Global Product Owner E-Commerce

Global Product Owner E-Commerce

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 03 februari 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 539 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal drie jaar relevante e-commerce- en/of onlineservice-ervaring, zowel strategisch als hands-on
 • Ervaring met agile-werken en is bij voorkeur gecertificeerd Product Owner
 • Heeft een sterk productinstinct en bewezen trackrecord m.b.t. optimalisatie en uitrol van e-commerce in verschillende markten
 • Projectmanagementskills en ervaring met productontwikkeling
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Kennis van Salesforce-producten en CMS is een pre

Jacobs Douwe Egberts (JDE) dankt zijn succes aan sterke lokale merken en oplossingen voor elke koffie- en theebehoefte. Binnen JDE wordt nu hard gewerkt aan onder meer e-commerce en digitale services voor klanten. De Global Product Owner E-Commerce ontwikkelt hiervoor pakkende features die zorgen voor een blijvende digitale groei binnen de b2b-tak.

Over Jacobs Douwe Egberts

Van lokale kruidenierszaak in het Friese Joure tot multinational. Jacobs Douwe Egberts is in 265 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de internationale koffie- en theemarkt. Naast Douwe Egberts is het assortiment met merken als Pickwick, Senseo en L’OR uitgebreid en wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 140 landen. Sinds 2013 is het bedrijf onderdeel van de Duitse private-equity-partij JAB Holding.

JDE Professional is de b2b-businessunit van Jacobs Douwe Egberts. Aan deze divisie de taak om JDE’s bedrijfsvisie via hun zakelijke klanten tot leven te brengen, namelijk: a coffee for every cup. En met succes. Het grootste pure-play koffiebedrijf ter wereld zorgt namelijk voor een jaarlijkse omzet van bijna één miljard euro verdeeld over 35 markten.

Momenteel werkt JDE werk hard aan een impactvolle digitale transformatie die de customer experience flink verandert. Het bedrijf is frontrunner op het gebied van digitale acceleratie en werkt aan projecten die snel bijdragen aan de doelstellingen van bijvoorbeeld de online leadgeneratie. Een voorbeeld hiervan is de zakelijke zelfbedieningsomgeving My Services, onderdeel van het E-Commerce-platform. Daarnaast ligt de focust op de E-Commerce-uitrol en het ontwikkelen van digitale serviceproposities in diverse Europese landen.

Om dit transformatieproces te ondersteunen heeft JDE een set nieuwe cloud-gebaseerde producten voor JDE Professional geïntroduceerd. Denk hierbij aan Salesforce, Apttus, ClickSoft, Marketing Cloud, SAP Hana en EPiServer. Ook werkt het bedrijf sinds mei 2019 met een DevOps-organisatie die nu bestaat uit zo’n veertig personen. In het totaal zijn er zeven DevOps-teams, waaronder het Digital DevOps-team. Degene die dit team gaat leiden is de Global Product Owner E-Commerce & My Services.

Vacature: Global Product Owner E-Commerce

De Global Product Owner E-Commerce is de verbindende factor tussen alle stakeholders, de lokale markten (veelal in Europa) en het DevOps-team. Deze persoon is analytisch ingesteld en heeft een sterk datagedreven benadering. Hij/zij leidt de digitale ontwikkeling voor het E-Commerce-platform, de My Services-omgeving én nieuwe bedrijfsmodellen. Dit houdt onder andere in dat deze persoon nieuwe features ontwikkelt voor verschillende landen. En hen daarnaast ondersteunt bij eventuele problemen.

Het Digital DevOps-team bestaat uit Back- en Front-end Developers en (UX) Designers. Zij werken zowel on- als offshore. Het werkproces is Agile en er wordt gewerkt met tweewekelijkse sprints. De Global Product Owner E-Commerce is juist commercieel ingesteld, heeft business-ervaring en eerder met Developers en Designers samengewerkt. Hij/zij weet precies hoe de gewenste output eruit moet zien. En blijkt het product een succes, dan zorgt dit ondernemende type voor de verdere uitrol ervan.

Op basis van klantbehoeften ontwerpt de Global Product Owner E-Commerce samen met het Digital DevOps-team de nieuwe features. Voor de input van deze behoeften werkt hij/zij nauw samen met vijftien verschillende (vooral Europese) markten en de verschillende DevOps-teams. Hij/zij creëert overzichtelijke KPI-dashboards en roadmaps, bewaakt de Sprint-backlog en zorgt voor de oplevering van de features. Stevig stakeholdermanagement en uitstekend prioriteren zijn daarom noodzakelijk. Net als een hoge mate van cultuursensitiviteit. De Product Owner is energiek en weet lokale markten te inspireren en overtuigen.

De Global Product Owner E-Commerce rapporteert aan de Global Business Process Owner Digital en werkt grotendeels vanuit het Utrechtse hoofdkantoor. Een paar keer per jaar bezoekt hij/zij de landen om de lokale teams te trainen en met hen te werken aan de roadmap. Op deze manier krijgt hij/zij een goed gevoel van de lokale klantbehoeften.

JDE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Global Product Owner E-Commerce

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.