Finance Manager

Finance Manager

  • Finance
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 862 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Van Dam werkgeverspagina voor andere vacatures

Van Dam is wereldwijd marktleider in de assemblage en het onderhoud van printmachines voor verpakkingsmaterialen. Het bedrijf heeft een stevige marktpositie, vanwege hun technologie van de bovenste plank en sinds kort de backing van een innovatiegerichte investeerder. In het kader van professionalisering en schaalvergroting wordt voor de positie van Finance Manager een allround high-potential gezocht.

Over Van Dam Machines

Van Dam is een van de grootste spelers ter wereld in de assemblage en verkoop van geavanceerde bedrukkingsmachines voor verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie, met als bekende voorbeelden bekers van Starbucks en verpakkingen van Nestlé. De onderneming heeft ruim 70 medewerkers, in Amsterdam en New York, die voor een jaarlijkse omzet van circa €20 miljoen zorgen. De machines worden aan een wereldwijde klantenkring verkocht.

“De verpakkingsmarkt is op het moment erg in beweging. Dat schept veel kansen voor een innovatieve high-tech speler als Van Dam Machines die deze verpakkingen bedrukt.” – Christian Haket, Investment Manager bij Anders Invest

In de tweede helft van 2019 is een nieuw tijdperk aangebroken voor Van Dam Machines. In augustus werd het bedrijf overgenomen door Anders Invest, een investeringsmaatschappij die bekend staat binnen de maakindustrie om haar lange horizon en focus op de menselijke maat. In oktober trad AnneMaart Bijleveld aan als CEO. Zij brengt onder meer ervaring mee vanuit BCG, RBS, AkzoNobel en Hunter Douglas. De toekomst van Van Dam Machines staat in het teken van innovatie – waaronder de lancering van de veelbesproken In-Direct Flexo (IDF) technologie – en het opzetten van nieuwe verdienmodellen rondom onderhoud en onderdelen.

Lees meer over IDF

De innovatieve IDF-machines kunnen met 7 proces-kleuren alle denkbare kleuren drukken, met een hogere resolutie én dezelfde snelheid als de conventionele dry-offset technologie. Hierdoor kunnen de klanten van Van Dam Machines omsteltijden en batch-groottes significant terugbrengen. Deze ingrijpende innovatie maakt het mogelijk marktaandeel terug te winnen van de duurdere high-end decoratietechnieken, ook vanwege de brede toepasbaarheid op andere verpakkingsmaterialen in de huidige zoektocht naar duurzamere alternatieven.

Vacature: Finance Manager

Dit is een kans voor iemand met een achtergrond in finance om een razendsnelle ontwikkeling door te maken als rechterhand van de CEO van een snelgroeiend bedrijf. Het zwaartepunt voor de rol is Finance, maar ook IT, HR en Facilities zijn aandachtsgebieden. De ideale omgeving om in enkele jaren klaargestoomd te worden voor een rol als CFO.

“Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een pragmatische houding zorgt de Finance Manager voor structurele verbeteringen van de interne organisatie.” – AnneMaart Bijleveld, CEO bij Van Dam Machines

Dit is een interessante tijd om bij Van Dam Machines te beginnen. De nieuwe Finance Manager krijgt de kans om zijn/haar stempel te drukken op een breed scala aan projecten. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten en automatiseren van maandrapportages, vernieuwen van alle essentiële IT-systemen, optimaliseren van voorraadbeheer, ondersteunen van inkoop om marges te verbeteren en het ontwikkelen van pricingmodellen. Ook bij het opzetten van de nieuwe services is de Finance Manager een belangrijke sparringpartner voor de business. Van Dam Machines heeft in bijna 60 jaar een installed-base opgebouwd van een paar duizend machines die soms tot wel 20 jaar mee gaan. Dit biedt veel kansen voor het uitbouwen van een businessmodel rondom Maintenance & Parts, met meer consistentie in de cashflow als gevolg. Kortom: een kans om over veel verschillende onderwerpen te leren en direct impact te maken.

Van Dam werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.