E-commerce Manager Living

E-commerce Manager Living

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2297 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Met 12.5 miljoen actieve klanten is bol.com de populairste winkel van Nederland en België. Zoekt en gij zult vinden: van e-books tot tuinmeubilair, van legpuzzels tot woonaccessoires – en alles daartussenin – bol.com verkoopt het. De E-commerce Manager Living zorgt ervoor dat klanten altijd vinden wat ze zoeken, en onderweg volop ideeën opdoen voor volgende aankopen.  

Over bol.com

Bol. com heeft het retaillandschap en de manier waarop we winkelen voor altijd veranderd. Concreet: bol.com heeft winkelen kinderlijk eenvoudig gemaakt. Samen met 53.000 zakelijke partners die via bol.com hun producten verkopen, staat de online marktleider garant voor een assortiment van maar liefst 33 miljoen artikelen. Vorig jaar noteerde bol.com een groei van 70% en een recordomzet van 4,3 miljard euro. Schrik niet: op Black Friday verwerkte het platform maar liefst 700 orders per minuut (!).

Een groot deel van het succes dankt bol.com aan haar uitgesproken klantcentrische benadering. Dankzij een analytische en datagedreven manier van werken begrijpt bol.com precies wat klanten willen, en op welk moment ze dat willen. Dat diepe begrip van de klant en de juiste doorvertaling naar strakke, inspirerende en efficiënte customer journeys speelt een sleutelrol in het succes en de razendsnelle groei van bol.com. Met dank aan de E-commerce Managers die de klantreizen van A tot Z uitstippelen, inrichten en continu optimaliseren.

Vacature: E-commerce Manager Living

De E-commerce Manager Living is de architect van de klantreis die consumenten op bol.com doorlopen. Verdeeld over verschillende clusters – die ze bij bol.com ‘winkels’ noemen – en waar doorgaans vele honderdduizenden artikelen onder vallen. Met zoveel verschillende artikelen en productgroepen, zijn er talloze klantreizen denkbaar. Hoe die vele verschillende customer journeys zo inspirerend, effectief en schaalbaar mogelijk gemaakt kunnen worden: dat is de vraag waar de E-commerce Manager Living zich over buigt.

Dat doet zij/hij samen met een team van zeven getalenteerde Customer Journey Specialisten dat de E-commerce Manager Living aanstuurt. Om een optimale customer journey-strategie te ontwikkelen, verplaatst de E-commerce Manager Living zich volledig in de consument en beoordeelt de klantreizen op cruciale factoren, variërend van snelheid en beleving, tot de relevantie van getoonde artikelen en inspirerende content. Al deze inzichten bundelt zij/hij in een consistente, strategische visie die zij/hij vervolgens op inspirerende, heldere wijze aan het gedreven team overbrengt.

Meten = weten
De E-commerce Manager Living monitort en meet continu processen, deelt opgedane inzichten met het team en de business, en draait aan de juiste knoppen om innovatie- en optimalisatietrajecten door te voeren. Daarbij laat zij/hij zich uiteraard leiden door visie, kennis en ervaring, maar meer nog diepgaande kwantitatieve en kwalitatieve analyses van de virtuele winkelpaden die de E-commerce Manager Living aan de lopende band uitvoert.

Als vakinhoudelijk expert is de E-commerce Manager Living altijd op de hoogte van innovaties, ontwikkelingen in de markt en industry best practices, en bekijkt altijd of bol.com van dergelijke tools en trends kan profiteren. Op die manier speelt de E-commerce Manager Living een wezenlijke bijdrage aan de (door)ontwikkeling van de customer journey-methodologie van bol.com.

De E-commerce Manager Living fungeert als primaire sparringpartner van de business, en manifesteert zich als een bedreven stakeholdermanager die mensen op overtuigende manier met zich meekrijgt. Door allerlei processen en systemen te beïnvloeden en te optimaliseren, bereikt de E-commerce Manager Living gestaag het ultieme doel: de customer journeys van de Living & Lifestyle-categorie – en daarmee de hele cluster – naar het volgende niveau tillen.

Innovatieve, inspirerende leider
De ideale kandidaat is een customer journey mastermind met ruime ervaring in e-commerce bij een snelgroeiend bedrijf. Een high-potential met een groot conceptueel vermogen en de flexibiliteit en complexiteit om door te groeien binnen de organisatie. Een ervaren, coachende manager met een bewezen track record in het optimaliseren van klantreizen dus, met een analytisch, innovatief en ondernemend brein. Een klantgerichte teamplayer die houdt van pionieren, experimenteren en graag meebouwt aan het verder verstevigen van de leidende positie van bol.com.

“De E-commerce Manager Living moet naast een onbetwiste customer journey-expert ook een uiterst bedreven stakeholdermanager zijn. Intern goed kunnen schakelen, draagvlak voor je ideeën kunnen creëren en weten wie je nodig hebt om zaken in gang te zetten, zijn essentieel om je eigen winkel naar the next level te brengen.” – Jasper van der Linden, Head of Customer Journey, Promotions & Campaigning


Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via
lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.