speelgoed tot schuurmachines. Iedere transactie maakt een verschil. Immers, een transactie tussen particulieren geeft een product een tweede leven en is een financiële meevaller voor zowel koper als verkoper; en elke B2C transactie via Marktplaats of 2dehands is een boost voor kleine, lokale ondernemers en vakmensen. Zo dragen Marktplaats en 2dehands – en de andere merken van eBay Classifieds Group – bij aan een wereld waarin meer wordt hergebruikt, minder wordt weggegooid, en kleine ondernemers makkelijk toegang tot de markt vinden.

Het belang van externe communicatie
Iedereen in Nederland en België kent Marktplaats en 2dehands. Maar nog lang niet iedereen weet hoe innovatief de platforms zijn en hoeveel mogelijkheden ze bieden voor aan- en verkoop van alles wat je kunt bedenken. Van de positieve maatschappelijke en milieutechnische impact van deze platforms, tot de praktische en innovatieve functionaliteit die de pagina’s bieden – het grote verhaal van Marktplaats en 2dehands mag meer naar buiten worden gebracht. Na de aangekondigde acquisitie van eBay Classifieds Group door Adevinta én na de herijking van de centrale en lokale organisaties – waarbij ook het centrale marketingteam een boost heeft gekregen – is hier nu bij uitstek ruimte voor. Zowel wat betreft de overkoepelende strategie van het bedrijf als in de manier waarop de organisatie nu is opgetuigd, is het moment voor een sterke en inspirerende communicatiestrategie aangebroken.

Vacature: Head of PR & Communications – Marktplaats en 2dehands/2ememain

Deze communicatiestrategie wordt de verantwoordelijkheid van de nieuwe Head of PR & Communications. In deze rol gaat het om de lokale scope van België en Nederland, maar de kandidaat brengt tegelijkertijd functionele expertise mee waar de hele Group van profiteert – de rol krijgt immers een plaats in het centrale hoofdkantoor in Amsterdam. Op dat kantoor zijn ook de functies Marketing en Product & Technology gevestigd. De nieuwe Head of PR & Communications heeft idealiter ook ervaring met marketing en affiniteit voor tech en innovatie, en kan het externe verhaal daardoor optimaal vormgeven en presenteren.

Nadat er een tijdlang vooral aandacht was voor interne communicatie binnen eBay Classifieds Group, komt de focus van deze rol nu sterk te liggen op externe communicatie en PR. De Head of PR & Communications zal daarin, samen met de CMO, zelf de communicatie-agenda vormgeven. Om hier vervolgens een podium aan te geven weet zij/hij uitstekend gebruik te maken van haar/zijn uitgebreide netwerk als woordvoerder.

Initiatief en creativiteit
In het naar buiten brengen van de juiste onderwerpen en verhalen, en daarin aansluiten op actuele thema’s, liggen veel kansen voor Marktplaats en 2dehands. Onderwerpen als de circulaire economie, het bieden van innovatieve oplossingen voor het MKB, maar bijvoorbeeld ook een specifieke focus op bepaalde industrieën (zoals automotive) komen hierin centraal te staan. Naast het woordvoerder-vakmanschap draait het in deze rol daarom vooral om initiatief en creativiteit. Indien nodig kan de Head of PR & Communications uiteraard ook de pers uitstekend en evenwichtig te woord staan in moeilijkere tijden, bijvoorbeeld als er sprake is van negatieve berichtgeving. In een dergelijke situatie bouwt de Head of PR & Communications op de expertise van het Trust & Safety team.

De Head of PR & Communications zal nauw samenwerken met de nieuwe CMO en de marketing leads voor Nederland en België, met als doel een gezamenlijke marketing- en communicatiestrategie vorm te geven en te realiseren. In dat realiseren wordt zij/hij bijgestaan door één communicatiespecialist die zij/hij rechtstreeks aanstuurt. Zij/hij rapporteert aan Jasper Teijsse, Global Head of Communications bij eBay Classifieds Group.

De Head of PR & Communications is succesvol als zij/hij resultaat weet te boeken in het opnieuw én op een nieuwe wijze op de kaart zetten van Marktplaats en 2dehands. Daarbij wordt van haar/hem vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift verwacht – Nederlands vooral voor de externe communicatie, Engels voor de interne communicatie. Ook is zij/hij in staat om effectief te zijn in een dynamische, internationale matrix-organisatie, en brengt daartoe de nodige vaardigheden op het gebied van stakeholder management en bias to action met zich mee. De nieuwe Head of PR & Communications heeft creativiteit en drive, weet een visie te vertalen naar een sterke communicatiestrategie, en is in staat deze vervolgens om te zetten in effectieve executie.

eBay werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.