Global Logistics BI Manager

Global Logistics BI Manager

 • Operations
 • Logistics
 • Almere
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1119 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Met logistieke processen
 • Kennis van BI-tools zoals Power BI, SQL & Azure
 • Internationaal georiënteerd
 • Hands-on
 • Analytische vaardigheden

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Fenix Outdoor staat voor outdooravontuur, vrije tijd in de natuur en globetrotten. Klanten van over de hele wereld weten het bedrijf zowel online als offline te vinden – bijvoorbeeld voor hun geliefde Zweedse rugzak. De data-insights van de Global Logistics BI Manager helpen om het wereldwijde logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen.

Over Fenix Outdoor

Fenix Outdoor International is een van origine Zweeds bedrijf, gericht op het vervaardigen en verkopen van outdoorproducten. Denk aan slaapzakken, rugzakken, tenten, kompassen, outdoorkleding en verrekijkers. Hoewel de oorsprong van het bedrijf in Zweden ligt, is Fenix Outdoor wereldwijd actief. De primaire focus ligt op Noord-Europese landen, met sterk groeiende markten in de VS en Canada.

Fenix Outdoor bestaat uit twee divisies, Brands en Retail. De Brands-divisie ontwikkelt, produceert, vermarkt en verkoopt outdoor- en vrijetijdsproducten onder eigen merken, zoals het populaire Fjällräven. De Retail-divisie kent drie retailketens (waaronder Globetrotter), waar outdoor-, vrijetijds- en reisproducten worden verkocht via eigen winkels, franchiseformules en e-commerce- en postorderondernemingen.

“Ons wereldwijd opererende bedrijf heeft een sterke familiecultuur, met een sterke passie voor onze outdoorbusiness en veel ruimte voor persoonlijke vrijheid.” – Marcel Gerrits, Global Supply Chain Director

Fenix Outdoor Logistics
Fenix Outdoor Logistics is als bedrijfsonderdeel verantwoordelijk voor de gehele logistiek van beide divisies, inclusief het voorraadbeheer in de magazijnen. Hierbinnen speelt het Supply Chain Excellence Center (SCEC) een cruciale rol. Dit bestaat uit drie pijlers: Business Intelligence (BI), Warehouse Management System (WMS) en Business Process Management (BPM). Het team dat focust op BI beschikt over een datawarehouse in eigen beheer en voorziet de organisatie van een ‘single point of truth’ rondom logistieke data.

Binnen het compacte SCEC werken vijf personen hybride samen, deels vanuit het kantoor in Almere en deels op afstand. Om met behulp van data in de wereldwijde markt nog beter in te spelen op continu veranderende omstandigheden, trekt het team een Global Logistics BI Manager aan om de BI-pijler te leiden.

Vacature: Global Logistics BI Manager

BI is van onschatbare waarde. Dat geldt zeker in het klantgerichte, internationale logistieke proces van Fenix Outdoor. Welke populaire producten worden morgen door klanten in een webshop of door retailers besteld en moeten vandaag op voorraad zijn? Hoe ziet het ideale dashboard voor de inkopers van Fenix Outdoor eruit? Hoe krijgen zij snel inzicht in de levertijden van leveranciers? Dit zijn typisch vragen voor Global Logistics BI Manager.

Dit is een positie met eindverantwoordelijkheid voor data-analyse, rapportage en advisering over logistieke processen binnen het bedrijf. De Global Logistics BI Manager vervult een brede rol: van het doorvoeren van procesverbeteringen in het BI-systeem tot het ad hoc beantwoorden van vragen van diverse interne klanten.

De Global Logistics BI Manager is betrokken bij een breed scala aan activiteiten. Een grondige deep dive maken in operationele processen, het adviseren over kansen voor verbeteringen, het managen van binnenkomende rapportageverzoeken en het doorvragen om een vraagstuk in kaart te krijgen: het behoort allemaal tot het takenpakket van de Global Logistics BI Manager. Zij/hij stelt prioriteiten en zorgt voor de juiste opvolging.

De Global Logistics BI Manager combineert een hands-on instelling met een blik op de toekomst. Zij/hij zet zelfstandig zowel de back-end als de front-end van het BI-systeem op, zorgt dat dit goed werkt en weet veranderingen of verbeteringen door te voeren. Op korte termijn is deze expert betrokken bij de implementatie van een uniform, wereldwijd rapportagemodel en de standaardisatie van BI-activiteiten voor de verschillende fysieke magazijnen. Daarnaast staat een (Azure) cloudmigratie van het BI-datawarehouse in de planning. Kortom, door op verscheidene borden tegelijk te schaken, weet de Global Logistics BI Manager over de hele wereld waarde toe te voegen aan het logistieke proces.

“We hebben een schat aan informatie waarmee we – in potentie – grote businessvoordelen kunnen behalen. De Global Logistics BI Manager is de aangewezen persoon om data het juiste verhaal te laten vertellen.” – Jasper Greven, Manager Supply Chain Excellence Center

De Global Logistics BI Manager onderhoudt nauw contact met interne stakeholders. Dit zijn zowel collega’s van het IT-team als Supervisors en Operations Managers van de magazijnen en medewerkers van de afdelingen Inkoop of Sales. Samen met hen werkt de Global Logistics BI Manager aan het optimaliseren van de logistieke planning, het verbeteren van logistieke processen en het ontwikkelen van de werkwijze van reactief en ad hoc naar proactief en planmatig. Daarnaast stuurt deze leider binnen het team een BI-specialist aan.

Bij de internationale samenwerking met collega’s uit diverse landen geeft de Global Logistics BI Manager advies aan de verschillende fysieke warehouse-organisaties. Deze zijn gevestigd in Nederland (Almere), de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door een grote mate van stijlflexibiliteit voelt de Global Logistics BI Manager zich als een vis in het water binnen deze (cultureel) diverse omgeving. Dit is bij uitstek een rol voor een zelfstartende professional die gemakkelijk het initiatief neemt en toe is aan een groter podium om zich te bewijzen.

 

Interesse?

Fenix Outdoor werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.