HelloFresh

HelloFresh

De droom van HelloFresh

Wie een abonnement heeft op HelloFresh krijgt iedere week een box verse ingrediënten en bijpassende recepten thuisbezorgd. De missie is om klanten onbezorgd te laten genieten van gezonde, lekkere maaltijden. De recepten zijn eenvoudig, de bereidingstijd valt mee en de ingrediënten zijn van topkwaliteit. Het verhaal van HelloFresh begint in 2011 in Berlijn. In 2012 vloog het idee over naar Nederland.

“Ik was consultant in de financiële sector en houd van lekker en gezond eten. Maar ik had niet altijd tijd om boodschappen te doen en na te denken over wat ik wilde eten. Om mij heen hoorde ik dezelfde geluiden.” – Maartje Frederiks, CEO HelloFresh Nederland

Dus zette Frederiks de stap naar het ondernemerschap. Het concept sloeg hier zo goed aan, dat Nederland als een pilotland wordt beschouwd. Andere markten (waaronder de VS, Engeland, Australië en Oostenrijk) houden de best practices uit Nederland goed in de gaten.

Van start-up tot scale-up

Het klantenbestand is inmiddels zo groot dat het statistisch gezien waarschijnlijk is dat in elke Nederlandse straat vanavond een HelloFresh maaltijd klaargemaakt wordt. Om die groei te realiseren heeft het bedrijf een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In het begin werden de boodschappen bijvoorbeeld gedaan op de Albert Cuyp in Amsterdam. Gewoon met boodschappentassen. Voor het vervoer in busjes bleek dat niet ideaal, dus werd de maaltijdbox in het leven geroepen. Nu de boodschappen gestapeld konden worden, ging de efficiëntie enorm omhoog. Zo werden ook creatieve oplossingen verzonnen om bijvoorbeeld marketing, sales, supply chain, logistiek en support schaalbaar te maken, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Neem bijvoorbeeld customer support. Iemand die HelloFresh belt met een vraag, mag verwachten dat hij een medewerker aan de lijn krijgt goed bekend is met de box van de week. Daarom wordt er in de open keuken op het kantoor in Amsterdam gekookt voor de customer support medewerkers die dienst hebben. En dan natuurlijk uit de HelloFresh box van de betreffende week.

Gebruikers over HelloFresh

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.