Head of HR

Head of HR

  • HR
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 483 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HelloFresh werkgeverspagina voor andere vacatures

HelloFresh is het snelst groeiende bedrijf van Europa. Daarvoor is steeds meer getalenteerd en ambitieus personeel nodig. Binnen de organisatie groeit de behoefte aan een professionele HR-aanpak. En nu niet de kriebels krijgen, want bij HelloFresh staat dat niet gelijk aan in- en uitklokken, strikte aanwezigheidseisen of onnodige rompslomp. Denk eerder aan een het realiseren van voldoende opleidingsmogelijkheden, een effectief performance management en beloningssysteem en het creëren van uitdagende carrièrepaden.

HelloFresh: van start-up naar scale-up

HelloFresh is van een start-up in Duitsland uitgegroeid tot een internationale organisatie met zeven kantoren in negen landen en een klantenbestand van enkele miljoenen. Het hoofdkantoor voor de Benelux staat in Amsterdam. Op dit moment werken daar zo’n zestig professionals, rijden er honderden koeriers door het land en heeft HelloFresh beschikking over een toegewijd customer support team – en dat in minder dan vijf jaar. Tijdens de explosieve groei van HelloFresh van de afgelopen jaren was snelheid soms belangrijker dan structuur, en kreeg kortetermijndenken soms voorrang boven de langetermijnstrategie. Daar komt nu verandering in. Bij HelloFresh wordt flink geïnvesteerd in het aannemen van talent om de organisatie de volgende fase in te leiden. De Head of HR is daarbij een strategische positie.

Vacature voor Head of HR

Dit is een nieuwe functie waarbij de Head of HR onderdeel is van het Leadership Team. Deze persoon is verantwoordelijk voor het professionaliseren van de volledige HR-afdeling (4 FTE). De HR verantwoordelijkheid ligt nu nog bij de CEO Benelux Maartje Frederiks. Het doel: zorgen dat de organisatie in Amsterdam meegroeit met het commerciële succes van HelloFresh. De Head of HR begrijpt goed hoe belangrijk het is om talent te werven, te ontwikkelen en te behouden. Hij/zij realiseert een continue instroom van ambitieuze professionals door het verbeteren van de huidige werving- en selectieprocessen. Voor de langere termijn kijkt de Head of HR naar mogelijkheden omtrent het ontwikkelen van effectieve employer branding activiteiten. Het creëren van doorgroei- en opleidingsmogelijkheden is dé manier om werknemers aan te trekken en te behouden. Persoonlijke en professionele ontwikkelingen vindt binnen snelgroeiende scale-ups zoals HelloFresh vaak plaats binnen de baan waarin medewerkers startten. De groeipotentie krijgt vorm door het stellen van ambitieuze doelen in samenwerking met bijvoorbeeld HR – de Head of HR speelt een cruciale rol in het uitdagen en ondersteunen van de professionals bij HelloFresh. Daarnaast is een belangrijke taak voor de Head of HR het opzetten van een gestructureerd proces om de professionele ontwikkeling en performance van medewerkers bij te houden. Alleen wanneer dit soort gesprekken regelmatig gevoerd worden is er ruimte om daar adequaat op te reageren. Denk aan het aanpassen van functies, ruimte bieden voor opleiding en/of het bieden van carrièreperspectief. Naast het aantrekken en begeleiden van professionals is de Head of HR verantwoordelijk voor het professionaliseren en verbeteren van verschillende operationele processen zoals de salarisadministratie en verzuim. De Head of HR is bijvoorbeeld intensief betrokken bij discussies over de organisatiestructuur en het opbouwen van een salarishuis.

Contact

Head of HR Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.