FP&A Reporting Manager

FP&A Reporting Manager

 • Finance
 • Industrial
 • Apeldoorn
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1806 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Reesink werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf zeven jaar ervaring als RC
  • Ervaring met Management Reporting & Business Control
  • Stakeholdermanager
  • Communicatief
  • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bedrijven in de landbouw, transport en grond-, weg- en waterbouw kunnen vaak niet zonder de machines en diensten van Royal Reesink. Door meer diepgang en kwaliteit in de analyses en rapportages te brengen en door processen te optimaliseren, tilt de FP&A Reporting Manager Financial Planning & Analysis in de organisatie naar een hoger niveau.

Over Royal Reesink

In 1786 startte Hendrik Reesink zijn eenmanszaak in machines in Zutphen. De ondernemer had destijds niet kunnen bedenken dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot de marktleider die Royal Reesink vandaag de dag is. De internationale distributeur en serviceverlener op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw is nu een van de meest bepalende spelers in de markt.

Samen met fabrikanten van A-merken werkt Royal Reesink aan de ontwikkeling van schonere, slimmere en efficiëntere machines en systemen. Innovatie speelt een cruciale rol, net als de continue zoektocht naar duurzamere oplossingen. Maar Royal Reesink gaat verder dan alleen het verkopen, leasen of verhuren van machines en systemen. Het bedrijf levert klanten ook op maat gemaakte service (inclusief onderhoud, snelle reparaties en levering van onderdelen) en ondersteuning en training om machines zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En dat al negen generaties lang.

Inmiddels telt het portfolio van Royal Reesink wereldwijd zo’n veertig dochterondernemingen met in totaal meer dan 2.500 medewerkers. Al deze medewerkers delen een passie voor machines en kwaliteit, en hebben een flinke ondernemersdrang. Ze zijn trots op de internationale marktpositie van het bedrijf en zetten zich elke dag vol overgave in om die positie te verstevigen. Binnen de Royal Reesink Group zijn lijnen kort, wordt snel geschakeld en is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Transitie
De afgelopen jaren groeide Royal Reesink dankzij verschillende acquisities exponentieel. Deze bedrijven hebben altijd autonoom geopereerd. Hoewel zij ook als dochteronderneming van Royal Reesink hun eigen identiteit kunnen behouden, is het tijd om processen te alignen en te integreren. Dat vraagt om een ingrijpende transitie in meerdere lagen van de organisaties.

Vacature: FP&A Reporting Manager

De transitie heeft logischerwijs ook impact op de financiële organisatie van Royal Reesink. Financial Planning & Analysis speelt daarin een cruciale rol. Processen en systemen moeten door de hele organisatie heen aligned en geoptimaliseerd worden. Die professionaliseringsslag jaagt de FP&A Reporting Manager aan.

Efficiënte processen, strakke planningen en glasheldere rapportages: voor minder doet de FP&A Reporting Manager het niet. De kwaliteit en diepgang moeten groter, deze analyses en rapportages vormen immers de basis waarop het bestuur belangrijke beslissingen maakt. Maar ook voor andere divisies en teams in de organisatie zijn de inzichten van het FP&A-team (2 fte) leidend. Doordat de FP&A Reporting Manager de cycli van de business kent, weet zij/hij precies wat wanneer prioriteit heeft en hoe dit zo efficiënt en effectief mogelijk aan te vliegen. Dit alles vertaalt zij/hij door naar heldere FP&A-standaarden. Daarnaast is zij/hij verantwoordelijk voor de jaarrekeningen en de performance reviews op verschillende lagen in de organisatie. Ook het reviewen van investeringsbeslissingen neemt de FP&A Reporting Manager voor haar/zijn rekening. In de dagelijkse praktijk werkt de FP&A Reporting Manager nauw samen met de finance teams in de dochterondernemingen en met de Group Accounting Manager. Zij/hij rapporteert direct aan Michiel Alst, VP Group Finance & Control.

De FP&A Reporting Manager is een sterke communicator. Zij/hij kan een verhaal of inzichten in elke laag van de organisatie op de juiste manier over de bühne krijgen. Want alleen als alle divisiemanagers, teams en andere stakeholders aan boord zijn, slaagt de FP&A Reporting Manager in haar/zijn opzet. Dankzij een inspirerende manier van leidinggeven is zij/hij ook in staat andere onderdelen van de business te beïnvloeden.

“Efficiënte processen, strakke planningen en glasheldere analyses met veel diepgang: voor minder doet de FP&A Reporting Manager het niet. Op basis van jouw analyses en rapportages maakt het bestuur belangrijke beslissingen. Kortom: een geweldige kans om enorm veel impact te maken op de toekomst van een eeuwenoud bedrijf.” – Michiel Alst, VP Group Finance & Control

Naast inspirerend, is de FP&A Reporting Manager ook uitgesproken analytisch, pragmatisch en zeer resultaatgericht. Hoewel de FP&A Reporting Manager zelf zeer gestructureerd werkt, gedijt zij/hij goed in een organisatie die volop in transformatie is en processen en structuren niet altijd in beton gegoten zijn. Daar krijgt zij/hij energie van, en het versterkt de drive om voor het beste resultaat te gaan.

De ideale kandidaat is een gedreven, zelfstartende teamplayer die gemakkelijk draagvlak voor ideeën creëert en met haar/zijn unieke skillset een nieuwe fase inluidt voor FP&A binnen Royal Reesink.

 

Interesse?

Royal Reesink werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.