Freelance Strategisch Business Writer

  • Amsterdam
  • Gepubliceerd op 11 februari 2019
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Een Strategisch Business Writer doorgrondt de kern van complexe recruitmentvraagstukken en zet deze om in aansprekende functieomschrijvingen. De ideale Strategisch Business Writer heeft een achtergrond in strategieconsulting en een talent voor taal. Deze freelance rol biedt ex-consultants die buiten de gebaande paden treden de flexibiliteit om hun post-consulting carrière te bouwen, en daarbij een link te behouden met relevante thema’s in het bedrijfsleven.

Top of Minds

Top of Minds is het executive search kantoor van ‘de nieuwe wereld’ – waarbij digital een sleutelrol speelt. De omvangrijke klantenportefeuille omvat vrijwel alle A-merken in Nederland, van start- en scale-up tot corporate. Top of Minds schrijft geen traditionele vacatures, met een lange lijst onduidelijke werkzaamheden en kandidaatseisen. In plaats daarvan gelooft Top of Minds in de kracht van storytelling: het overbrengen van de kernwaarden van een bedrijf, en van de interessantste uitdagingen van een vacature. Top of Minds spreekt daarmee op unieke wijze de meest veelbelovende professionals van Nederland aan. De functieomschrijvingen zijn dan ook een essentieel onderdeel van het zakelijk succes van Top of Minds.

De vaardigheden die ik als consultant bij McKinsey heb geleerd, zet ik in om recruitmentvraagstukken écht te begrijpen en goed op papier te zetten. Dit combineert perfect met mijn carrière als singer-songwriter en mijn overige freelance werk als consultant en auteur. – Laura Kits, Senior Freelance Strategisch Business Writer

Strategisch Business Writer

Een Strategisch Business Writer is cruciaal in dit proces, want de schrijver schrijft de content die kandidaten wijst op, en enthousiasmeert voor vacatures. De Strategisch Business Writer schakelt per functieprofiel met de Top of Minds consultant die eigenaar is van die vacature.

Ondersteund door een opname van het interview met de hiring manager(s) schrijft de SBW een vacaturetekst, die kernachtig de identiteit van het bedrijf en de inhoud van de functie weet te vatten. Een Strategisch Business Writer zet hierbij zijn/haar kennis van het bedrijfsleven en vaardigheden om te structureren in. Hij/zij heeft talent voor taal en vindt het leuk goede teksten te schrijven.

Naast het schrijven van functieprofielen, zijn er regelmatig projecten waar je op ingezet kunt worden. Bijvoorbeeld het schrijven van interviews of werk en schrijf je mee aan hoogstaande adviestrajecten op het gebied van Employer Branding.

Deze freelance rol is perfect voor voormalig strategieconsultants, die niet meteen aan een nieuwe corporate functie beginnen maar juist zelf een bedrijf opbouwen of een creatieve carrière najagen. Naast flexibiliteit en een nieuw netwerk in een toonaangevend recruitmentbureau, biedt deze functie een boeiende inkijk in de wereld van executive recruitment en al haar klanten.

Ik heb mij na mijn tijd bij BCG vooral toegelegd op creatief schrijven, maar merk inmiddels dat ook zakelijk schrijven een belangrijk deel van mijn werk is geworden. Ik schrijf per maand zoveel profielen als ik zelf wil. Dit werk is ideaal voor mij als opkomend auteur met een serieuze consulting achtergrond. – Jaap Hoekstra, Senior Freelance Strategisch Business Writer

Functie-eisen

  • Aantoonbare ervaring in strategie- of managementconsulting
  • Uitstekende schrijfvaardigheid in het Nederlands en het Engels
  • Beschikbaarheid om een aantal functieprofielen per maand te schrijven op freelancebasis (een profiel schrijven duurt gemiddeld vier uur)
  • Aantoonbare affiniteit met schrijven (creatief of zakelijk) is een pre

Neem voor meer informatie contact op met Esther de Kruijk via esther@topofminds.com.

Contact

Esther de Kruijk Mail
Volgende vacature
Strategy OfficerKramp

Aanmelden nieuwsbrief