E-commerce Lead

E-commerce Lead

  • Marketing
  • Consumer
  • Amersfoort
  • 883 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

Ruim 19.000 leden-melkveehouders leveren de melk van hun koeien aan FrieslandCampina. De melk, kaas, boter, yoghurt en dranken worden verkocht in de supermarkt, en steeds vaker ook online via AH.nl of Jumbo.com. FrieslandCampina heeft de hele keten – van gras tot glas – goed in de vingers. Ze kennen hun consumenten, waarborgen de kwaliteit van de producten en weten waar nog kansen liggen voor ontwikkeling. Zo’n kans ligt bij e-commerce.

E-commerce bij FrieslandCampina

E-commerce is voor FrieslandCampina een relatief nieuwe tak van sport. Het streven is echter om in 2020 mee te draaien op topniveau. Jules Kramer (Category Development Manager) heeft de e-commerce strategie voor 2020 geschreven. Het doel is dat het kanaal in 2020 verantwoordelijk is voor 10% van de omzet. Uit deze ambitieuze doelstellingen blijkt dat e-commerce voor FrieslandCampina hoge prioriteit heeft. “We willen voorop lopen,” zegt Kramer. “Een partner van de retailers zijn op het gebied van e-commerce. Wij weten waar, hoe en waarom consumenten onze producten kopen. We zijn innovatief en hebben ervaring met e-commerce op internationaal niveau. Dat gaan we nu vertalen naar e-commerce in Nederland.”

Het geloof dat er zwaar moet worden ingezet op e-commerce reikt verder dan Kramer. Managing Director Berndt Kodden: “E-commerce wordt een essentieel onderdeel van onze business. We gaan hier vol op inzetten, wetende dat we van de investeringen die we nu op e-commerce doen we de eerste jaren niet veel gaan terugzien.”

Vacature voor E-commerce Lead

E-commerce Lead is een nieuwe functie waarvan veel wordt verwacht voor de toekomst van FrieslandCampina. Deze specialist is proactief en brengt de e-commerce praktijk van het bedrijf tot leven. Dat betekent aanhalen van de bestaande relaties en focussen op nieuwe partners, bijvoorbeeld bedrijven die maaltijdboxen leveren. Wat de toegevoegde waarde van FrieslandCampina kan zijn voor dit soort partijen? De data over consumentengedrag en expertise op het bewaken van de kwaliteit van versproducten.

De E-commmerce Lead geeft leiding aan een E-commerce Specialist en is onderdeel van het Sales MT dat rapporteert aan Edwin Blom (Sales en Shopper Marketing Director).

Focus op groei

De E-commerce Lead is een thought-leader die best practices verzamelt en innovatieve concepten ontwikkelt. Hij/zij focust op groei. Veel kinderdagverblijven en middelgrote bedrijven bestellen hun boodschappen bijvoorbeeld via AH.nl en veel van de producten op het boodschappenlijstje zijn FrieslandCampina producten. De E-commerce Lead ontwikkelt – in samenwerking met FrieslandCampina Foodservice – een B2B-strategie om deze kans optimaal te benutten. Voor best practices kan de E-commerce Lead schakelen met collega’s in het buitenland. In Azië is bijvoorbeeld al veel eerder ingezet op online aanwezigheid. Wat betreft nieuwe concepten geldt: alleen iets nieuws ontwikkelen voor issues waar in de hele markt op dit moment nog geen oplossing voor is. Neem bijvoorbeeld de ‘vers-barrière’. Het blijkt dat consumenten liever niet online bestellen omdat ze bang zijn dat verse producten beschadigen of niet meer lekker of gekoeld zijn wanneer de bestelling bezorgd wordt.

Leren van anderen

Wie producten van Campina, Milner, Appelsientje, Optimel, Chocomel, Botergoud of BOER en LAND koopt, spaart met Eurosparen.nl voor korting op een dagje naar de Efteling, een weekend weg of kaarten voor een theatervoorstelling. Voor FrieslandCampina levert dit o.a. inzichten op in de customer journey van de consument. De E-commerce Lead schakelt intensief met het Digital Content Platform Team dat de website van Eurosparen beheert, om te leren over het succesvol inzetten van content, online loyaliteitsprogramma’s en de rol van (digital) marketing.

Contact

E-commerce Lead Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.