Financial Controller BeNe

Financial Controller BeNe

  • Finance
  • Consumer
  • Amersfoort
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1350 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sanoma werkgeverspagina voor andere vacatures

In ruim twintig jaar ontwikkelde het Finse Sanoma Group zich van een uitgeverij van publiekstijdschriften tot een snelgroeiend, toonaangevend leerbedrijf met innovatieve leerproducten en onderwijsplatforms voor basis-, middelbaar en beroepsonderwijs. Op financieel vlak maakt het bedrijf een transitie door. De Financial Controller ondersteunt de BeNe-regio in de transformatie tot een toekomstbestendige, gecentraliseerde organisatie. 

Over Sanoma Group

Sanoma Group is een innovatief leer- en mediabedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen beïnvloedt. Het bedrijf bestaat uit een groeiend Europees leerbedrijf en een marktleidend, crossmediabedrijf in Finland. Wereldwijd telt Sanoma Group zo’n 5000 werknemers die zich dagelijks inzetten om voorop te blijven lopen in de continu veranderende wereld van educatie en media, en te blijven groeien in Europa. Het hoofdkantoor van Sanoma Group is gevestigd in Helsinki.

Sanoma Group staat bekend als een uiterst agile en innovatief bedrijf dat altijd in beweging is. Naast de strategische transformatie van aanbieder van publiekstijdschriften naar onderwijs, zit de financiële organisatie van het bedrijf momenteel vol in de transitie naar een gecentraliseerde organisatie. Waar de finance-teams van de verschillende bedrijven in de BeNe-regio voorheen tamelijk autonoom opereerden, wil Sanoma financiële processen in de verschillende business units professionaliseren en harmoniseren. De nieuwe Financial Controller zet het framework neer voor een stabiele, effectief gecentraliseerde financiële organisatie in de BeNe regio, waarin de kwaliteit altijd gewaarborgd is.

Vacature: Financial Controller BeNe

De Financial Controller werkt intensief samen met de accounting managers en business controllers in het BeNe-team en de verschillende business units. Zij leveren de maandelijkse analyses en rapportages, maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij de Financial Controller. Om de kwaliteit te allen tijde te waarborgen monitort zij/hij processen nauwkeurig en ondersteunt teams daar waar nodig. Daarbij heeft zij/hij altijd heel duidelijk het vizier op het ultieme doel: het optimaliseren en standaardiseren van financiële processen in de organisatie. Een mooie kans voor een finance professional om de mouwen op te stropen en de status quo te challengen.

Naast een nauwe samenwerking met het regionale accounting team, onderhoudt de Financial Controller ook nauw contact met het internationale Group Finance & Control Team. Bij (internationale) M&A-trajecten speelt de Financial Controller een rol in het integreren en optimaliseren van financiële processen en structuren. De Financial Controller rapporteert direct aan de Head of Financial Control, Marianne Kivelä.

De rol vraagt om een Financial Controller met uitgebreide kennis van IFRS en ervaring met complexe financiële zaken. Een ambitieuze probleemoplosser die het overzicht behoudt, alle informatie consolideert en dit op heldere, inzichtelijke manier aan anderen kan overbrengen.

“Deze rol is een uitgelezen kans voor een leergierige, ambitieuze finance professional die na de Big Four heel graag de volgende stap wil zetten. Met de brede blik op finance die je als Financial Controller bij Sanoma krijgt, ligt de stap naar Finance Director na een paar jaar binnen handbereik.” – Marianne Kivelä, Head of Financial Control

 

Interesse?

Sanoma werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via
annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.