E-commerce Manager

E-commerce Manager

 • E-commerce
 • Consumer
 • Pijnacker
 • 588 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bever werkgeverspagina voor andere vacatures

Niemand is een binnenmens. Daar zijn ze van overtuigd bij Bever. In de bekende buitensportwinkel zijn allerlei producten te vinden voor een actief buitenleven – van wandelschoenen tot ski’s en kampeerspullen. Er zijn zo’n 40 filialen in Nederland en ook online is het bedrijf zeer succesvol. Zo werd Bever bijvoorbeeld eerder dit jaar door Google uitgeroepen tot beste omnichannel retailer van Europa. Maar de ontwikkelingen in de online markt gaan snel, en om er voor te zorgen dat ze voorop blijft lopen is er bij Bever ruimte ontstaan voor een ondernemende E-commerce Manager.

Over Bever

Bever is in 1977 opgericht door Fred van Olphen. Een ondernemer met een missie: mensen stimuleren om vaker naar buiten te gaan. In zijn winkel verkocht hij alleen producten die iets met buiten te maken hebben, en dat doet Bever nog steeds. De winkel is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle keten en valt onder het Belgische moederbedrijf A.S. Adventure Group, dat naast Bever onder andere ook Cotswold Outdoor in het Verenigd Koninkrijk, McTrek Outdoor Sports in Duitsland en A.S. Adventure in België bezit. Door onderdeel uit te maken van deze groep profiteert Bever van zowel schaalvoordelen als kostenbesparingen door centralisatie.

Naast de financiële voordelen biedt de groep ook de mogelijkheid om op het gebied van E-commerce op internationaal niveau best-practices te delen en te investeren in de nieuwste online tools. Als een van de weinige klassieke retailers in Nederland is het de organisatie gelukt om in een aantal jaar een zeer succesvolle omnichannel strategie te integreren in de customer journey. Zo dient de webshop niet alleen als verkoopkanaal, maar ook als platform waar consumenten zich oriënteren en laten inspireren. Ook worden members via het online platform uitgenodigd voor clinics en events in de Bever winkels.

Iedereen binnen Bever is bezig met het optimaliseren van de omnichannel strategie. In de winkels is de webshop beschikbaar via digitale kiosken, zodat klanten direct een product kunnen bestellen als iets niet op voorraad is, en wijzen medewerkers klanten op de mogelijkheden tot click-and-collect. De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor een van de belangrijkste schakels in de omnichannel journey: de webshop.

Over de Functie: E-commerce Manager

Qua omnichannel strategie behoort Bever tot de koplopers in Nederland. Maar om dat te blijven, is innoveren een vereiste – stilstand is achteruitgang. De E-commerce Manager ontwikkelt een visie en strategie gericht op de ontwikkeling van de webshop en vertaalt dit naar een concreet plan. Door samenwerkingen aan te gaan met de juiste stakeholders, hypotheses te toetsen en proactief te kijken naar ruimte voor verbetering speelt de E-commerce Manager een sleutelrol in het bereiken van de volgende fase in het omnichannel succes van Bever.

Het belangrijkste doel van de E-commerce Manager is een optimaal functionerende website, één die zeer hoge conversie oplevert. En dat is zowel directe conversie in de webshop, als conversie naar de winkels en inschrijvingen van nieuwe members. Bij Bever voeren ze de omnichannel strategie namelijk volledig door tot het einde van de keten en maken ze geen onderscheid tussen omzet uit verschillende kanalen.

De E-commerce Manager stuurt een team van 14 FTE aan, dat bestaat uit drie Online Merchandisers en elf Content Marketeers. Hij/ zij speelt een belangrijke rol in het commerciële hart van Bever door een grote bijdrage te leveren aan het promotiebeleid. Dit kunnen zowel omnichannel-, als online-only promoties zijn. Dit laatste komt steeds vaker voor. Daarnaast ontwikkelt de E-commerce manager een innovatieve strategie voor de content en de landingspagina’s en stuurt het team aan op de integratie van tutorials, vlogs en slimme tools voor klantreviews in de webshop. Alles zodat klanten producten sneller vinden en beter en sneller tot een keuze kunnen komen. Bever doet alles om de kernbelofte van expertise en advies continu en via alle kanalen waar te maken. Waarbij de webshop een cruciale rol speelt voor de conversie in de winkels.

Andere belangrijke aandachtsgebieden van de E-commerce Manager zijn het verbeteren (en waarmaken) van de delivery promise en het ‘online-only’ aanbod in de webshop. Dit zijn producten uit collecties van bestaande leveranciers die alleen in de webshop worden verkocht. Door het toenemende aanbod van deze online-only producten komen op supply-chainniveau diverse goederen- en informatiestromen bij elkaar. En dat zorgt in sommige gevallen voor langere bezorgtijden en meer retouren. Samen met Buying, Supply Chain en de UX-afdeling werkt de E-commerce Manager aan de optimalisatie van deze processen en bouwt hij/zij slimme forecasting modellen om te voorspellen welke artikelen succesvol zullen zijn in de webshop.

Ook onderzoekt de E-commerce Manager proactief mogelijkheden om de orderwaarde van klanten te vergroten. Bijvoorbeeld door crosssell en upsell te realiseren bij klanten die zich in de webshop oriënteren op aanbiedingen. Bij succes bouwt de E-commerce Manager een business case en schakelt daarbij intensief met de interne teams Online Marketing, Buying, Merchandise en UX-design.

De E-commerce Manager maakt samen met de Marketing en Online Marketing Manager onderdeel uit van het MT en rapporteert direct aan Marketing & Omnichannel Directeur Hidde van der Louw.

Kandidaatsprofiel

Persoonlijkheid

 • Proactief
 • Resultaatgericht
 • Sterk in stakeholdermanagement
 • Commercieel
 • Ondernemend
 • Pragmatisch

Ervaring

 • WO-opgeleid
 • Minimaal 8 jaar binnen E-commerce en/of online marketing
 • Ervaring met het optimaliseren van conversie binnen een webshop
 • Kennis van de nieuwste tools en ontwikkelingen op het gebied van online merchandising, conversie en UX
 • Teams aansturen

Bever werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com voor meer informatie.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.