Head of Marketing

Head of Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 2434 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TUBES werkgeverspagina voor andere vacatures

TUBES wordt de nieuwe standaard in single serve wijn, waarbij het smaakboeket volledig behouden blijft.  De Head of Marketing is verantwoordelijk voor de hele breedte van marketing en is daarmee een belangrijke kracht achter de internationale groeiambities van deze snelgroeiende scale-up.

Over TUBES

Wel een glas wijn, maar geen hele fles opentrekken? TUBES maakt kwaliteitswijnen, gedistilleerde dranken en cocktails toegankelijk per glas. Met steeds meer eenpersoonshuishoudens en verantwoorde alcoholconsumptie is dit een doorslaggevende innovatie.

Markten waar TUBES zich op richt, zijn onder andere giftboxen, sampling en consumptie. TUBES grootste groeikanaal zijn de wijnhuizen zoals Catena Zapata en Chateau de Pommard. Zij zien in TUBES een ideale manier om hun klanten nieuwe oogsten te laten ontdekken en verschillende kwaliteitswijnen te laten proeven. Daarnaast werkt de internationaal georiënteerde scale-up ook samen met internationele retailers, zoals Ahold Delhaize, Aldi en de Bijenkorf. Een van TUBES’ grootste groeimarkten is travel, waarin het bedrijf in 2019 de ‘Best On-board Beverage Award’ heeft gewonnen en zakendoet met verschillende grote luchtvaartmaatschappijen.

Wat TUBES uniek maakt, is de single serve met behoud van het smaakboeket. Dankzij de eigen productiefaciliteiten en de gepatenteerde vultechniek smaakt iedere wijn conform de specificaties van het wijnhuis. Daarnaast kunnen klanten de stijlvolle verpakkingen volledig personaliseren. Zo ontstaat een complete beleving.

In 2015 begon TUBES met produceren. Inmiddels heeft het bedrijf een internationale footprint, vijftien fte en partnerships met vooraanstaande spelers als e-Luscious, Vinebox, D-Vine en Vivant. TUBES heeft tevens eigen platformen, zoals www.12nightsofwine.nl en www.tastygrapes.nl. De komende jaren staan in het teken van snelle groei: verdrievoudiging van de omzet en uitbreiding van het team. Met nieuwe partnerships, strategische meerjarencontracten en bovenal een voortdurende focus op kwaliteit, heeft TUBES het momentum om haar voorsprong verder uit te bouwen.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing geeft inhoud aan de marketingstrategie (B2B en B2C) en zorgt voor een feilloze uitvoering. De Head of Marketing brengt de visie van TUBES op een inspirerende en enthousiasmerende wijze tot leven. Hij/zij is eindverantwoordelijk voor alle branding, content en engagement, online en offline, stuurt het marketingteam aan (1,5 fte) en bouwt dat verder uit.

“De Head of Marketing is een cruciale positie binnen TUBES. Daar hoort een strategische en ondernemende mindset bij. Voortdurend is hij/zij op zoek naar impactvolle ideeën en het oppakken van verantwoordelijkheden om daarmee de groeistrategie en het succes van TUBES mede vorm te geven.” – Edwin Blom, co-CEO

De Head of Marketing richt zich op de hele breedte van het vakgebied. Hij/zij volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet, definieert vernieuwende proposities, maakt volop gebruik van technologie en data, is een volwaardige marketingpartner voor B2B-klanten, denkt mee over innovaties in producten, diensten en concepten, coördineert en beheert strategische partnerships, leidt de internationale merkontwikkeling, ontwikkelt en implementeert campagnes en baanbrekende content, en draagt bij aan de ontwikkeling van de e-commerceplatforms met nieuwe ervaringen en duidelijke voordelen voor de consument.. Een zeer brede verantwoordelijkheid waar vakkennis en ervaring bij helpen, maar waarvoor met name talent, nieuwsgierigheid, analytisch vermogen, creativiteit en de drive om te leren onmisbaar zijn. Daarmee speelt hij/zij snel in op de veranderende omgeving en groeit mee met de ontwikkeling van TUBES.

Een belangrijke uitdaging voor de Head of Marketing is het verbinden van de verschillende marketingdisciplines en de complexiteit van de diverse markten. Hij/zij weet daarin de juiste prioriteiten te stellen en slim om te gaan met de dynamiek van eigen proposities ten opzichte van de samenwerking met andere partijen, waaronder strategische partners en influencers. De Head of Marketing werkt veel samen met het salesteam onder leiding van co-CEO Glen Ritzen.

 

Interesse? 

TUBES werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.