Marktplaats Marktplaats

Marktplaats

Het begon allemaal op 19 mei 1999, toen het domein www.marktplaats.nl voor het eerst werd vrijgegeven en de 32-jarige ondernemer René van Mullem de gelukkige eigenaar werd. Samen met de 16-jarige Robin Schuil bouwde hij het eerste prototype van de site. De naam van de site kwam in Times New Roman bovenaan, en de terra-kleur leende René van Vincent van Goghs schilderij ‘Slaapkamer te Arles’. Niet omdat het mooie kleuren zijn, maar omdat niemand zich er echt aan stóórt. Sindsdien is er ontzettend veel veranderd, maar deze designkeuzes staan nog steeds aan de basis van het huidige merk. Uit recent MRI-onderzoek en de Implicit Association Test (IAT) blijkt zelfs dat de kleur en het beeldmerk maar liefst 70% van de mensen direct aan Marktplaats doen denken – een hele sterke trigger dus.

Dankzij haar succesvolle start werd het bedrijf in 2004 overgenomen door de eBay Classifieds Group, wereldwijd een innovatieve leider op het gebied van online classifieds. Deze overname maakte mogelijk dat Marktplaats uitgroeide tot het platform dat we vandaag de dag kennen: de webshop en app met het breedste assortiment, intuïtieve chatfunctionaliteit, iDeal Betaalverzoeken, Gelijk Oversteken en steeds weer nieuwe innovaties zoals Image Recognition om sneller de juiste rubriek voor je advertentie te vinden en geautomatiseerde hulp bij het inschatten van de beste prijs voor je product.

In 2013 sloot ook 2dehands aan bij de eBay Classifieds Group. Dit Belgische platform heeft ruim 3,2 miljoen maandelijkse gebruikers. Deze overname heeft veel synergie mogelijk gemaakt tussen 2dehands en Marktplaats. Het kantoor in Amsterdam heeft een internationale cultuur. Er werken zo’n tweehonderd ambitieuze, klantgerichte professionals in zelfsturende customer-journey-teams.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.