Director Scalability

Director Scalability

  • Utrecht
  • 469 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In e-commerce is schaalbaarheid op dit moment het sleutelwoord. Bol.com is geen uitzondering. Het succes is er, maar hoe kan de efficiëntie en effectiviteit van een start-up bewaard blijven in een organisatie van duizend medewerkers?

Over bol.com

Bij bol.com overheerst het gevoel van verbintenis. Dat komt door de gedeelde passie voor klantgerichte innovaties, resultaatgerichtheid, informele sfeer en feedbackcultuur. ”Maar, ” geeft HR Directeur Martijn Messemaker toe, “het behoud van onze cultuur was eenvoudiger toen we kleiner waren. Bij ongeveer 500 medewerkers lag het omslagpunt. Veranderingen gingen soms niet zo snel en efficiënt meer als we gewend waren.” Daarom is anderhalf jaar geleden het DNA van de organisatie samengevat in een vierluik: over de emotionele waarden van het merk, de bedrijfsprincipes (waaronder klantgerichtheid), organisatie-inrichting en wat het betekent om een bol.com-medewerker te zijn. “En dat bewaken we scherp.”

Dan de harde kant. Schaalbaarheid op procesniveau is het centrale thema voor CFO Marijn de Wit (ex-McKinsey). Omdat dit in een snelgroeiende organisatie (in 2015 maar liefst 30% meer medewerkers) een continu proces is, wordt de schaalbaarheidsdiscipline verankerd in een nieuwe afdeling onder zijn hoede. Dit team van blackbelts staat onder leiding van de Director Scalability.

Vacature voor Director Scalability

Meer mensen betekent meer ideeën, overleg, structuur en processen. En dus meer ruis en meer verspilling. Op zich is dat helemaal niet erg. Want voor het (altijd al winstgevende) bol.com telt maar één doel: de beste winkel zijn voor iedereen. Om de voorsprong vast te houden wordt er veel tijd en energie aan innovatie besteed. Innovatie is geen gestructureerd proces. Soms vind je het wiel op twee plaatsen uit. Dat is prima, want dan heb je tenminste een wiel! Maar als overlegstructuur de snelheid van handelen in de weg staat wordt het zorgelijk. En als energie weglekt naar zaken die weinig klantwaarde genereren, is dat erg. Dus zorgt de Director Scalability ervoor dat bol.com met duizend medewerkers nog steeds even effectief en efficiënt is als in de eerste dagen van haar bestaan.

Effectiviteit en efficiëntie

Werknemers voelen dagelijks de frustratie van inefficiency. Repeterende handelingen, steeds hetzelfde probleem oplossen. De Director Scalability neemt deze frustratie weg. Analyseert werkstromen organisatiebreed, weegt af welke processen effectiever kunnen, prioriteert en egaliseert.

Kandidaatsprofiel

Onafhankelijk sparringpartner van de Directie. Conceptueel denken en overtuigingskracht zijn cruciaal, evenals ervaring met de executie van Lean / Six Sigma trajecten. Daarom is AP/Principal/Manager niveau bij McKinsey, BCG, Bain of AT Kearney een voorbeeld van een geschikte achtergrond.

Carrièreperspectief

De nauwe samenwerking met directie- en MT-leden over de volle breedte van de organisatie maken deze positie een logische springplank voor een stap naar de lijn na twee jaar aangetoonde waarde voor het bedrijf.

Contact

Director Scalability Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.