Sanoma

Sanoma

Sanoma Group

Mensen inspireren, informeren en verbinden. Dat is de missie van internationaal mediaconcern Sanoma. Het van oorsprong Finse bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer €1,5 miljard, waarvan meer dan €800 miljoen in de Business Unit BeNe (België + Nederland) wordt gedraaid. Om verder te groeien binnen het voortdurend veranderende medialandschap werd in 2014 een transformatie ingezet. CHRO Gieta Veersma: “We hebben een uitdagend portfolio en hoge ambities. Onze mensen hebben de creativiteit en het ondernemerschap om de uitrol van nieuwe initiatieven tot een succes te maken.”

Sanoma in Nederland

Sanoma is het sterkste mediabedrijf van Nederland. Met merken zoals Autoweek, LINDA, vtwonen, Donald Duck, Veronica, Kieskeurig en NU.nl, is Sanoma dé crossmediale aanbieder van media- en marketingoplossingen. Tijdschriften, evenementen, customer media, online en mobile – Sanoma is van alle markten thuis. De recente transformatie resulteerde in Nederland in 2015 al in zakelijk succes. De ambitie is om de organische omzetgroei van alle merken te versnellen. Strategische projecten richten zich o.a. op crossmediale marketing en prijsstrategieën.

Domeinstrategie

2014 en 2015 stonden voor Sanoma in het teken van een grote transformatie. Het portfolio is teruggebracht tot de sterkste merken binnen vier marktgedreven domeinen: Home Deco, Automotive, Kids & Teens en Women. Er wordt fors geïnvesteerd in tv en digitale media, zodat deze domeinen door middel van kanaal-overstijgende proposities gemanaged kunnen worden. Een bewijs voor het potentieel van onze domeinstrategie is vtwonen. Van oorsprong stond dit merk alleen voor een website en woonmagazine. Er is later ook een tv-format aan gekoppeld en de Woonbeurs Amsterdam is omgedoopt tot vt wonen&design beurs. Deze mono-brandaanpak resulteerde in een forse stijging van de magazine-oplage, kijkcijfers, traffic en omzet van de webwinkel en bezoekers van het evenement.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.