E-commerce Manager

E-commerce Manager

  • E-commerce
  • Consumer
  • Hoofddorp
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1267 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Somfy werkgeverspagina voor andere vacatures

Somfy is wereldwijd marktleider in automatisch aangedreven zonweringen, raambedekkingen en aanverwante producten. De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor de twee webshops van het bedrijf in Noord-Europa: Somfy en PoweredBlinds. Zij/hij verbetert de conversie, optimaliseert de funnels en verhoogt de omzet. Daarmee is zij/hij cruciaal voor de groeiambities van het bedrijf.

Over Somfy

Voor Somfy draait het om een betere manier van leven toegankelijk maken voor iedereen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve en betrouwbare oplossingen voor huizen en gebouwen met name gericht op de beheersing van licht en warmte. Somfy brengt comfort, veiligheid en duurzaamheid met geïntegreerde en draadloos bedienbare toepassingen, waaronder zonweringen en verlichtings- en alarmsystemen. Zo bouwt het bedrijf aan de leefomgeving van de toekomst.  

Somfy is wereldwijd de nummer 1 in automatisch aangedreven en bedienbare zonweringen en raambedekkingen. De premium producten van het bedrijf omvatten onder andere zonneschermen, terrasoverkappingen, rolluiken, gordijnen, smart home- systemen, camera’s, slimme verlichting en elektrische garagedeuren. Het van oorsprong Franse bedrijf is actief in bijna 60 landen en realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 1,25 miljard euro. Zelfs met die indrukwekkende cijfers groeit het bedrijf nog ieder jaar met zo’n vijf tot tien procent.

We zijn een pragmatisch, innovatief en no-nonsense bedrijf. We hebben een platte en informele structuur met veel nadruk op samenwerking en ondernemerschap.” – Suzanna Lammerts van Bueren, HR Director Noord-Europa

Somfy is actief via drie kanalen: B2B – gericht op fabrikanten en installateurs, Projecten – gericht op architecten en projectontwikkelaars van grote panden zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen, en B2C – gericht op consumenten. Om haar leidende positie te versterken, zet het bedrijf volop in op innovatie. Somfy volgt de nieuwste trends in smart living en robotics op de voet, investeert veel in haar B2C-kanalen en zet in op omnichannel distributie om haar commerciële positie verder te versterken. 

Vacature: E-commerce Manager

De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor de twee webshops van Somfy – Somfy en PoweredBlinds – in Noord-Europa, met name Nederland, België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. Deze kanalen spelen een belangrijke rol in Somfy’s groeiambities. De E-commerce Manager stuurt een team van zes Webshop Managers aan en rapporteert aan de Digital Director Noord-Europa.

De E-commerce Manager tilt onze webshops naar een hoger niveau. Zij/hij weet alles van traffic, conversie, et cetera en werkt volledig op basis van data. Daarbij helpt het om gevoel te hebben voor interieur, fashion, stijl en kleur.” – Sven van Witzenburg, Managing Director Noord-Europa

De twee webshops waar de E-commerce Manager verantwoordelijk voor is, zijn in eerste instantie gericht op consumenten. De Somfy webshop is vooral gericht op smart home producten en de PoweredBlinds webshop op slimme gordijnen en verduisteringssystemen. Samen met de Webshop Managers, zorgt de E-commerce Manager dat deze twee webshops een significante groei door gaan maken door conversie te verbeteren en funnels te optimaliseren om zo de omzet te verhogen.

De missie van de E-commerce Manager is om de webshops een nieuwe impuls te geven. Zij/hij bouwt de digitale winkels uit tot platformen met een nieuwe look and feel die aanspreekt bij consumenten en waar tegelijkertijd ook B2B-klanten gebruik van kunnen maken. Zo faciliteert de E-commerce Manager de verdere opschaling van de business.

Deze rol vraagt om een ervaren e-commerce professional die energie krijgt van het opbouwen van een internationale business. Zij/hij inspireert de Webshop Managers, helpt hen met het ontwikkelen van marketingstrategieën en -activiteiten, en stimuleert continue verbetering op basis van data, bijvoorbeeld klantinzichten, segmentatie en traffic analyses. Daarvoor reist de E-commerce Manager regelmatig naar de verschillende landen om op locatie met de Webshop Managers samen te werken. Ook volgt de E-commerce Manager de nieuwste ontwikkelingen in de markt op de voet om te zorgen dat Somfy voorop blijft lopen in haar industrie. 

 

Interesse? 

Somfy werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers
via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.