Global E-Commerce Manager L'OR

Global E-Commerce Manager L'OR

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 11 februari 2020
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 642 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • 8+ jaar e-commerce ervaring
 • Bij voorkeur bij een pure player of met D2C/webshop ervaring
 • Ervaring in een agile werkomgeving is een pre
 • Sterk in stakeholdermanagement
 • Goede beheersing van de Engelse taal (in woord en geschrift)

Jacobs Douwe Egberts (JDE) is een van de grootste spelers in de FMCG-industrie, en de grootste ‘koffie pure’ player in de wereld. De koffie van L’OR speelt een belangrijke rol in dat succes. De Global E-commerce Manager is eindverantwoordelijk voor de L’OR webshops wereldwijd, en zorgt ervoor dat deze stuk voor stuk uitblinken in optimale online customer lifetime value. 

Over Jacobs Douwe Egberts

In 265 jaar groeide Jacobs Douwe Egberts (JDE) van lokale kruidenierszaak in het Friese Joure uit tot een toonaangevende multinational en begrip in de internationale koffie- en theemarkt. Vandaag de dag wordt het thee- en koffie-assortiment van JDE in meer dan 140 landen verkocht, met onder meer iconische merken als Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L’OR, Douwe Egberts, TiOra, Super, Kenco, Pilao en Gevalia. Sinds 2013 is JDE onderdeel van de Duitse private equity-partij JAB Holding en recentelijk werd bekendgemaakt dat JDE in 2020 de intentie heeft om naar de beurs te gaan.

JDE staat bekend om haar continue drive om te innoveren en impact te maken. Ambitie, ondernemerschap en dynamiek: drie woorden die de cultuur van de organisatie kenschetsen. De teamgedachte domineert: mensen ondersteunen elkaar waar het kan en successen worden samen gevierd.

Voorloper in direct-to-consumer

De toekomst van de FMCG-industry is online. De direct-to-consumer (D2C) markt is naast een zeer interessante, ook een bijzonder uitdagende. JDE is voorloper op het gebied van D2C. Zowel de L’OR capsules – enkele en dubbele – en de eigen barista machines worden wereldwijd via de L’OR-webshops verkocht. Het beheer van al deze webshops is de verantwoordelijkheid van de Global E-commerce Manager L’OR.

Vacature: Global E-Commerce Manager L’OR

De Global E-commerce Manager L’OR draagt eindverantwoordelijkheid voor alle internationale L’OR webshops. JDE wil graag haar online presence verstevigen door de conversie en customer lifetime value verder te laten stijgen: het is aan de Global E-commerce Manager om de strategische roadmap naar succes te bedenken en uit te voeren. Als boegbeeld van L’OR is de Global E-commerce Manager de drijvende kracht achter deze groei.

Landen naar optimale conversie coachen

De belangrijkste doelstelling van de Global E-commerce Manager staat als een paal boven water: de customer lifetime value van alle L’OR webshops optimaliseren. Zij/hij kan sturen op alle data en insights die in-house voorhanden zijn, en onderhoudt daarbij nauw contact met de verschillende landen. Deze landen worden door de Global E-commerce Manager niet alleen gestuurd, maar ook getraind en gecoacht in de weg naar meer omzet.

Multidisciplinaire scrum teams

JDE werkt sinds anderhalf jaar met de agile scrum methodology. De Global E-commerce Manager vormt onderdeel van een van de drie multidisciplinaire scrumteams, dat onder begeleiding van een agile coach tweewekelijkse sprints houdt. De Global E-commerce Manager is volledig verantwoordelijk voor de P&L van haar/zijn scrumteam, en houdt de ontwikkeling van de verschillende webshops van A tot Z in het vizier. Door de ideale L’OR shopping journey beter en steviger op de kaart te zetten, levert de Global E-commerce Manager een bijdrage aan de gehele e-commerce journey van JDE. Rapporteren gebeurt direct aan Wesley Kloppenburg, Head of E-commerce Europe.

De ideale kandidaat is een stevige persoonlijkheid met een ijzersterk track record in de e-commerce, bij voorkeur afkomstig van een ‘pure player’ of in een andere omgeving met eigen webshops. Een zeer commerciële, analytische en doelgerichte mindset is een must, net als uitstekende onderhandelings- en stakeholdermanagement-skills.

“De Global E-commerce Manager is het gezicht van alle global L’OR webshops. Met zo’n sterke commerciële propositie als die van L’OR weet zij/hij conversie en customer lifetime value naar een nóg hoger niveau te trekken.” – Wesley Kloppenburg, Head of E-commerce Europe

JDE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Global E-Commerce Manager L'OR

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.