Finance Director

Finance Director

 • Finance
 • Rotterdam
 • Gepubliceerd op: 17 april 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 991 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • Met een leidinggevende financerol
 • Strategische sparringpartner voor de business
 • Ervaring met PE
 • Ervaring met het digitaliseren van financiële processen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

APCOA Group is de grootste parkeerexploitant in Europa. Binnen de groep is de Nederlandse tak een relatief kleine speler, maar de ambities zijn er niet minder groot door. De Finance Director bouwt de stabiele financiële basis verder uit en stoomt de organisatie commercieel-strategisch klaar voor de volgende groeifase.

Over APCOA

APCOA Nederland maakt deel uit van APCOA Group, de grootste parkeerexploitant in Europa. Met meer dan vijftig jaar ervaring op parkeergebied en een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro onderscheidt APCOA zich van de concurrentie. De groep beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan negenduizend locaties in dertien Europese landen.

Binnen APCOA Nederland is het vizier vol gericht op groei. De organisatie investeert flink om de tevredenheid bij zowel consumenten als opdrachtgevers te vergroten en het netwerk uit te breiden. Momenteel beheert APCOA ruim honderd parkeerlocaties in heel Nederland, onder meer bij winkel- en stadscentra, evenementenlocaties en ziekenhuizen. De markt is competitief en op sommige vlakken al behoorlijk verzadigd. Toch zijn er nog volop mogelijkheden voor groei, zowel in bestaande als nieuwe domeinen, zoals het beheer van parkeerlocaties. Met de steun van het Britse investeringsfonds Strategic Value Partners wil APCOA de komende jaren nationaal en internationaal verder groeien.

Vacature: Finance Director

De Finance Director speelt een belangrijke rol in het realiseren van de groeiambitie van APCOA Nederland. Zij/hij vindt hier een finance-organisatie die in de basis goed staat, maar waar tegelijkertijd veel ruimte is voor professionalisering en groei. Processen digitaliseren is daar een onderdeel van, net als het beter benutten van de capaciteiten van het finance-team (vijf fte’s).

De Finance Director brengt de commercieel-strategische blik die nodig is om groei te realiseren. Zij/hij leert de organisatie op een andere manier naar finance te kijken: niet alleen vanuit vaste processen en structuren, maar met een innovatieve, op groei gerichte mindset. Dat resulteert in uitgedachte nieuwe business cases, zoals verbreding van het abonnementsmodel. De Finance Director laat zien waar de commerciële kansen liggen en hoe deze optimaal benut kunnen worden. Denken in kansen is sowieso de norm bij APCOA. Met haar/zijn can-do mindset en daadkracht tilt de Finance Director zowel het team als de finance-organisatie naar een hoger niveau.

“Als Finance Director reikt je verantwoordelijkheid verder dan alleen de cijfers; je bent de strategische counterpart die proactief meedenkt over hoe APCOA kan blijven groeien. Jij brengt de inhoudelijke kennis en ervaring die we nodig hebben om de volgende stap te kunnen zetten.” – Carlo Barten, Managing Director

Naast inhoudelijke kennis en een heldere strategische visie is het ook de persoonlijkheid van de Finance Director die het verschil maakt. Zij/hij is een coachende, inspirerende leider die gemakkelijk draagvlak creëert en mensen meekrijgt in veranderingen. De status quo is niet heilig, integendeel: de Finance Director durft stakeholders op elk niveau op de inhoud te challengen en (on)gevraagd van advies te voorzien – uiteraard altijd constructief. Zo is de Finance Director de strategische sparringpartner en het kritische klankbord waar zowel de Managing Director aan wie zij/hij rapporteert, als de hele organisatie behoefte aan heeft. Ervaring in een PE-omgeving is een must.

Interesse?

APCOA werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Finance Director

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.