Head of Business Development Belgium

Head of Business Development Belgium

 • Scale-up
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 723 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bloomon vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bloomon heeft in enkele jaren een uniek internationaal consumentenmerk in bloemen opgebouwd, en is hard op weg een wereldspeler te worden. De Head of Business Development draagt bij aan het realiseren van de groeiplannen door de Belgische markt te veroveren.

BLOOMON: HAPPINESS VOOR IEDERE DAG

Bloomon is de eerste bloemist die uitsluitend online opereert. Op een high-tech en creatief platform kunnen mensen het boeketformaat, het bezorgmoment en de bezorgfrequentie instellen.

De stylisten bij bloomon stellen unieke creaties samen, met bloemen van de hoogste kwaliteit. Om die kwaliteit te garanderen heeft bloomon een snellere supply chain ontworpen, die de groothandels en veilingen achterwege laat. Tegelijk opereert bloomon milieuvriendelijker dan traditionele bloemisten, omdat er geen verspilling van niet-verkochte bloemen is. Het aantal bloomon-klanten groeit jaarlijks met meer dan honderd procent. Er werken ongeveer negentig mensen, verdeeld over drie kantoren. Bloomon is actief in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en Denemarken.

En dat is nog maar het begin. Bloomon wil eerst Europa veroveren en daarna de wereld. Om de ambitieuze plannen te financieren, heeft bloomon 25 miljoen aan investeringen ontvangen van Europa’s meest toonaangevende venture capitalists.

“We zoeken alleen echt talent en streven naar het allerhoogste, maar we vergeten niet om ook plezier te hebben.” – Patrick Hurenkamp, Founder & CEO

DE VACATURE: HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT BELGIË

De Head of Business Development België speelt een centrale rol in het verwezenlijken van bloomon’s internationale groeistrategie. De Belgische markt biedt interessante uitdagingen. Zo is het Nederlandstalige deel van België echt anders dan het Franstalige, en zijn Belgen minder gewend aan online winkelen dan mensen elders in Europa.

De Head of Business Development gaat op zoek naar nieuwe, creatieve oplossingen om het aantal Belgische klanten te vergroten. Hij/zij optimaliseert het gebruik van bestaande verkoopkanalen en ontwikkelt inspirerende initiatieven. De Head of Business Development beschikt daarbij over een jaarlijks marketingbudget van ruim een miljoen. Ook verbetert hij/zij de groeistrategie voor België met datagedreven inzichten.

Intern werkt de Head of Business Development samen met alle andere afdelingen van het bedrijf. Hij/zij werkt ook samen met collega’s die zich richten op andere landen, om best practices uit te wisselen. Extern bouwt de Head of Business Development nieuwe strategische samenwerkingen, waarmee bloomon klanten aantrekt en haar naamsbekendheid vergroot.

Kandidaatprofiel

PERSOONLIJKHEID
 • 3-6 jaar ervaring in Business Development, Strategy Consulting of Sales
 • Start-up ervaring is een pre
 • Vloeiend in Nederlands en Frans (spreken en schrijven)
ERVARING
 • Proactief en enthousiast
 • Analytisch, strategisch en resultaatgedreven
 • Sterke onderhandelaar

Bloomon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Barbara Sauter via barbara@topofminds.com.

Contact

Head of Business Development Belgium Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.