E-Commerce Manager

E-Commerce Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Tilburg
 • 918 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Petrol Industries werkgeverspagina voor andere vacatures

Het Nederlandse Petrol Industries is het bedrijf achter het bekende modemerk Petrol. Voorheen verkocht het bedrijf uitsluitend via (online) wholesalers. Sinds kort heeft Petrol Industries een eigen webshop. De nieuwe E-commerce Manager krijgt de unieke kans de webwinkel te runnen en uit te bouwen. En dat vanuit een uitstekend startpunt: een sterke merknaam en aansprekende collecties. Een rol vol ondernemerschap en met veel impact.

OVER PETROL INDUSTRIES

Petrol Industries ontwikkelt en verkoopt denim-geïnspireerde kleding voor mannen en kinderen onder haar bekende merk ‘Petrol’. Komende herst/winter lanceert het merk voor het eerst ook een damescollectie. Petrol groeit hard, ook internationaal. De belangrijkste pijlers onder deze groei zijn de unieke merkpositionering en een succesvolle expansiestrategie. Het bedrijf is actief door heel Europa, met de Benelux, Frankrijk en Duitsland als de belangrijkste markten. Het hoofdkantoor van Petrol Industries staat in Tilburg, waar ongeveer 70 mensen werkzaam zijn.

EIGENDOM VAN VENDIS

Sinds 2016 is Petrol Industries in handen van Vendis Capital, één van de meest toonaangevende private-equitypartijen op het gebied van consumentenmerken. Vendis’ jarenlange ervaring en hun netwerk in de consumentensector, gecombineerd met hun meedenkende hands-on approach, maakt hen de ideale partner.

“Wij zetten onze kennis en ervaring actief in om onze bedrijven verder te ontwikkelen. We werken op een respectvolle manier samen met onze managementteams. Zij hebben zelf immers al het nodige bereikt. Wij helpen hen de volgende stap te zetten: groeien en de potentie waarmaken.” – Arjan Elderhorst, Investment Director bij Vendis

Vendis heeft een goed track record, met veel succesvolle investeringen in leidende retailers en consumentenmerken. In veel opzichten is Vendis een bijzonder fonds. Zo heeft de investeerder een sterke focus op één sector en is het zeer actief betrokken bij haar portfoliobedrijven. De slogan van Vendis is niet voor niets ‘building brands together’.

DE VACATURE: E-COMMERCE MANAGER

Van oudsher verkocht Petrol Industries haar collecties via offline en online wholesalers. Maar de laatste jaren is de markt sterk veranderd. Online krijgt een steeds prominentere plek, de wholesalers zijn in beweging en een goed begrip van de consument wordt steeds belangrijker.

Daarom heeft Petrol Industries sinds enige tijd een eigen webshop. De E-commerce Manager krijgt deze winkel onder zijn/haar hoede met de opdracht om de volgende stappen te zetten. Om meer traffic te genereren, de conversie op te schroeven, en de omzet significant te vergroten. Dat vergt creativiteit en het vermogen om buiten de gebaande paden te denken.

“We zijn een MKB-bedrijf. Dat betekent dat we veel zelf doen. Dat geldt ook voor de nieuwe E-commerce Manager. Die moet willen ondernemen, echt impact willen hebben. Pionieren. Het zou daarbij mooi zijn als hij/zij met ons een groei door kan maken. Eerst de webwinkel runnen en uitbouwen, maar later ook de online strategie vormgeven.” – Elwin Flint, CEO/Commercieel Directeur

SHOPKEEPER VAN DE WEBWINKEL

De belangrijkste taak van de E-commerce Manager is om de webwinkel te runnen. Daarbij heeft hij/zij, met de sterke merknaam, de Europese footprint en de populaire collecties, uitstekende ingrediënten om de webshop nationaal en internationaal uit te bouwen. Daarnaast werkt de E-commerce Manager samen met Sales aan de relatie met de grote marketplaces, zoals Zalando en ABOUT YOU. Hij/zij stemt bijvoorbeeld content en promoties af tussen de marketplaces en de eigen webshop.

Datagedreven werken is een belangrijk uitgangspunt van Petrol Industries. De E-commerce Manager speelt daarin een centrale rol. Enerzijds zal hij/zij, door het directe contact, de eindconsument veel beter leren kennen en veel data kunnen verzamelen. Anderzijds is online dé plek om met slimme, datagedreven inzichten nieuwe ideeën te testen en dit direct in de praktijk te brengen middels nieuwe campagnes en verbeterde proposities.

HECHT TEAM

Op het hoofdkantoor in Tilburg zijn alle activiteiten verenigd: sales, finance, design, etc. Dat geeft een dynamische en ondernemende sfeer. De E-commerce Manager werkt nauw samen met zijn/haar collega’s. Zo werkt hij/zij bijvoorbeeld veel met de CFO en Finance om data te analyseren en daar relevante inzichten uit te halen.

Ook zal de E-commerce Manager veel samenwerken met de verantwoordelijken voor de andere kanalen, zoals wholesale. Samen ontwikkelen zij overkoepelende strategieën, bijvoorbeeld over promoties, en wisselen ideeën uit. Ook heeft de E-commerce Manager regelmatig contact met de e-commerce professionals van de andere portfoliobedrijven van Vendis om van elkaar te leren en best practices uit te wisselen.

De E-commerce Manager rapporteert aan de Manager Marketing & E-commerce, Manuela Sep, heeft een team van twee personen onder zich en krijgt daarnaast ondersteuning op het gebied van design en DTP. Uiteindelijk moet E-commerce in de komende jaren uitgroeien tot een afdeling van zo’n vijf tot tien fte.

Kandidaatprofiel

ERVARING
 • WO-niveau
 • 5+ jaar in e-commerce, fashion of consumenten- / lifestylemerken
PERSOONLIJKHEID
 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Commercieel
 • Zelfstandig
 • Assertief
 • Analytisch
 • Communicatief

Petrol Industries werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet, via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.