Head of Customer Success

Head of Customer Success

  • Scale-up
  • Logistics
  • Rotterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2303 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Shypple werkgeverspagina voor andere vacatures

Shypple zorgt voor een revolutie in de conservatieve logistieke sector. Met zijn moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie geeft het real-time inzicht in elk aspect van de supply chain. Deze ‘digital forwarder’ biedt bedrijven ongekende efficiëntie, minimale foutmarges en directe én indirecte kostenbesparing. Vier jaar na de oprichting werkt Shypple nu aan zijn internationale groei, waarin de Head of Customer Success een belangrijke rol speelt.

Over Shypple

De wereldwijde logistieke sector is een miljardenindustrie, maar werkt nog steeds volgens dezelfde processen als een eeuw geleden. Een gemiste kans, denkt Jarell Habets tijdens zijn baan bij een Rotterdamse expediteur. De werkwijze in de logistieke sector moet sneller, transparanter én efficiënter. En dus ontwikkelt Habets Shypple: een webapplicatie waarmee logistieke teams rechtstreeks zendingen voor lucht-, rail- en zeevracht doorzoeken, vergelijken, boeken en volgen.

Van concept tot scale-up
Wat in 2016 begon als een one-man show, won in 2019 de Sprout Startup van het Jaar-award. Vandaag de dag is Shypple uitgegroeid tot een scale-up met zo’n vijfenvijftig collega’s. De zelfbenoemde ‘Booking.com’ voor de logistieke sector richt zich hiervoor op het (groot-)mkb en werkt al succesvol samen met klanten als Coolblue, HKliving en Royal Textile.

Internationale groei
Dat de werkwijze van Shypple werkt is in de cijfers terug te zien, want tot op heden ziet het bedrijf zijn omzet en het aantal klanten jaarlijks groeien. Shypple heeft internationale ambities en deze ambities liegen er niet om: binnen twee jaar verovert Shypple de markt in de Benelux, heeft het een kantoor in China én bedient het ook grotere, complexere klanten. Aan de Head of Customer Success de taak om de torenhoge ambities verder vorm te geven en waar te maken.

Vacature: Head of Customer Success

Om te zorgen dat Shypple dé leidende speler van de Benelux wordt, introduceert de Head of Customer Success een software gedreven aanpak. Zij/hij ontwikkelt een heldere customer-success-strategie en ziet dankzij inhoudelijke kennis en ervaring eenvoudig verbeteringen in het huidige proces.

Datagedreven beslissingen, klantsegmentatie en onboarding
De Head of Customer Success werkt vanuit het no surprises-principe en weet daarom precies welke klanten succesvol kunnen zijn en welke eventueel vertrekken. Op basis van data maakt zij/hij beslissingen, handelt proactief richting klanten, kijkt naar het platformgebruik en zorgt voor de juiste werkprocessen om zo succes te garanderen. Daarnaast verrijkt de Head of Customer Success het werkproces met duidelijke klantsegmenten en is zij/hij verantwoordelijk voor de onboarding van nieuwe klanten.

Strak stakeholdermanagement
Niet alleen extern weet de Head of Customer Success de relaties goed op peil te houden, ook intern is dit het geval. Binnen deze rol werkt zij/hij namelijk veel samen met de afdelingen Marketing, Sales en Operations. Zij/hij zorgt voor een soepele hand-over van Sales naar Customer Success, deelt klantinzichten met Marketing en ziet toe op een goede samenwerking met Operations. And last but not least, deelt zij/hij alle klantinzichten met het Product Development-team, zodat zij het platform kunnen verbeteren waar nodig.

Aansturen van het Customer Success-team
Naast goed kunnen samenwerken is de Head of Customer Success ook een kei in het coachen en sturen van een team. Het Customer Success-team bestaat momenteel uit vier personen met allemaal een achtergrond in de logistiek. De ideale kandidaat kan het team goed meekrijgen en weet precies hoe zij/hij een high-performance team opbouwt. Binnen een jaar heeft de Head of Customer Success tenminste twee nieuwe talenten aan het team toegevoegd.

Tot slot…
De cultuur van Shypple omschrijft zich het beste als nuchter, open-minded en energiek. De Head of Customer Success herkent zich in deze waarden en voelt zich bovendien fijn in een omgeving waarin iedereen feedback aan elkaar durft te geven. De Head of Customer Success werkt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam.

 

Interesse? 

Shypple werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via 
gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.