Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Communications

Head of Communications

  • Marketing
  • Energy
  • s-Hertogenbosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1840 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Als marktleider in de Nederlandse energiesector is Essent een belangrijke aanjager van duurzaamheid. De Head of Communications leidt het team dat er met inspirerende interne en externe communicatie voor zorgt dat alle Nederlanders meegaan in de energietransitie en dat de medewerkers van Essent de visie van het bedrijf vol trots uitdragen.

Over Essent

Als marktleider in de Nederlandse energiemarkt helpt Essent haar ruim 2,5 miljoen klanten – huishoudens en bedrijven – de volgende stap te zetten in de energietransitie. De wereld van energie verandert. Dat is niet langer iets van morgen, maar van vandaag. Het bedrijf wil daarin vooroplopen en biedt haar klanten daarom slimme, simpele en betaalbare duurzaamheidsoplossingen, zoals lokaal opgewekte energie, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Zo zorgt Essent dat iedereen een steentje bij kan dragen en profiteert van de voordelen.

Sinds 2020 is Essent – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – onderdeel van het Duitse E.ON. Met meer dan 50 miljoen klanten is dit een van de grootste energiebedrijven van Europa. De afgelopen jaren heeft Essent verschillende overnames gedaan, met name om installatiebedrijven inhouse te brengen. Het bedrijf is daardoor leidend op het gebied van gebouwisolatie, zonnepanelen en warmtepompen, en een belangrijke aanjager van duurzaamheid in Nederland.

Vacature: Head of Communications

De missie van de Head of Communications is om alle Nederlanders in beweging te krijgen voor de energietransitie. Zij/hij kan daarbij voortbouwen op een sterke merkpositionering en Essents betaalbare, eenvoudige en duurzame proposities. Daarnaast zet zij/hij interne communicatie in om van alle medewerkers ambassadeurs te maken die de visie van Essent trots uitdragen. De Head of Communications geeft leiding aan het Corporate Communications Team dat onderdeel is van een nieuwe afdeling waar strategie, M&A, corporate communicatie, corporate affairs en way of working samenkomen. Zij/hij rapporteert aan de Director Strategy, Corporate Affiars en EBS en is onderdeel van diens Leadership Team.

De bundeling van expertises zorgt ervoor dat strategie en communicatie naadloos op elkaar aansluiten. Zo wordt het voor medewerkers en de rest van Nederland glashelder waar het bedrijf voor staat en waar het naartoe wil.” – Bas van Vlierden, Director Strategy, Corporate Affairs en EBS

Impact

De Head of Communications ontwikkelt nieuwe communicatiestrategieën en vertaalt die naar concrete acties en onderscheidende berichtgeving. Bovendien is deze allround communicatieprofessional sterk in corporate PR, crisiscommunicatie en proactief reputatiemanagement. Zij/hij onderscheidt zich door de combinatie van goed strategisch inzicht, oog voor details en een hands-on mentaliteit. De Head of Communications werkt intensief samen met collega’s uit de teams Strategy en Corporate Affairs en de business om een geïntegreerde communicatiestrategie neer te zetten en interne en externe communicatieprojecten te implementeren. 

Team

Het team waar de Head of Communications leiding aan geeft, bestaat uit een Digitale Specialist en medior en senior Communicatie Adviseurs – in totaal zo’n zeven fte. Het team kent nu een aantal vacatures en externe krachten. Het is aan de Head of Communications om een vast team op te bouwen en de teamleden te ontwikkelen. Zij/hij stuurt hen aan en werkt ook zelf actief mee aan belangrijke interne en externe communicatie-uitdagingen.

Sparringpartner

Als sparringpartner voor de Board en Business Unit Directors praat de Head of Communications mee over de inhoud van de business. Daarnaast onderhoudt zij/hij goede relaties met journalisten en opiniemakers. Een talent voor woordvoering is mooi meegenomen, aangezien de Head of Communications als het nodig is ook zelf voor de camera verschijnt. Zij/hij komt terecht in een dynamisch werkgebied dat zich kenmerkt door grote politieke, maatschappelijke en commerciële belangen. Het is een complex speelveld dat de Head of Communications vakkundig weet te bespelen. Zo draagt zij/hij bij aan de energietransitie in Nederland.

 

Interesse? 

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij
via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.