E-commerce Marketing Manager

E-commerce Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Hoofddorp
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 2178 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RB werkgeverspagina voor andere vacatures

Al ruim tweehonderd jaar helpt RB mensen aan producten die leiden tot een schoner en gezonder leven. De online verkoop ervan is flink gestegen en dus staan de e-commercekanalen bij RB volledig in de spotlights. Aan de E-commerce Marketing Manager de taak om de online groeiambities van het bedrijf te leiden en tot een daverend succes te maken.   

Over RB

Van hardnekkige kalkaanslag verwijderen met Cillit Bang tot je huis coronaproof houden met Dettol, RB (ofwel Reckitt Benckiser) is met tientallen A-merken één van de grootste spelers in de FMCG. Met als doel to protect, heal & nurture in the relentless pursuit of a cleaner, healthier world focust het van oorsprong Britse conglomeraat zich op drie pijlers, namelijk: Health, Hygiene Home en Nutrition.

“De wereld is in 2020 onherkenbaar veranderd. De kans is groot dat COVID-19 voorlopig nog deel van ons leven zal blijven uitmaken en als maatschappij verankeren we daarom nieuwe hygiënepraktijken om onze manier van leven te beschermen. Het doel van RB is nog nooit zo relevant geweest, en de inspanningen van onze mensen zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Ik ben hen zeer dankbaar.” – Laxman Narasimhan, Chief Executive Officer

De businessunit van Hygiene Home Benelux is gevestigd in Hoofddorp en beheert ’s werelds bekendste schoonmaakproducten als Finish, Vanish, Airwick, Harpic, Cillit Bang, Calgon en het marktleidende desinfectiemiddel Lysol/Dettol. Dat juist deze categorie van thuishygiëne de afgelopen maanden een boost heeft gekregen, zal niemand verbazen. De verkoop via de verschillende e-commercekanalen is door het dak gegaan en wat RB betreft blijft dit het geval.

De omzet vanuit e-commerce is flink gestegen en RB investeert veel in de verdere ontwikkeling van dit kanaal. Aan de E-commerce Marketing Manager de taak om hier verdere invulling aan te geven. Het huidige team bestaat uit een Key Account Manager en twee Interns. De E-commerce Marketing Manager is eindverantwoordelijk voor dit team en geldt bovendien als onmisbare schakel in de groeistrategie.

Vacature: E-commerce Marketing Manager

De E-commerce Marketing Manager is verantwoordelijk voor het totale pakket aan e-commerce-activiteiten rondom de RB Hygiene Home-producten. Binnen deze rol vloeien operationele taken en strategische vraagstukken naadloos in elkaar over. En doordat het e-commercestuk nog redelijk in de kinderschoenen staat, krijgt de E-commerce Marketing Manager de vrijheid om haar/zijn eigen functie én team grotendeels zelf te creëren en uit te bouwen.

De E-commerce Marketing Manager bevindt zich op het snijvlak van e-commerce en marketing en werkt daarom ook nauw samen met het marketingteam. Zij/hij voert onder andere marketingplannen uit, beheert de budgetten en werkt samen met de Key Accountmanager en stuurt de Interns aan, zodat alle projecten met succes worden afgevinkt. Binnen het e-commercedomein richt zij/hij zich momenteel op marketplaces als bol.com en Amazon en clicks & bricks-partijen als AH.

Vanuit het RB-hoofdkantoor worden veel e-commerceplannen gepresenteerd, waaronder de lancering van exclusieve online assortimenten. Naast het runnen van de day-to-day business krijgt de E-commerce Marketing Manager ook de taak om deze plannen om te zetten naar een effectieve e-commercestrategie. Zij/hij vertaalt dit naar een uitvoerbaar plan dat de conversie flink optimaliseert en nog meer relevante traffic genereert. Om het vervolgens over de verschillende assen van webwinkels en marketplaces uit te rollen. Dankzij de inspanningen van de E-commerce Marketing Manager heeft ieder RB Hygiene Home-artikel voortaan via de juiste kanalen op de juiste momenten de juiste awareness.

“RB is een grote internationale speler met de wendbaarheid van een kleine lokale aanbieder waar mensen al snel veel vrijheid en kansen krijgen maar deze ook zelf kunnen zien en pakken.”

Wat betreft de groei van e-commerce neemt de E-commerce Marketing Manager een leidende rol richting RB zelf aan. Zij/hij denkt toekomstgericht, weet wat er zowel binnen RB als op de markt speelt en spot snel kansen. De E-commerce Marketing Manager neemt plaats in de strategische projectgroepen van RB, weet altijd de belangrijkste stakeholders te vinden en creëert met gemak voldoende draagvlak voor haar/zijn nieuwste e-commerce-ideeën.

Goed om te weten is dat de ideale kandidaat geen e-commerce-ervaring nodig heeft, maar wel een sterke wil om zich zichtbaar te ontwikkelen. Een flinke dosis eigenaar- en ondernemerschap is deze persoon niet vreemd. Geheel in lijn met de bedrijfscultuur van RB neemt de E-commerce Marketing Manager haar/zijn verantwoordelijkheid, werkt graag samen en gaat alleen voor het allerbeste resultaat. Succes binnen RB wordt namelijk altijd beloond met aantrekkelijke carrièremogelijkheden.

De E-commerce Marketing Manager werkt vanuit het hoofdkantoor in Hoofddorp en rapporteert aan Sjors de Ruijter, Head of Sales NL.

 

Interesse? 

RB werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via 
gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.